fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Oι μεγαλύτερες τάσεις των high fashion houses για την άνοιξη

Κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση στα trends που θα κυριαρχήσουν


Oι μεγαλύτερες τάσεις των high fashion houses για την άνοιξη

Ο No1 κανόνας μόδας ήταν και θα είναι πάντα ο εξής: φορέστε ό,τι θέλετε και σας αρέσει, όποιο κι αν είναι το νέο “it” της εποχής. Ούτως ή άλλως, ως γνωστόν, η μόδα κάνει τους κύκλους της. Ενώ, λοιπόν, κατά τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2022-2023, που σιγά σιγά αποχαιρετούμε, ίσχυε το back-to-basics, οι νέες ανοιξιάτικες συλλογές παρουσιάζουν ένα πιο fun και εορταστικό πνεύμα, ξυπνώντας τη φαντασία με κομμάτια που «παντρεύουν» τη μόδα και την Τέχνη. Τα παντελόνια cargo επανέρχονται για να υπηρετήσουν ένα πιο χαλαρό στιλ, μαζί με τα jeans, τα οποία λαμβάνουν μια ολική αναμόρφωση. Όσον αφορά στα χρώματα, το έντονο φουξ της προηγούμενης περιόδου δίνει επίσημα τα σκήπτρα του σε πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το baby blue, οι sunset τόνοι και τα μπεζ. Τη νέα αυτή σεζόν, καθαρές και λαμπερές δημιουργίες νέον κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ οι περισσότερες από τις τάσεις επικεντρώνονται στις λεπτομέρειες που συμπληρώνουν τα outfits.

Styling tips

Η νέα εποχή επιτάσσει total μονοχρωμίες με την παλέτα του μπεζ να είναι hot επιλογή, όπως είδαμε στις Εβδομάδες Μόδας, όπου αυτή ξεχώρισε. Οι οίκοι Μax Mara, Bottega Veneta και Dior έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε βασικά κομμάτια σε neutral αποχρώσεις. Έτσι κι εσείς ξέρετε καλά τι συνδυασμούς να ακολουθήσετε. Ακόμη κι αν επιλέξετε ένα top-to-toe beige outfit, δώστε ένα touch με πινελιές από κάποιο έντονο χρώμα στα αξεσουάρ που θα προσθέσετε. Πείτε «ναι» σε μία από τις ιδιαίτερες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος -αγαπημένο το πορτοκαλί ή το φλογερό κόκκινο-, που ταιριάζουν απίστευτα.

bottega.jpg

Everyday look

Η άνοιξη θέλει τα καθημερινά outfits να αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον, με τα denim jeans να έχουν την τιμητική τους. Το ιδανικό look; Relaxed fit blue jeans με κλασικό βαμβακερό πουκάμισο ή λευκό tank top: το πιο κομψό σύνολο που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του καθημερινού styling. Ballet flats -ίσως η μεγαλύτερη τάση αυτήν την στιγμή και η δική μου διαχρονικά αγαπημένη- ή pointed shoes (τα παπούτσια on point με έντονη μύτη) με kitten ή high heel, είναι οι νέες προτάσεις στα παπούτσια, ενώ, όσον αφορά στις τσάντες, προτιμήστε το στιλ top-handle για την κομψότητα και τη θηλυκότητά του.

Beauty in me 

Oι αφίξεις στον κόσμο της ομορφιάς είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και πολύχρωμες, για να μας φτιάξουν τη διάθεση! Αλλαγή εποχής και οι έντονες αποχρώσεις αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο στο boudoir μας. Λαμπερό δέρμα, glossy χείλη, τονισμένο βλέμμα με επιρροές από τα grunge ‘90s και έντονες βλεφαρίδες γίνονται οι απόλυτες τάσεις. Αποφύγετε τα βαριά make up και αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει, φροντίζοντας ιδιαίτερα την υγεία και την υφή της επιδερμίδας σας. Διακριτικά touches από έντονα χρώματα σε χείλη και ζυγωματικά δίνουν τον παλμό της beauty εποχής, ενώ η λάμψη που προσφέρει η τεχνική του «μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ» είναι ό,τι επιδιώκουμε το 2023. Και φυσικά στηρίζουμε την αγάπη μας στο highlighter για αποτέλεσμα όπως είδαμε στα μοντέλα των Alturzarra, Proenza Schouler και Victoria Beckham.

gaetano-pesce-bottega-veneta-runway-set-design-milan-fashion-week-dezeen-2364-col-hero.jpg

Οι exclusive καρέκλες που σχεδίασε ο Gaetano Pesce για το τελευταίο runway του οίκου Bottega Veneta με την παρουσίαση της collection “Comestai?” διατίθενται προς πώληση στο www.bottegaveneta.com.

1

Βαμβακερό φόρεμα Maje, Attica - The Department Store SEE MORE

2

Βραχιόλι από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων με καρφιά Jasper Lito, Link SEE MORE

3

Lip Balm του οίκου Dior, Lip Glow Color Reviver Balm No031 SEE MORE

4

Μεταξωτό φόρεμα Max Mara, Max Mara Boutique SEE MORE

5

Δερμάτινο slingback Prada, Kalogirou SEE MORE

6

Δερμάτινη τσάντα Sportmax, Max Mara Boutique SEE MORE

7

Serum για το πρόσωπο της συλλογής Elysiage, Ultra Luxe Face Oil Serum, dr. noel SEE MORE

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023