fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων για τον Οκτώβριο για να «βυθιστείτε» στο διάβασμα
ARTS & CULTURE

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων για τον Οκτώβριο για να «βυθιστείτε» στο διάβασμα

Θα ανυπομονείτε να «βουτήξετε» στις σελίδες τους


Ο Οκτώβριος μπήκε δυναμικά κι εμείς είμαστε εδώ για να συστήσουμε στους book lovers τη λίστα με τα νέα βιβλία που θα τους ενθουσιάσουν. Εάν ανυπομονείτε να χαθείτε στις σελίδες ενός μοναδικού αναγνώσματος και να περάσετε λίγες στιγμές ηρεμίας κάτω από τη φθινοπωρινή σας κουβέρτα, ανάβοντας τα αρωματικά κεριά σας και πίνοντας το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα, τότε οι παρακάτω επιλογές θα σας συντροφεύσουν ιδανικά. 

Ανακαλύψτε τες! 

Σκοτεινή μου Βανέσα, Κέϊτ Ελίζαμπεθ Ράσελ

1-4yiRJ.jpg

Η ιστορία ακολουθεί τη Βανέσα Γουάι, η οποία ήταν μόλις 15 ετών όταν τα έφτιαξε με τον καθηγητή των αγγλικών της. Τώρα, στα 32 της, κι ενώ το κίνημα του #MeToo ξεσκεπάζει το ένα μετά το άλλο τα σεξουαλικά εγκλήματα πανίσχυρων ανδρών, μια άλλη παλιά μαθήτρια του, τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η πρωταγωνίστρια ακούει συγκλονισμένη το νέο, ενώ πιστεύει ακόμη πως η δική της σχέση με τον καθηγητή δεν ήταν κακοποίηση, αλλά έρωτας. Μπορεί τώρα να απορρίψει την πρώτη της αγάπη χωρίς παράλληλα να απορρίψει τον ίδιο τον έφηβο εαυτό της; Πρόκειται για ένα εθιστικό βιβλίο για τη μνήμη και τα τραύματα, την έξαψη της εφηβείας και τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στη συναίνεση και τη θυματοποίηση.

Το Βασίλειο, Jo Nesbo

2-Hi1cL.jpg

Από τα 16 του χρόνια, που χάθηκαν ξαφνικά οι γονείς τους, ο Ρόι ανέλαβε τη φροντίδα του μικρού του αδελφού, Καρλ. Μεγαλώνοντας οι δρόμοι τους χωρίστηκαν. Ο ένας περιπλανήθηκε στον κόσμο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, ενώ ο άλλος έμεινε πίσω, στο οικογενειακό κτήμα ή αλλιώς «στο απομονωμένο βασίλειό τους», ικανοποιημένος με μια ήσυχη καθημερινότητα. Χρόνια αργότερα, ο μικρός επιστρέφει με τη χαρισματική νέα του σύζυγο και με ένα σωρό συναρπαστικά σχέδια, μέχρι που βγαίνουν στην επιφάνεια μυστικά που κρύβουν αναπάντεχες ανατροπές.

Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης, Αύγουστος Κορτώ

13012.jpg

Το πιο πρόσφατο έργο του Αυγούστου Κορτώ θα σας ενθουσιάσει. Ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας έγραψε αυτό το βιβλίο απευθυνόμενος σε όλους. Γιατί η κατάθλιψη είναι συνηθισμένη και μοναδική, ύπουλη και διάφανη, τρωτή όπως κι εμείς οι ίδιοι, σημειώνει. Ήταν ένας τρόπος για να μας πει πως θα περάσει και μας διαβεβαιώσει πως αυτό που πολλοί ορίζουν ως αρρώστια, θεραπεύεται. Ό,τι κι αν ψιθυρίζει η κατάθλιψη, πάντα υπάρχει ελπίδα. Ένα βιβλίο που δείχνει πως είμαστε φτιαγμένοι για καλύτερες μέρες.

Άνθρωποι με άγχος, Fredrik Backman

4-GDI7P.jpg

Η υπόθεση ακολουθεί μια νέα γυναίκα, η οποία επιχειρεί να ληστέψει μια τράπεζα. Για να γλιτώσει τη σύλληψη, μπαίνει σε ένα διαμέρισμα προς πώληση και κρατά ομήρους όσους είναι εκεί: μια υπερενθουσιώδη μεσίτρια, ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ανακαινίζει και πουλά διαμερίσματα για να καλύψει το κενό στον γάμο τους, δύο κοπέλες που διαφωνούν σε όλα, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μαζί, μια κυνική διευθύντρια τράπεζας με τάσεις αυτοκτονίας και μια ηλικιωμένη που υποφέρει από μοναξιά. Η αστυνομία περικυκλώνει το σπίτι και, ενώ η αγωνία κορυφώνεται, όμηροι, ληστής και αστυνομικοί αρχίζουν να έρχονται κοντά και ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα θα μπορούσαν να φανταστούν. Ένα νέο, απρόβλεπτο, αισιόδοξο και με χιούμορ μυθιστόρημα για τη δύναμη της συγχώρεσης και της ελπίδας, που συγκινεί με την ευαισθησία και την ανθρωπιά του.

Βερολίνο, 1933, Daniel Schneidermann

5-HXZVs.jpg

Το βιβλίο πραγματεύεται τη στάση του διεθνούς τύπου απέναντι στην πολιτική και κυριαρχία του Χίτλερ. Μέσα στις σελίδες του θα διαβάσετε πώς αντιμετωπίζονταν εκείνος από τα μέσα και ιδιαίτερα από τον αμερικάνικο τύπο, του οποίου του πήρε πολλά χρόνια για να «ξυπνήσει» και να αποτυπώσει την πραγματικότητα.