fbpixel

Search icon
Search
Οι κανόνες περιποίησης της επιδερμίδας εν πτήσει που πρέπει να ακολουθήσετε στο επόμενο ταξίδι σας
FACE & BODY

Οι κανόνες περιποίησης της επιδερμίδας εν πτήσει που πρέπει να ακολουθήσετε στο επόμενο ταξίδι σας

Τα skincare βήματα για το επόμενο ταξίδι σας


Όσο ευχάριστο και αν είναι το γεγονός ότι ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε για τις διακοπές μας, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που συνοδεύουν το ταξίδι μας, ειδικά όταν αυτό περιλαμβάνει τη μετακίνηση με αεροπλάνο. Από τη σημασία της χρήσης μάσκας καθαρισμού μέχρι τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αυξήσετε τα αλκαλικά σας επίπεδα και να επενδύσετε σε ένα προβιοτικό toner, εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της πτήσης - πάνω στην ώρα για το επόμενο ταξίδι σας!

Ενισχύστε το μπουκάλι νερού σας

Οι πτήσεις -ακόμη και οι πτήσεις μικρής διάρκειας- θα καταστρέψουν τα επίπεδα ενυδάτωσής σας, γι' αυτό είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό, αλλά το είδος που είναι γεμάτο με πρόσθετα οφέλη. Αυτό περιλαμβάνει φρέσκο λεμόνι για να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης C και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθώς και να προστατεύσει το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. 

Τόνωση προ-πτήσης

Πριν επιβιβαστείτε στην πτήση σας, σας συνιστώ να κάνετε έναν σχολαστικό καθαρισμό και να χρησιμοποιήσετε ένα προβιοτικό toner. Ένα τονωτικό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματός σας και στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού - είναι απαραίτητο πριν από την πτήση, καθώς θα βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας.

shutterstock-1922584886.jpg

Μην ξεχάσετε το Gua Sha σας

Αν έχετε, σας συνιστoύμε να πάρετε ένα gua sha στο αεροπλάνο. Χρησιμοποιήστε το για να ενθαρρύνετε τη ροή του αίματος και τη λεμφική κίνηση στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτό μπορεί να γίνει σε καθαρό δέρμα ή πάνω από ένα λάδι προσώπου ή μια ενυδατική κρέμα για να ενισχυθεί η κίνηση. Απλά βοηθάει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας διεγερμένη και λεία. Χρησιμοποιείστε το πάνω από μια μάσκα για επιπλέον οφέλη ενυδάτωσης.

Χρήση ελαίων

Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ με θρεπτικά έλαια στο ξηρό δέρμα χρησιμοποιώντας κινήσεις βαθιών ιστών για να φέρετε φρέσκο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στην επιφάνεια. Κάντε το χρησιμοποιώντας τις αρθρώσεις των δακτύλων σας με κυκλικές κινήσεις, δουλεύοντας γύρω από το πρόσωπο, ξεκινώντας από το λαιμό και προχωρώντας προς τα πάνω στο μέτωπο. Στη συνέχεια, αποστραγγίστε τυχόν τοξίνες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα κατά μήκος του προσώπου, καταλήγοντας πίσω από τα αυτιά σας. Τα έλαια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε άμεση ενυδάτωση στο δέρμα σας και να τη διατηρήσετε εκεί για το υπόλοιπο της πτήσης σας.

Εφαρμόστε ένα αντιοξειδωτικό

Στραφείτε στην εφαρμογή ενός αντιοξειδωτικού ορού - όπως βιταμίνη C ή Ε - πριν ή κατά τη διάρκεια της πτήσης σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα βασικό συστατικό για την προστασία της επιδερμίδας σας από τα φώτα και τη ρύπανση. Θα δουλέψει ακόμα πιο σκληρά αν βάλετε από πάνω μια μάσκα σεντόνι που είναι γεμάτη από αποσβεστικά πεπτίδια. Αν χρησιμοποιείτε την τελευταία στο αεροπλάνο, σας συνιστώ να την αφήσετε για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, να τη βγάλετε και να απλώσετε από πάνω μια ελαφριά κρέμα και SPF, ώστε να είστε έτοιμες όταν προσγειωθείτε.

shutterstock-1982609702.jpg

Εφαρμόστε μια μάσκα μετά την πτήση

Αυτό δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν σκεφτείτε τα μικρόβια και τα βακτήρια σε ένα αεροπλάνο, αξίζει να περιποιηθείτε το δέρμα σας μόλις προσγειωθείτε. Το προϊόν μου είναι μια μάσκα βαθύ καθαρισμού, την οποία χρησιμοποιώ όταν φτάνω στο ξενοδοχείο μου. Αυτού του είδους οι μάσκες καθαρίζουν τους πόρους σας και τους απαλλάσσουν από κάθε συσσώρευση, αποτρέποντας τα σπυράκια και τις φλεγμονές.

Να έχετε εύκαιρο ένα Micellar

Η ενυδάτωση έχει ήδη αναφερθεί, αλλά μην ξεχνάτε τον απαλό καθαρισμό. Όταν πρόκειται για πτήση, το στήσιμο - και το επίδομα συσκευασίας - είναι περιορισμένο, γι' αυτό συχνά συμβουλεύω να παίρνετε μαζί σας στο αεροπλάνο ένα micellar water με μερικά επαναχρησιμοποιήσιμα βαμβάκια. Ακολουθήστε με μια ενυδατική κρέμα και λίγο SPF πριν από την προσγείωση.

Αποφύγετε το μακιγιάζ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμβουλή μας όταν πετάτε. Το μακιγιάζ σε συνδυασμό με ένα ξηρό περιβάλλον είναι η τέλεια καταιγίδα για σπυράκια, ξηρότητα και θαμπάδα. Συνιστάται να εμφανίζεστε για την πτήση σας χωρίς μακιγιάζ ή μόνο με λίγη μάσκαρα και να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο με ένα βάλσαμο καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Happy travels!