fbpixel

Search icon
Search
Οι Έλληνες influencers γιορτάζουν την άφιξη ενός σημαντικού brand name στη χώρα μας
FASHION NEWS

Οι Έλληνες influencers γιορτάζουν την άφιξη ενός σημαντικού brand name στη χώρα μας

Η COS παρουσιάζει το πρώτο φυσικό κατάστημά της στην Ελλάδα και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε τελευταία από τον χώρο της μόδας


Το καλοκαίρι πλησιάζει με ταχύτατους ρυθμούς και οι διάσημοι σχεδιαστές και τα γνωστά fashion brands, τόσο ελληνικά όσο και ξένα δε σταματούν να μας εντυπωσιάζουν με τις καινούριες τους δράσεις, ιδέες και καμπάνιες. Η συνεχής αυτή εξέλιξη μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για την επόμενη μέρα, που όλοι έχουμε ανάγκη. Ποια είναι όμως τα νέα hot fashion news που ξεχωρίσαμε τον τελευταίο καιρό; Η COS γιορτάζει την άφιξη του πρώτου της φυσικού καταστήματος στην Ελλάδα, o Gucci θα παρουσιάσει το επόμενο του show στο Los Angeles και η Prada λανσάρει organic denim για την Pre-Fall 2021.

COS, Έλληνες Influencer

cos-athens-campaign-genevieve-majari-1.jpg

Η COS -το fashion brand που ανήκει στην H&M Group- μας εντυπωσιάζει για ακόμα μία φορά και γιορτάζει την άφιξη του πρώτου της φυσικού καταστήματος στην Ελλάδα. Γι’ αυτήν την όμορφη ενέργεια αποφάσισε να συνεργαστεί με τέσσερις Έλληνες influencers με έδρα την Αθήνα, ώστε να παρουσιάσουν την COS SS21 συλλογή. Η καμπάνια φωτογραφήθηκε από τον Γιώργο Καπλανίδη και συμμετείχαν η Genevieve Majari, Creative Director του GNTM, το μοντέλο Emmanuel Elozieuwa, η Content Creator, Janna Sireac και ο στυλίστας και Fashion Director, Αποστόλης Γκόφας. Η καμπάνια περιλαμβάνει μία σειρά από πορτραίτα τραβηγμένα σε διάφορες τοποθεσίες της Αθήνας, με κάθε έναν από τους influencers να αναδεικνύουν τα ρούχα της καλοκαιρινής συλλογής COS, μέσα από το δικό τους προσωπικό styling. H νέα καλοκαιρινή συλλογή είναι εμπνευσμένη από την ανανέωση των εποχών και την αισιοδοξία του brand για το μέλλον. Ακόμα, η συλλογή αγκαλιάζει την έναρξη των ζεστών ημερών, ενώ παραμένει ευέλικτη και διαχρονική. Τα μοντέρνα κομμάτια θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την πιο σύγχρονη γκαρνταρόμπα. Πρόκειται για μία συλλογή, η οποία αποτελείται από άνετες και χαλαρές γραμμές για κάθε περίσταση. H COS έχει δεσμευτεί ώστε να χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά που περιορίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις ως προς το πλανήτη και απαιτούν λιγότερο νερό και παρασιτοκτόνα για να καλλιεργηθούν, όπως το λινό και τους σπόρους κάνναβης. Τα υφάσματα της συλλογής είναι ανθεκτικά διατηρώντας παράλληλα το ελαφρύ βάρος τους προσφέροντας με αυτό το τρόπο κίνηση σε κάθε κομμάτι.

Gucci, Los Angeles

diaryheroarticle-fashionshow-ss18-video-001-default.jpeg

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο οίκος Gucci και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Alessandro Michele, δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν το χώρο της μόδας. Η νέα λοιπόν συλλογή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μ’ ένα fashion show με φυσική παρουσία στο Λος Άντζελες στις 3 Νοεμβρίου. Ο Michele επιστρέφει στην Αμερική έξι χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης του Gucci Cruise συλλογής στη Νέα Υόρκη, στο Dia-Art Foundation. Ο οίκος, μάλιστα, είχε σκοπό να παρουσιάσει και την περσινή συλλογή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά τα σχέδια ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας covid-19 που τότε, Μάιο του 2020, βρισκόταν στην κορύφωσή της. Τα τελευταία χρόνια ο οίκος, υπό τα ηνία του Michele έχει επισκεφτεί διαφορετικά μέρη για τις Gucci Cruise collections, ανάμεσά τους το Westminster Abbey στο Λονδίνο, η Palatine Gallery στο Palazzo Pitti στη Φλωρεντία και η αρχαία ρωμαϊκή νεκρόπολη Les Alyscamps στην Αρλ της Γαλλίας.

Prada, Organic denim

1620153948-prada-pre-fall-2021-organic-denim-cover.webp

Η νέα συλλογή της Prada ακολουθεί την τάση, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία βιώσιμων κομματιών για ένα μέλλον βασισμένο στην αειφορία. Αυτή η σειρά ξεκινά με οργανικά τζιν κομμάτια. Η συλλογή χρησιμοποιεί πιστοποιημένο βαμβάκι 100% Global Organic Textile Standard που έχει συλλεχθεί από βιολογικό αγρόκτημα που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον αποφεύγοντας τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα. Στη συνέχεια, το brand χρησιμοποιεί μια διαδικασία "Acquasave" για τη βαφή του τζιν που απαιτεί χαμηλότερη μέση ποσότητα νερού, εξοικονομώντας 10 λίτρα ανά μέτρο υφάσματος. Η συλλογή κατασκευάζεται αποκλειστικά από φυσικά υλικά -ένα χαρακτηριστικό που μειώνει την σπατάλη νερού και το χρόνο πλύσης και βελτιώνει το EIM του brand -μέτρηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που η Miuccia Prada έγινε co-Creative Director, ο Raf Simons τη βοήθησε πάρα πολύ να ανακαλύψει εκ νέου την εικόνα της Prada. Έχει πλέον υιοθετήσει με πολύ καλό τρόπο μία πιο street style αισθητική. Αυτή η συλλογή, η οποία ακολουθεί αυτήν την ιδέα, διαθέτει τζιν που μοιάζουν με casual romper, καθώς και matching denim bras και φαρδιά τζιν. Eίναι διαθέσιμη online και σε καταστήματα.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα!