fbpixel

Search icon
Search
Oι interior designers μίλησαν: Αυτά είναι τα 4 χρώματα που θα επικρατήσουν το '24
INTERIORS

Oι interior designers μίλησαν: Αυτά είναι τα 4 χρώματα που θα επικρατήσουν το '24

Ανακαλύψτε τα και αποφασίστε για μία αλλαγή στο decor σας


Οι κορυφαίοι colour experts και interior designers αποκάλυψαν τις προβλέψεις τους για τις πιο δημοφιλείς τάσεις στις αποχρώσεις των εσωτερικών χώρων για το 2024. Για φετινή χρονιά λοιπόν, από την μία πλευρά κλίνουμε προς τα ήρεμα neutrals - όπως το χρυσό Beige 02 της Lick και το ροζ Sweet Embrace της Dulux - και από την άλλη, βυθιζόμαστε σε ζωηρά και αισιόδοξα χρώματα όπως το Apricot Crush της WGSN και το φλογερό Fiesta red της Pantone. 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα τέσσερα πιο hot colour trends για τις κατοικίες σας το 2024!

1. Post-barbiecore pink

stighmiotipo-othonis-2024-01-12-134945.png

Το ροζ επιστρέφει στους εσωτερικούς χώρους - το χρώμα του έτους 2024 της Dulux, Sweet Embrace, είναι ένα απαλό pink powder - που απογειώθηκε σαν τάση από τη δημοτικότητα της ταινίας Barbie. Όμως, στον πραγματικό κόσμο, η άποψη είναι πολύ πιο μετριοπαθής, προτιμώντας ένα απαλό ροζ, αυτό που μοιάζει με φυσικό πηλό ή πιο κόκκινο μοβ.

«Αυτό που είναι τόσο υπέροχο στο Sweet Embrace είναι η καταπραϋντική του αίσθηση», λέει η Marianne Shillingford, creative director και ειδική σε θέματα χρωμάτων της Dulux. «Σαν ένας ψίθυρος καθησυχασμού σε μια στιγμή άγχους, έχει μια οπτική απαλότητα που ηρεμεί τις αισθήσεις και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα γαλήνης.»

2. Νew neutrals 

3-eWUdT.jpg

Εδώ υπάρχει ένας υπαινιγμός μιας σκανδιναβικής χρωματικής παλέτας, τα ουδέτερα χρώματα εισάγουν αποχρώσεις του κίτρινου και του χρυσού που προσθέτουν «ζεστασιά». Το 2024 θα δούμε τους περισσότερους να υμνούν το χρώμα με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Τα ουδέτερα χρώματα με βάση το γκρι ανταλλάσσονται με πιο «ζεστά», κίτρινα ουδέτερα χρώματα. Διαρκείς και διαχρονικές, καθώς και διακριτικές και καταπραϋντικές, αυτές οι αποχρώσεις (ανοικτό ροζ, πράσινο και ροδακινί) συνδυάζονται υπέροχα με τα πιο φρέσκα, πιο ζωντανά χρώματα, δημιουργώντας μια αίσθηση ισορροπίας και αρμονίας".

3. Nourishing greens

2-kkvKB.jpg

Τα αναζωογονητικά χρώματα της φύσης δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και το 2024 οι ειδικοί προτείνουν μια σειρά από green colours για το σπίτι. Το χρώμα του έτους 2024 της Graham & Brown είναι το Viridis, «ένα καταπραϋντικό μεσοπράσινο, το χρώμα της ανάπτυξης και της υγείας, που αντικατοπτρίζει τη φύση και προσφέρει μια ξεκούραστη ματιά στον χώρο και μια αίσθηση ασφάλειας. «Θέλαμε να τονίσουμε τις θεραπευτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες της φύσης και την ανάγκη να δημιουργούμε ηρεμία και να αφιερώνουμε χρόνο για να επιβραδύνουμε σε αυτόν τον πολύβουο κόσμο», λέει η Maryanne Cartwright, επικεφαλής σχεδιασμού της Graham & Brown.

4. Ink blue

1-6QI43.jpg

Το χρώμα της χρονιάς για το 2024 από την Benjamin Moore είναι το Blue Nova 825, ένα μεσαίου τόνου μπλε αναμεμειγμένο με βιολετί, που λέγεται ότι είναι εμπνευσμένο από τον νυχτερινό ουρανό. Και η εταιρεία πλακιδίων Original Style επέλεξε το Ascot Blue, μια βαθιά τζιν απόχρωση που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί στη θέση του γκρι ή του μπεζ ως ένα πιο πλούσιο και ενδιαφέρον ουδέτερο χρώμα. Η διευθύντρια του στούντιο Emma Hughes την αποκαλεί «ευέλικτη και εύκολη στη χρήση».

Το σκούρο χρώμα των μπλε αποχρώσεων που χρησιμοποιούνται στα σπίτια μας σηματοδοτεί την επιστροφή του κλασικού στιλ κληρονομιάς - τα παραδοσιακά ντουλάπια shaker χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις κουζίνες, τα πλούσια δάπεδα ψαροκόκαλο εμφανίζονται στους διαδρόμους και εγκαθιστούμε επενδύσεις τοίχων για να αναδείξουμε μια πιο κλασική στην αρχιτεκτονική των χώρων μας.