fbpixel

Search icon
Search
Οι επίκαιρες σειρές & ταινίες που επαναφέρουν τα fashion trends του παρελθόντος
MAGAZINE

Οι επίκαιρες σειρές & ταινίες που επαναφέρουν τα fashion trends του παρελθόντος

Οι πιο πολυσυζητημένες παραγωγές της χρονιάς υμνούν τη μόδα μέσα από αξεπέραστα icons


Οι νέες ταινίες και τα reboots αγαπημένων σειρών που υμνούν τη μόδα, εξιτάρουν το ενδιαφέρον κάθε σινεφίλ και θιασώτη του στιλ, φέρνοντας στο επίκεντρο τάσεις του παρελθόντος, αλλά και αξεπέραστα icons, που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Η προσοχή μας αυτήν την περίοδο έχει επικεντρωθεί στο πολυσυζητημένο “House of Gucci”, σε σκηνοθεσία Ridley Scott και με πρωταγωνιστές τους Lady Gaga και Adam Driver. Το story της ταινίας -που δίχασε τους σινεφίλ- για τη δολοφονία του Maurizio Gucci είναι ήδη γνωστό, ενώ η πρώην σύζυγός του και κατηγορούμενη για τον θάνατό του, Patrizia Reggiani (Black Widow) ενσαρκώνεται συγκλονιστικά από την Gaga. Αναβιώνοντας την disco nightlife και τη μεγαλοπρέπεια της εποχής, η λάμψη και η πολυτέλεια είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά που μας έρχονται στο μυαλό αντικρίζοντας τα looks της πολυβραβευμένης πρωταγωνίστριας, με πολλά από αυτά να φέρουν την υπογραφή των Max Mara, Dior, Bulgari και, φυσικά, με τον Gucci να έχει την τιμητική του.

lady-gaga.jpg
House of Gucci


Φάκελος “Spencer”. Μια ταινία του Pablo Larrain που δίνει εικόνα στην απόφαση της πριγκίπισσας Diana να χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο το 1991. Η ομοιότητα της Kristen Stewart με τη Lady D είναι ανατριχιαστική, ενώ κάθε Chanel outfit της κρύβει από πίσω κι ένα μυστικό. Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, ο χαρακτήρας της χτίστηκε πάνω σε μια αντίθεση: στην Diana που υπέφερε ψυχικά και στην περιτριγυρισμένη από την πολυτέλεια Diana, που την ώρα του καθήκοντος έπρεπε να χαμογελάει, στην πριγκίπισσα που παρίστανε ότι βρίσκεται σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο και στη γυναίκα που κλεινόταν στον εαυτό της, όταν τα φώτα έσβηναν. Το τεράστιο αυτό icon ενσάρκωσαν εξίσου επιτυχημένα οι Emma Corrin και Elizabeth Debicki στο “The Crown” του Netflix.

the-crown.jpg
The Crown


Καθώς ο καιρός πλησιάζει, η αγωνία κορυφώνεται για το reboot του “Sex and the City”, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου. Σχεδόν 20 χρόνια μετά τον πρώτο κύκλο, τα βλέμματα είναι και πάλι στραμμένα στο απόλυτο σύμβολο της μόδας, την Carrie Bradshaw, κι έτσι αναπολούμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σύνολά της. Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει την πολυσυζητημένη tutu φούστα με την οποία την είδαμε στο πρώτο επεισόδιο, το εμβληματικό Vivienne Westwood νυφικό, το Dior “newspaper” dress, τα Manolo Blahnik ψηλοτάκουνα και τόσα άλλα που έκαναν το όνομά της συνώνυμο της μόδας των ‘90s. 

sex-and-the-city-1.jpg
Sex and the City

Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα του remake που κυκλοφόρησαν μάς υπενθυμίζουν το αξεπέραστο στιλ της και μας κάνουν ν’ ανυπομονούμε για τα looks με τα οποία θα τη θαυμάσουμε ξανά!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOWΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021