fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων που θα μας συντροφεύσουν πριν φύγει ο χειμώνας
ARTS & CULTURE

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων που θα μας συντροφεύσουν πριν φύγει ο χειμώνας

Ό,τι διαβάζουμε λίγο πριν υποδεχθούμε την άνοιξη


Ο χειμώνας έφτασε στο αποκορύφωμά του κι εμείς ήδη ανυπομονούμε να υποδεχθούμε την άνοιξη. Οι book lovers, εφοδιασμένοι με τη λαχτάρα για νέες ιστορίες, έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν βιβλία που υπόσχονται να τους ταξιδέψουν σε συναρπαστικούς κόσμους, να τους προβληματίσουν ή να τους συγκινήσουν. 

Παρακάτω, οι καλύτερες νέες κυκλοφορίες που θα μας συντροφεύσουν μέχρι την άνοιξη!

«Η θύελλα που σπείραμε», Vanessa Chan

9786180158205-520859573.webp

Μαλάγια, υπό ιαπωνική Κατοχή, 1945. Η οικογένεια της Σέσιλι Αλκάνταρα διατρέχει τρομερό κίνδυνο: ο δεκαπεντάχρονος γιος της, Έιμπελ, έχει εξαφανιστεί, και η μικρή της κόρη, Τζάσμιν, πρέπει να κρύβεται στο υπόγειο, προκειμένου να μην καταλήξει σε κάποιον από τους λεγόμενους «σταθμούς ανακούφισης». Η μεγάλη της κόρη, Τζούτζουμπ, που δουλεύει σ’ ένα τεϊοποτείο όπου συχνάζουν μεθυσμένοι Ιάπωνες στρατιώτες, νιώθει όλο και πιο οργισμένη. Καλύπτοντας χρόνια οδύνης και θριάμβου, το μυθιστόρημα αυτό, που ξεδιπλώνεται μέσα από την οπτική τεσσάρων αλησμόνητων ηρώων, είναι ένα οικογενειακό έπος για τη φρίκη του πολέμου, για τη σχέση ανάμεσα στους κατοίκους των αποικιών και τους καταπιεστές τους, και για το πόσο δύσκολο είναι να διακρίνεις το σωστό από το λάθος, όταν διακυβεύεται η ίδια σου η επιβίωση.

Εκδόσεις Ψυχογιός


«Ολέθριο άγγιγμα, Άδης και Περσεφόνη», Scarlett St. Clair

23041-hr.jpg

Η σχέση της Περσεφόνης και του Άδη έχει μαθευτεί και η μιντιακή φρενίτιδα που ακολουθεί διαταράσσει την καθημερινότητά τους και απειλεί να αποκαλύψει την ταυτότητα της θεάς της άνοιξης. Ο Άδης, ο θεός των νεκρών, έχει ένα κολασμένο παρελθόν που όλοι ανυπομονούν να φέρουν στο φως, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσουν την Περσεφόνη να μείνει μακριά του. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όταν μια τρομερή τραγωδία πλήττει την Περσεφόνη, ενώ ο Άδης αρνείται να τη βοηθήσει. Απελπισμένη, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, κλείνοντας συμφωνίες που θα έχουν ολέθριες συνέπειες. Αντιμέτωπη με μια πλευρά του Άδη που δεν ήξερε ότι υπήρχε και συντετριμμένη από την απώλεια, η Περσεφόνη αναρωτιέται αν θα μπορέσει να γίνει πραγματικά η βασίλισσα του Άδη.

Εκδόσεις Μίνωας


«Σεξ στις 30 του Φλεβάρη», Αύγουστος Κορτώ

15021.jpg

Η Αγγελική επιστρέφει! Και, μαζί της, όλος ο θίασος του σεξ και της παράνοιας. Ο Κώστας, ο άντρας της, που θεωρεί ότι όλα τα προβλήματά τους θα λυθούν αν κάνουν ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά. Ο Νίκος κι ο Σταύρος, τα σατανικά δίδυμα, που πλέον είναι μαθητές της Α' Δημοτικού, με αποτέλεσμα ο διευθυντής του σχολείου να έχει το κινητό της δόλιας μάνας τους σε ταχεία κλήση. Τα μέλη της κοριτσοπαρέας ζουν τις δικές τους ερωτικές περιπέτειες – με πρώτη και καλύτερη τη Νατάσα, που έχει καταλήξει ότι οι έμψυχοι εραστές είναι υπερεκτιμημένοι και το ‘χει ρίξει στους άψυχους. Και, φυσικά, ένας καινούριος άγνωστος πολιορκεί την Αγγελική με ανώνυμα μηνύματα και μοιάζει να την παρακολουθεί – κι αν είναι αυτός που υποψιάζεται, μαύρο φίδι που την έφαγε. Μια σεξοκωμωδία για την καθημερινότητα και την αλήθεια. Γιατί ποτέ δεν είμαστε τόσο αληθινοί όσο όταν είμαστε για γέλια.

Εκδόσεις Πατάκη


«Πριν πούμε αντίο», Toshikazu Kawaguchi

84410.jpg

Το τέταρτο μυθιστόρημα της best seller σειράς που έχει σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Οι θαμώνες του μαγικού καφέ Φουνικούλι Φουνικούλα γνωρίζουν καλά τη φήμη και την απίστευτη ιδιότητά του να σε ταξιδεύει στον χρόνο. Πολλοί πελάτες συνάντησαν παλιές αγάπες, συμφιλιώθηκαν με αποξενωμένους συγγενείς και επισκέφτηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Όμως το ταξίδι κρύβει κινδύνους και πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες. Οι αναγνώστες της αγαπημένης σειράς «Πριν κρυώσει ο καφές» θα γνωρίσουν μερικούς νέους χαρακτήρες: έναν σύζυγο που δεν πρόλαβε να πει κάτι σημαντικό, μια γυναίκα που δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει τον σκύλο της, μια γυναίκα που δεν μπόρεσε να απαντήσει σε μια πρόταση γάμου και μια κόρη που έδιωξε τον πατέρα της. Στο μαγευτικό «Πριν πούμε αντίο», με νοσταλγική αφήγηση και ιδιαίτερους, τρυφερούς χαρακτήρες, ο Καβαγκούτσι εξερευνά για μια ακόμα φορά το ερώτημα: Ποιον θα ήθελες να συναντήσεις αν μπορούσες να ταξιδέψεις στον χρόνο;

Εκδόσεις Κλειδάριθμος


«Το φαβορί», Layne Fargo

9786180160208-1720542579.webp

Για τον κόσμο η σχέση τους ήταν σκάνδαλο. Για τους δυο τους εμμονή. Μια επική ιστορία αγάπης με φόντο τον αστραφτερό αλλά και σκληρό κόσμο του καλλιτεχνικού πατινάζ με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στον πάγο. Μπορεί να μη διέθετε διάσημο επώνυμο, χρηματοδότηση ή υποστήριξη από την οικογένειά της, αλλά η Καταρίνα Σο ήξερε πάντοτε ότι ήταν προορισμένη να γίνει μεγάλη πατινέρ στον πάγο και να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν συνάντησε τον Χιθ Ρότσα, ένα μοναχικό παιδί, βασανισμένο από το σύστημα ανάδοχων οικογενειών, η άμεση σύνδεσή τους τους έκανε ένα εκπληκτικό ντουέτο στον πάγο. Έχοντας ως σανίδα σωτηρίας το πατινάζ αλλά και ο ένας τον άλλον για να γλιτώσουν από τις ταραγμένες τους ζωές, η Κατ και ο Χιθ θα εξελιχθούν από ζευγαράκι σε πρωταθλητές στον χορό στον πάγο καθηλώνοντας τον κόσμο με την ανυπέρβλητη χημεία τους, το ανατρεπτικό τους στιλ και την τρικυμιώδη σχέση τους. Μέχρι που ένα σοκαριστικό γεγονός στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα φέρει ξαφνικό τέλος στη συνεργασία τους. Ύστερα από μια δεκαετία σιωπής, λέει την ιστορία της: από τις τραγωδίες της παιδικής της ηλικίας ως τη σύγκρουση των επιθυμιών που τους απομάκρυνε. Εντυπωσιακές φήμες στοίχειωναν κάθε τους βήμα για χρόνια, αλλά η αλήθεια μπορεί να είναι πιο σοκαριστική από τα πρωτοσέλιδα.

Εκδόσεις Ψυχογιός