fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων που δεν θα αφήνετε από τα χέρια σας τον Απρίλιο
ARTS & CULTURE

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων που δεν θα αφήνετε από τα χέρια σας τον Απρίλιο

Ό,τι καινούριο κυκλοφορεί και ήδη κεντρίζει το ενδιαφέρον μας


Ο Απρίλιος έχει μπει και οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων μάς κάνουν να ανυπομονούμε να «χαθούμε» στις σελίδες τους. Άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο το διάβασμα έχει γίνει η μοναδική διέξοδος για πολλούς και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό μπορεί να μας κάνει να ταξιδεύουμε σε άλλους τόπους και ιστορίες, έστω και νοερά. Όποιο κι αν είναι το γούστο σας, τα ολοκαίνουρια αναγνώσματα που πρόσφατα κυκλοφόρησαν, θα σας δώσουν ακόμα ένα λόγο να κάνετε υπομονή μέχρι όλα τα είναι πιο… ελεύθερα.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων & προμηθευτείτε τα asap!

Μην Ενοχλείτε τη Μις Κάλλας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος - Μιχάλης Ρέππας

1-NUW3t.jpg

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος λόγω της γιαγιάς του, Κατίνας Παξινού, και του παππού του, Αλέξη Μινωτή, είχε την τύχη να γνωρίσει πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες, ξένους και Έλληνες. Ωστόσο, η Κάλλας, του ενέπνευσε κάτι παραπάνω από θαυμασμό. Είχαν μόνο πέντε σύντομες συναντήσεις -σίγουρα ασήμαντες για εκείνη, αλλά καθοριστικές για τον Αλέξανδρο. Την πρώτη φορά που βρέθηκαν μαζί, το 1958, ο Αλέξανδρος ήταν έντεκα ετών και αρχικά αισθάνθηκε απέναντί της φόβο, που εξελίχθηκε σχεδόν αμέσως σε μια ενθουσιώδη φιλία, όταν η Κάλλας τού χάρισε την πρώτη του λευκή σοκολάτα. Χάρη σε αυτή τη λευκή σοκολάτα έγινε λάτρης της όπερας και παραμένει μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο της όπερας αλλά και της ίδιας της Κάλλας, που σιγά σιγά αποτυπώθηκε στο μυαλό του ως μια συμβολική εικόνα πάθους και αφοσίωσης στην τέχνη.

Το Πράσινο Σημειωματάριο, Clare Pooley

2-QgNod.jpg

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με ξεχωριστούς χαρακτήρες, συγκίνηση και χιούμορ, άρωμα Λονδίνου κι έντονο κινηματογραφικό αέρα. Ένας 79χρονος εκκεντρικός ζωγράφος εβδομήντα εννέα ετών. Αφήνει το τετράδιο στο καφέ της Μόνικα στην Οδό Φούλαμ πυροδοτώντας έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που θα αλλάξει τις ζωές των έξι πρωταγωνιστών. Στο σημειωματάριο αυτό ο καθένας τους θα αποκαλύψει τις ενδόμυχες αλήθειες και επιθυμίες του και μέσα από την αλληλεπίδρασή τους θα ανακαλύψουν όλοι τη δύναμη αλλά και τον κίνδυνο της ειλικρίνειας.

Αναλφάβητος, Sebastian Fitzek

33.png

Ο Μίλαν Μπέργκ περιμένει υπομονετικά στο φανάρι. Ένα αυτοκίνητο σταματάει δίπλα του. Στο πίσω κάθισμα ένα τρομοκρατημένο κορίτσι κρατάει κολλημένο στο τζάμι ένα σημείωμα. Αποφασίζει να ακολουθήσει το αυτοκίνητο που του κεντρίζει το ενδιαφέρον και του γεννά απορίες και τότε ξεκινάει ο προσωπικός του εφιάλτης, ενώ καταλαβαίνει πως κάποιες φορές η αλήθεια είναι υπερβολικά φριχτή για να μπορέσει κανείς να την αντέξει.

Ολική Έκλειψη Καρδιάς, Μαρία Παναγοπούλου

3-L0ziM.jpg

Μια καταιγιστική περιπέτεια με φόντο την αστραφτερή δεκαετία του ’80. Το θρυλικό party του Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη και το luna park Ροντέο στο Καλαμάκι και τόσες άλλες εικόνες και αναμνήσεις από την τότε ζωή… Όλα μαζί μάς μεταφέρουν σε μια εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα, διαδίκτυο και social media. Τότε που τα απλά πράγματα ήταν… τόσο σημαντικά. Όλα παίρνουν «ζωή» μέσα από τις σελίδες αυτού του εκπληκτικού μυθιστορήματος, που μοιάζει τόσο αληθινό, όσο οι τότε καιροί.

10% Πιο Ευτυχισμένος, Dan Harris

4-picKF.jpg

Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις, το μυαλό μας είναι το σημαντικότερο εργαλείο μας, αρκεί να ξέρουμε να το αξιοποιήσουμε. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Dan Harris, τα είχε όλα: ζηλευτή καριέρα, αναγνωρισιμότητα, χρήματα. Μέχρι που μια μέρα, ο κόσμος του κλονίστηκε. Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, έπαθε κρίση πανικού μπροστά σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σήμανε το καμπανάκι της αναζήτησης και της αλλαγής. Αν και εκ φύσεως δύσπιστος, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία…

Καλή ανάγνωση!