fbpixel

Search icon
Search
Οι must-see εκθέσεις που θα λατρέψουν οι design lovers αυτό το καλοκαίρι
DESIGN NEWS

Οι must-see εκθέσεις που θα λατρέψουν οι design lovers αυτό το καλοκαίρι

Ιδιαίτερες προτάσεις για τους λάτρεις της Τέχνης στην Ευρώπη και όχι μόνο


Το καλοκαίρι μπήκε δυναμικά και μας βρίσκει «αντιμέτωπους» με μερικές από τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας σε ό,τι αφορά την Τέχνη. Ιδιαίτερα τώρα, ο κόσμος του design εφευρίσκει και πάλι τον εαυτό του και αναδεικνύει όμορφες και άκρως ενδιαφέρουσες εικόνες σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, οι διάφορες art exhibitions λειτουργούν ως η τέλεια αφορμή για να κάνουμε εκείνο το ταξίδι που τόσο καιρό ονειρευόμασταν -αφού πολλές από αυτές πρόκειται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν! 

Take a look! 

"Charlotte Perriand: The Modern Life" στο Μουσείο Σχεδιασμού στο Λονδίνο

1-73TF8.jpg
Charlotte Perriand, Bookcase for the Maison du Mexique, 1952. Photo: © ADAGP, Paris and DACS, London 2020

Ο Charlotte Perriand αποτελούσε μια πρωτοπόρο Γαλλίδα αρχιτέκτονα και σχεδιάστρια, που καθοδηγούταν από την αναζήτηση προσεγμένων, λειτουργικών σχεδιασμών. Το "Charlotte Perriand: The Modern Life" στο Design Museum στο Λονδίνο στοχεύει να αναδείξει μια διαφωτιστική πύλη στον ανεξάρτητο, διεθνή κόσμο της, εκθέτοντας έπιπλα, όπως τη γνωστή μεταλλική Chaise Longue Basculante με το ιδιαίτερο edgy design της. Προσωπικά σκίτσα, φωτογραφίες και λευκώματά της εκτίθενται επίσης στη μοναδική exhibition.

Info: 19 Ιουνίου 2021 – 5 Σεπτεμβρίου 2021

"Elemental Folds" στην Carpenters Workshop Gallery στο Παρίσι

elemental2520folds.jpg
Kostas Lambridis’s Elemental Cabinet is part of the exhibition. Photo: Courtesy of Carpenters Workshop Gallery, Paris

Στην Carpenters Workshop Gallery στο Παρίσι, το "Elemental Folds" δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ανερχόμενο δικό μας, Έλληνα καλλιτέχνη Κώστα Λαμπρίδη, ο οποίος αναδιαμορφώνει πλαστικές καρέκλες κήπου και σπασμένα τζάμια για να δημιουργήσει και πάλι iconic κλασικά έπιπλα, όπως το περίτεχνο Badminton Cabinet του 18ου αιώνα και τη βιβλιοθήκη Carlton του Memphis Group.

Info: Έως τις 28 Ιουλίου 2021

"Night Fever: Designing Club Culture" στο V&A Dundee στο Dundee της Σκωτίας

11-2ss0R.jpg
Palladium, New York. Architect: Arata Isozaki; mural: Keith Haring. Photo: Timothy Hursley, Garvey | Simon Gallery, New York

Εμβληματικά night clubs του ένδοξου παρελθόντος αλλά και το παρόντος, είτε το Studio 54 της Νέας Υόρκης είτε το Berghain στο Βερολίνο, εκπέμπουν όλα μια εντυπωσιακή ενέργεια που τροφοδοτείται από τη μίξη της μουσικής, της τέχνης, της μόδας, του φωτισμού, του ήχου και του σχεδιασμού. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, η έκθεση "Night Fever: Designing Club Culture" στο V&A Dundee στη Σκωτία εξερευνά αυτό το πολυαισθητικό θέαμα και το μαγικό «αποτύπωμα» που άφησε ιστορία σε πολλές πόλεις παγκοσμίως.

Info: Έως τις 9 Ιανουαρίου 2022

"Noguchi: Useless Architecture" στο Ίδρυμα Isamu Noguchi και το Μουσείο Κήπου στο Long Island City, Νέα Υόρκη

3-U94rD.jpg
Isamu Noguchi, Roof Frame, 1974-75. Photo: Isamu Noguchi

«Άχρηστη αρχιτεκτονική, χρήσιμο γλυπτό» είναι ένας όρος που ο Isamu Noguchi απέδωσε σε δύο από τα μεγάλα ηλιακά ρολόγια της Ινδίας που χτίστηκαν από τον Maharaja Jai Singh II το 1700. Κατανεμημένες σε διάφορες κατηγορίες όπως Ερείπια, Χώρος Θεάτρου, Βεράντες και Πανόραμα, η έκθεση "Noguchi: Useless Architecture" στο Ίδρυμα Isamu Noguchi και το Μουσείο Κήπου στο Long Island City της Νέας Υόρκης, αντικατοπτρίζει την επιθυμία του γλύπτη να δημιουργήσει μια «φιλόδοξη» αρχιτεκτονική, που ξεπερνά την αυτοσυγκράτηση και γλυπτά που διακατέχονται από έναν ψυχολογικά ελεγχόμενο αντικατοπτρισμό.

Info: Έως τις 8 Μαΐου 2022

"Éternel" στην Carpenters Workshop Gallery στη Νέα Υόρκη

eternel.jpg
nside “Éternel.” Photo: Courtesy of the Carpenters Workshop Gallery, New York

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης Vincenzo De Cotiis είναι παθιασμένος με τα ξεπερασμένα πλέον υλικά. Για την έκθεση "Éternel", στην Carpenters Workshop Gallery στο κέντρο του Manhattan, ο De Cotiis πειραματίστηκε για πρώτη φορά με ιριδίζοντα τραπέζια αλουμινίου, καθίσματα, ιδιαίτερα φωτιστικά και ντουλάπια. Εμπνευσμένος από ιαπωνικούς ναούς και κήπους εφάρμοσε μια τεχνική από άμμο για να δημιουργήσει επιφάνειες με ξεχωριστή υφή που διαμορφώνονται με συγκεκριμένο τρόπο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, χρησιμοποιώντας το γνωστό χειροποίητο γυαλί Μουράνο με σκοπό να «μιμηθεί» την αίσθηση του νερού.

Info: Έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Φωτογραφία: "Elemental Folds" στo Παρίσι