fbpixel

Search icon
Search
Oι κορυφαίες βρετανικές σειρές του Netflix που πρέπει να παρακολουθήσετε
ARTS & CULTURE

Oι κορυφαίες βρετανικές σειρές του Netflix που πρέπει να παρακολουθήσετε

Ανανεώστε τη watchlist σας με τις παρακάτω επιλογές


Στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix μπορούμε να βρούμε τεράστια ποικιλία επιλογών για να συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Από δραματικές προτάσεις μέχρι ρομαντικές ταινίες και σειρές, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία μεγάλη γκάμα παραγωγών, διεθνούς φήμης. Είναι γεγονός πως οι ισπανικές productions έχουν χαράξει μια εξαιρετική επιτυχία αλλά δεν είναι οι μόνες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κορυφαίες βρετανικές σειρές που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να αγαπηθούν από το κοινό. Γεμάτες μυστήριο, δράμα, συγκίνηση, που μας αφήνουν σε μια ανεπανάληπτη αγωνία και επιθυμία για το επόμενο επεισόδιο, εμείς συγκεντρώσαμε τις 5 που ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε να τις παρακολουθήσετε σύντομα.

Ποιες είναι λοιπόν οι πέντε αυτές βρετανικές σειρές; Ανακαλύψτε τες παρακάτω!

Peaky Blinders

b803aed9eed533955730aba4fef8a4a2.jpg

Όποιοι την ξεκινούσαν, αλίμονο αν μετά κατάφερναν να τη σταματήσουν! Σειρά του 2013 που αποτελείται από πέντε κύκλους και αμέτρητα επεισόδια, ξεχώρισε ιδιαίτερα και παραμένει νούμερο ένα στην προτίμηση του κόσμου, με γενικό ποσοστό αρέσκειας περίπου στα 96%. Η ιστορία βασίζεται στον Tommy Shelby, έναν επικίνδυνο άνθρωπο, ο οποίος οδηγεί τους Peaky Blinders, μια συμμορία που εδρεύει στο Μπέρμιγχαμ, όπου σύντομα, ο Τσέστερ Κάμπελ, ένας επιθεωρητής, αποφασίζει να δώσει τέλος στις εγκληματικές τους δραστηριότητες και να πιάσει τον αρχηγό της συμμορίας.

Sherlock

27-sherlock-bbc.jpg

Παραγωγή του 2010, σειρά η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2010 και τελείωσε τον Ιανουάριο του 2017, έλαβε θετική ανταπόκριση, καθώς το 96% δήλωσαν ότι τους άρεσε η σειρά. Η υπόθεση εστιάζει στον Watson, έναν πρώην γιατρό του στρατού, που βρέθηκε να μοιράζεται ένα διαμέρισμα με τον Σέρλοκ Χολμς, ένα εκκεντρικό άτομο με μια απίστευτη ικανότητα που κατείχε να ερευνά και να επιλύει διάφορα εγκλήματα. Τότε, οι δυο τους, γίνονται αχτύπητο δίδυμο και αναλαμβάνουν τις πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις και ξεκινάει το δικό τους ταξίδι. Μια σειρά με τέσσερις σεζόν που θα σας συντροφεύει.

The Crown

tdy-sat-cobiella-the-crown-210410social-share-1024x768-scale.jpg

Μια πιο πρόσφατη δραματική σειρά του 2016, με 4 κύκλους, η οποία προκάλεσε μία ιδιαίτερη αναστάτωση στο Παλάτι, προβάλλοντας μια εσωτερική ματιά στην πρώιμη βασιλεία της βασίλισσας, η οποία ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 25 ετών μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου. Καθώς περνούν οι δεκαετίες, αποκαλύπτονται προσωπικές ίντριγκες, ειδύλλια και πολιτικές αντιπαλότητες που έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε γεγονότα που διαμόρφωσαν τα τελευταία χρόνια του 20ού αιώνα. Μάλιστα, στην 4η και πιο πρόσφατη σεζόν, είδαμε τη Νταϊάνα και την αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Bodyguard

aaaabdra3dfu5lez63edrkvajr3vde6dcugny0-bh5-wnob2yxasyjs4dgrgobmct29przq7tvoxojsrpr8tjmmymayvkf6.jpg

Όλα ξεκίνησαν όταν ο David Budd, ο βετεράνος του πολέμου, ξεκινάει την συνεργασία του με τη Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία στο Λονδίνο. Η αρμοδιότητά του είναι η προστασία του υπουργού Εσωτερικών, έναν αμφιλεγόμενο και φιλόδοξο πολιτικό. Σε όλη αυτή την δράση, τα πιστεύω του αντικρούονται με τις απαιτήσεις της δουλειάς και έτσι ο ίδιος αντιμετωπίζει σωματικές και ψυχολογικές ουλές από την εποχή που υπηρετούσε και είναι διχασμένος ανάμεσα στις πεποιθήσεις του και το καθήκον του να προστατεύει. Σειρά του 2018 με μία μόλις σεζόν που θα την τελειώσετε πριν το καταλάβετε. Το 94% των χρηστών ανταποκρίθηκαν θετικά στην συγκεκριμένη σειρά και είναι σίγουρο πως θα καταλάβετε το γιατί!

Top Boy

aaaabvqlf6lpffgp4iqw5i6sczj0fkrxas0j5js1bidc-t2lpov-cf0u89jrsvy38wuinp9wssrjn7mgvmwerodcwsbhequ8.jpg

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται τον Οκτώβριο του 2011 και διαθέτει 3 κύκλους από μια σειρά επεισοδίων. Μια κοινωνική δραματική σειρά που διαδραματίζεται στο ανατολικό Λονδίνο και παρουσιάζει την κατάσταση με τις συμμορίες των ναρκωτικών της περιοχής, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τους υπολοίπους που θέλουν να ζήσουν ενάντια στο παρόν έγκλημα. Εκεί επιστρέφουν δυο παλιοί έμποροι ναρκωτικών του οποίους η δίψα και η επιθυμία για μπόλικο χρήμα απειλείται από έναν νέο μικροαπατεώνα.

Enjoy!

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα διεθνή news αλλά κι άλλα νέα της επικαιρότητας!