Mια ανάσα πριν καλοκαιριάσει. Ομορφιά στο μεταίχμιο. Τραπεζάκια σε ωραία παράταξη. Καφές στο χέρι. Άφθονο κρασί παγωμένο. Μπίρες ελληνικές. Απαστερίωτες και φρέσκες. Κατευθείαν από κελάρια κυκλαδίτικα. Κοκτέιλ ιντριγκαδόρικα. Δίκταμο, κόλιανδρος, θαλασσινό αλάτι, φρέσκος χυμός lime, αλόη, φράουλες και ό,τι άλλο προσφέρεται μπαίνει στο shaker. Φαγητό του δρόμου. Σβέλτο και ανταγωνιστικό, όχι πρόχειρο. Απογεύματα σε παράταση και μια παραλία που «βράζει», με φεγγάρια γεμάτα. Σαν να τους χωράει ξαφνικά όλους. Ωραίο μπέρδεμα. Φυσικά, στο ρεπερτόριο μπήκαν κι άλλα projects επιχειρηματικά. Με πιο ανάλαφρες προτάσεις. Comfort και απελευθερωμένες. Σαν την εποχή. Χωρίς να λείπουν, όμως, κουζίνες που προσφέρουν κάτι «πιο» γαστρονομικό.
Coffee & More
Στον πολυχώρο τέχνης Alte Fablon στη Φιλίππου έχει στηθεί στο ισόγειο ένα αυθεντικό καφέ-μπαρ. Θυμίζει αστικό, περιποιημένο σαλόνι 70’s. Αντίκες, σεταρισμένα τραπεζάκια και μπάρα προσεγμένη. Στο all-day Bocata, που άνετα γίνεται πρωινό στέκι στη Β. Όλγας, εκτός από καφέ, σερβίρουν brunch και κάποια πιάτα. Ζυμαρικά, αβγόφετες με καπνιστό χοιρινό, pancakes με διπλές στρώσεις από cheddar και σαλάτα κοτόπουλο. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν νόστιμο και καλομαγειρεμένο. Για μια comfort, brutal δόση, θα σταθώ στο Burgler στην Καλαμαριά. Μια νεανική ομάδα βάζει στον πάγκο φρέσκα υλικά και 100% μοσχαρίσιο κιμά. Σε αποζημιώνει. Για speciality καφέ, περατζάδα και θέα, η μπάρα του Hibsea στη Νικηφόρου Φωκά και του One-Café Bar στην Καρόλου Ντηλ είναι ό,τι πρέπει. Καφές ιταλικός Piantagioni, έθνικ street food σε μορφή tapas και ωραίες βραδιές με φόντο τον Θερμαϊκό στο Hibsea. Όσο για το One, έγινε hip προορισμός γρήγορα. Προσβάσιμο για πρωινό καφέ, σαββατιάτικα απογεύματα και early drinks μετά τη δουλειά. Το σημείο ευνοεί, αλλά όλα ενορχηστρώθηκαν άψογα. Νέο-industrial αισθητική, home ατμόσφαιρα, σωστός καφές και κοκτέιλ, στιλάτο προσωπικό και κόσμος που «μπλέκεται» ομοιόμορφα. To νέο παντοπωλείο Cous Cous Deli & Daily Market (Μητροπόλεως 117) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένας γευστικός παράδεισος γεμάτος από απολαυστικούς θησαυρούς για το καθημερινό τραπέζι. Ανοιχτό κάθε μέρα, και Κυριακή για αλλαντικά, τυριά, γαλακτοκομικά, μπαχαρικά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά και μία μεγάλη συλλογή βιολογικών προϊόντων. Don't miss: Βρεθείτε στο νέο, εντυπωσιακό κατάστημα των ζαχαροπλαστείων Μίλτος (Εθν. Αντιστάσεως) για ιστορίες από ζάχαρη και σοκολάτα αλλά και μια μεγάλη γκάμα προιόντων , με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.
TrEs chic
Το ινσταγκραμικό Madame Coco της Γ. Παλαμά και το αυστηρά άκαπνο, vintage Μπονμπονέλλα στην Κ. Καραμανλή, με τα πορτ μαντό, τα 70’s μοτίβα, τα βινύλια και τις συλλεκτικές φορμάικες απέκτησαν, επίσης, κοινό. Η ντελικάτη “Madame Coco” είναι μια luxury candy boutique. Dusty pink, τσαγιέρες θεατράλε, που σου κλείνουν το μάτι και κάτι βιτρίνες με gourmet ιταλικά κουφέτα, χειροποίητες βελγικές πραλίνες, σοκολάτες και αφράτα macarons. Όσο για το Μπονμπονέλλα, έχει άποψη και όλα όσα περιμένεις από ένα σωστό μπαρ-καφέ. Μπαίνει, όμως, και το κρασί δυναμικά στον διάλογο, με project, όπως το Oinovate. Σοβαρό wine-στέκι, μπροστά στη στοά Μαλακοπή, φτιαγμένο από έναν sommelier με θητεία στιβαρή και πολλή αγάπη γι' αυτό που κάνει. Maemani σημαίνει επισκέπτης και ειναι το νέο εστιατοριο, cafe bar στο κέντρο της πόλης. Με μια πλούσια κάβα, μπορούμε να δοκιμάσουμε ελληνικά κρασιά, μπίρες, premium spirits και cocktails, αλλά και εξαιρετικής ποίοτητας καφέ. Ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, αφού στο μενού βρίσκουμε πιάτα για κάθε γούστο. Πρωινό, brunch, snacks και σαλάτες, το Maemani θα είναι χωρίς αμφιβολία το hit του καλοκαιριού. Συνεχίζοντας, ανακαλύψαμε το φινετσάτο καφέ-μπαρ Στόρι στην Ολύμπου. Δοκιμάσαμε carrot cake και brownie swirl και αντί για καφέ, σπιτική λεμονάδα με μαστίχα, και πολύ μας άρεσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣTO ΤΕΥΧΟΣ GLOW 138 ΙΟΥΝΙΟΣ 2018