fbpixel

Search icon
Search
Οι female designers που μας τράβηξαν την προσοχή κατά τη διάρκεια του PFW
TRENDS & CATWALKS

Οι female designers που μας τράβηξαν την προσοχή κατά τη διάρκεια του PFW

Τα latest shows που ξεχώρισαν!


Ο Μήνας Μόδας στο Παρίσι οδεύει προς το τέλος του - και ήρθε η ώρα να δώσουμε το ανάλογο spotlight που αξίζουν τα female-led shows. Ανακαλύψτε, λοιπόν, τα highlights των Isabel Marant, Victoria Beckham και Vivienne Westwood shows και στις στιγμές που μας ενθουσίασαν. 

Isabel Marant Spring '24 Ready-To-Wear

Το σούρουπο στο Palais Royal δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος του Παρισιού - και αυτός είναι ο τόπος διεξαγωγής της Isabel Marant εδώ και χρόνια, και απόψε σημείωσε πως έχει προσωπική σημασία: η μητέρα της ζούσε στη γωνία (και τα κεντρικά γραφεία της μάρκας βρίσκονται επίσης κοντά). Αυτή τη σεζόν, επέλεξε να καταλάβει όλο το μήκος των κήπων και μόλις άναψαν τα φώτα, η μουσική από τους Blonde Redhead ξεκίνησε.

isabel-marant.jpg

Η εναρκτήρια εμφάνιση - ένα ρευστό, ολόσωμο παλτό από τούλι πάνω από ένα lingerie dress με λεπτές λεπτομέρειες - υποδήλωνε ότι η εν λόγω ελαφρότητα θα μπορούσε να μεταφραστεί ως σκοτεινά προκλητική. Τα δερμάτινα σύνολα που περιλάμβαναν ένα φανταστικά εφαρμοστό σακάκι με κυματιστές ραφές και ένα σορτσάκι, αναδείκνυαν τα πόδια, ενώ τα φουσκωτά φορέματα με γεωμετρικά μοτίβα και λάμψη από λουρεξ έλαμπαν στο φως.

Εν τω μεταξύ, οι πιο αέρινες εμφανίσεις ήταν γειωμένες με τσόκαρα που υψώνονταν σε τακούνια, μια υπενθύμιση ότι το σήμα της Marant είναι η αντίθεση, η σύγκρουση. Αυτό συνέβη και αλλού. Εντοπίστε όλες τις κομψές παραλλαγές μαγιό. Το σόου έφτασε στο αποκορύφωμά του με μερικά εντυπωσιακά βραδινά σχέδια, όπως ένα λεπτό πλεκτό πλεκτό φόρεμα σε εκθαμβωτικό μπλε χρώμα και ένα LBD που περιγράφονταν στο ντεκολτέ, ανέβαινε στο λαιμό και γύρω από τον έναν ώμο. Εδώ, τα μποτάκια με σανδάλια τόνιζαν τη γοητεία και το αμμώδες χαλίκι κάτω από τα πόδια βοηθούσε να ζωγραφιστεί η εικόνα των αποπνικτικών νυχτών δίπλα στη θάλασσα. Αυτά τα φορέματα φαίνονταν εύκολα στη συσκευασία τους - ένα ακόμη θετικό στοιχείο της ελαφρότητας.

Victoria Beckham Spring '24 Ready-To-Wear

vb.jpg

Η συλλογή της Victoria Beckham ήταν  φανερά εμπνευσμένη από το μπαλέτο και ήταν η πιο προσωπική της ως σήμερα. Έδωσε μια σύγχρονη εκδοχή στα κλασικά ρούχα των μαθητών χορού - ζεστές ποδιές σε φθινοπωρινές αποχρώσεις του μπορντό και του γκρι, ιδιόρρυθμο τούλι, διάφανα μάξι φορέματα και ακόμη και δίχτυα για τα μαλλιά που έκαναν την πιο κομψή ανανέωση. Φυσικά, καμία σειρά της Victoria Beckham δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την καλύτερη ραπτική, τα σατέν slip dresses και μια πληθώρα ολοκαίνουργιων τσαντών, οι οποίες ήταν τόσο υπερμεγέθεις όσο και στη συλλογή AW23.

14eb93a560fa-snapinstaapp385715545183966440680214164273496072846500794n1080.jpg
Image source: @victoriabeckham, Guests: Kim Kardashian, Anna Wintour, David Beckham, Harper Beckham, Cruz Beckham, Nicola Peltz Beckham, Brooklyn Peltz Beckham

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρχαν πολλοί A-list καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένου φυσικά, της Beckham family αλλά και περισσότερων celebrities όπως Pamela Anderson, Sabrina Elba, Eva Longoria, Lisa Rinna Kim Kardashian και Kris Jenner που εμφανίστηκαν με στιλ για να παρακολουθήσουν το σόου. Αν και κάθε επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού είναι μια αξέχαστη ευκαιρία, αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για τη Victoria, καθώς το brand ομορφιάς της, Victoria Beckham Beauty, κυκλοφόρησε σήμερα την πρώτη της συλλογή αρωμάτων, η οποία περιλαμβάνει τρία unisex Eau de Parfums που είναι εμπνευσμένα από σημαντικές στιγμές της προσωπικής της ζωής.

Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood Spring '24 Ready-To-Wear

vivienne-oG4Zl.jpg

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια και επαναστατικό είδωλο της μόδας Dame Vivienne Westwood έφυγε από τη ζωή πριν από εννέα μήνες, αφήνοντας πίσω της τους αγαπημένους της φίλους, την οικογένειά της και τον σύντροφό της, Andreas Kronthaler. Ο Kronthaler διαχειρίζεται τον τομέα σχεδιασμού της εταιρείας εδώ και δεκαετίες, τιμώντας την εκλιπούσα σύντροφό του μέσα από μια διακοσμημένη και συναισθηματική συλλογή την περασμένη σεζόν.

Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, ο Kronthaler έψαξε την επαναστατική γκαρνταρόμπα της Westwood, αριθμώντας τα ρούχα της και αναδημιουργώντας τα σε 39 εμφανίσεις. Το "43 Old Town" εμπνέεται από το ξεχωριστό στιλ της και ξεκίνησε την επίδειξη με μια ζωντανή μουσική παράσταση που παρέβλεψε το κοινό.

Ο σκοτεινός χώρος φωτίστηκε με ζωντάνια μόλις εμφανίστηκε το πρώτο look, αντικατοπτρίζοντας το περίφημο Inferno Jacket της Westwood από το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2004/05. Το πέμπτο μοντέλο φόρεσε ένα φουσκωτό φόρεμα με κορδέλες στο κεφάλι, παρμένο από τη συλλογή FW09 της σχεδιάστριας, ενώ το νούμερο 13 τρόμαξε το κοινό με μια κάπα με κουκούλα και ένα μεταξωτό φόρεμα Jacquard που κοσμούσε με μαύρα γυαλιά ηλίου. Το 30ο σύνολο ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό, αναζωπυρώνοντας τη συλλογή "Storm In a Teacup" του σχεδιαστή σε ένα φόρεμα από δαντέλα ραφίας με ενσωματωμένο πέπλο σε χρυσαφένιες αποχρώσεις.

Τα δύο τελευταία ενδύματα παρακινήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, βλέποντας ένα δίδυμο από φορέματα Infanta βουτηγμένα σε καθαρό λευκό, βγαλμένα από το "War & Peace" του SS12. Η συλλογή καταχειροκροτήθηκε παρατεταμένα, γιορτάζοντας τη σχέση του Kronthaler και της Westwood και την ατελείωτη επανάσταση της μόδας.