fbpixel

Search icon
Search
Οι υπέροχες θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε online πριν τα Χριστούγεννα
ARTS & CULTURE

Οι υπέροχες θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε online πριν τα Χριστούγεννα

4+1 παραστάσεις που κρατούν ζωντανό το θεατρικό παλμό κατά την περίοδο της καραντίνας


Μπορεί το δεύτερο lockdown να διέκοψε ξανά τα δια ζώσης καλλιτεχνικά δρώμενα, όμως η θεατρική σκηνή με τη δύναμη της τεχνολογίας δίνει ακόμα μία φορά τη λύση βρίσκοντας νέα δίοδο για να προσεγγίσει το κοινό της. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα παρατηρήσετε ότι τρέχουν αρκετές θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε. 

Είναι πολύ σημαντικό τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε να διευρύνουμε τους καλλιτεχνικούς μας ορίζοντες και συγχρόνως να στηρίξουμε τις προσπάθειες που γίνονται, ώστε να προβληθούν δεκάδες έργα, έστω και online. Με αυτόν τρόπο προστατεύουμε και τον πολιτισμό μας, ο οποίος το τρέχον διάστημα απειλείται αρκετά, εξαιτίας των συγκυριών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις παραστάσεις μπορούν να παρακολουθήσουν και οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τη θεατρική agenda μας!

Το Τρίτο Στεφάνι

vivatopmovietsonline.png

Η μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή της χρονιάς, «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή στο Θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα προβληθεί διαδικτυακά το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, για δύο μοναδικές παραστάσεις. Το διαχρονικό πλέον μυθιστόρημα του Ταχτσή, είναι μια κατάθεση μνήμης, όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων ξετυλίγεται ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Τις πρωταγωνίστριες Μ. Καβογιάννη και Μ. Κίτσου πλαισιώνει ένας 20μελής θίασος σημαντικών ηθοποιών. Παράλληλα, η παράσταση ντύνεται με μια πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, αναβιώνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής. Η τηλεσκηνοθεσία βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Κίτσου. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Οι Μάγισσες της Σμύρνης

m-90.jpg

«Οι Μάγισσες της Σμύρνης» της Μάρας Μεϊμαρίδη, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία που έσπασε τα ταμεία τη σεζόν 2018 - 2019, σημειώνοντας πάνω από 100 sold-out παραστάσεις, με περισσότερους από 150.000 θεατές. Ο Σταμάτης Φασουλής μας μεταφέρει στη Σμύρνη του 1887 και στη ζωή μιας μοιραίας γυναίκας γεμάτη από ξόρκια, μαντείες και ερωτικά φίλτρα, αποτυπώνοντας με αρτιότητα την ατμόσφαιρα της εποχής. Το έργο επιστρέφει για 7 μαγνητοσκοπημένες προβολές, καθημερινά από τις 9 έως και τις 13 Δεκεμβρίου, μέσω της πλατφόρμας του VIVA.gr. 

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Καβογιάννη, Σμαράγδα Καρύδη, Μέμος Μπεγνής, Μελέτης Ηλίας, Νικολέττα Βλαβιανού και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Ξυπόλητοι στο Πάρκο

p1399213.jpg

Πρόκειται για το βραβευμένο με Tony αριστούργημα “Ξυπόλητοι στο Πάρκο”, του Νηλ Σάιμον και αποτελεί ίσως την πιο διάσημη και ανατρεπτική ρομαντική κωμωδία όλων των εποχών. Ξεκίνησε στο Broadway, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, και από τότε φιλοξενείται στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Η ιστορία αφηγείται τη ζωή και τη συγκατοίκηση ενός νεόνυμφου ζευγαριού του Πωλ και της Κόρι. Ο Πώλ είναι ένας συντηρητικός δικηγόρος και η Κόρι μια ανέμελη κοπέλα. Η συμβίωση τους, σε ένα σπίτι, το οποίο δεν πληροί την περιγραφή του συμβολαίου, αρχίζει να έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά απρόσμενων, τρελών, κωμικών καταστάσεων και όλο αυτό επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το διαφορετικό πρίσμα με το οποίο οι πρωταγωνιστές μας βλέπουν τη ζωή. Η online προβολή θα πραγματοποιηθεί για 3 μοναδικές παραστάσεις στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου.

Πρωταγωνιστούν: Αργύρης Αγγέλου, Βασιλική Τρουφάκου, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελένη Κρίτα. Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ

Η Μεγάλη Χίμαιρα

unnamed.jpg

Έχοντας αποσπάσει δεκάδες βραβεία, η «Μεγάλη Χίμαιρα», μια παράσταση - σταθμός για το Θέατρο Πορεία, επιστρέφει για μια και μόνο online παράσταση την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 20:00 (ώρα Ελλάδος). Το εξαιρετικό, λεπτομερές ψυχογράφημα του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου θα προβληθεί σε Real Time Live Streaming. Πρόκειται για το επικό ερωτικό μελόδραμα της Μαρίνας Μπαρέ, μιας νεαρής Γαλλίδας, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα, ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή. Η ηρωίδα ζει, κάτω από τον αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Το έργο αποτυπώνει τις φουρτούνες τα εμπόδια που συναντά η Μαρίνα με την προσαρμογή της στην ελληνική πραγματικότητα. 

Πρωταγωνιστούν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Ψαρράς, Όμηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κατερίνα Τράμπα, Βασιλική Παναγιώτογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Δημήτρης Τάρλοου. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Οιδίποδας

karantza.jpg

Το Θέατρο Πορεία και Θέατρο Προσκήνιο συμπράττουν στο πλαίσιο των διαδικτυακών τους δράσεων και παρουσιάζουν τον Οιδίποδα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά για μια και μοναδική προβολή απευθείας μετάδοσης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Το έργο αποτελεί μια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία. Τρεις αφηγητές ανασύρουν την ιστορία του Οιδίποδα, του ανθρώπου που ήταν μοιραίο να φτάσει στην γνώση και σε όλη την οδύνη που αυτή επιφέρει. Στήνουν ένα κρίσιμο «παιχνίδι» στο οποίο παρακολουθούν και απεικονίζουν όλη τη διαδρομή του Οιδίποδα προς τη γνώση.

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς