fbpixel

Search icon
Search
Οι Beetroot και οι κινούμενες αφίσες του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Οι Beetroot και οι κινούμενες αφίσες του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η γνωστή δημιουργική ομάδα μας μίλησε για την έμπνευση πίσω από τον σχεδιασμό τους


Oι δουλειές τους είναι πάντα ξεχωριστές και αποτυπώνουν τη δική τους μοναδική αισθητική και τον φρέσκο, μοντέρνο τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Η δημιουργική ομάδα Beetroot που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά έδειξε τον καλύτερό της εαυτό υπογράφοντας την αφίσα του αγαπημένου φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης η οποία μάλιστα είναι σε κίνηση. Κομμάτια φιλμ μοιάζουν να χορεύουν, αποκαλύπτουν κρυφές εικόνες, γιορτάζουν σαν φεστιβαλικές κορδέλες, δημιουργώντας ένα απίθανο εικαστικό αποτέλεσμα με σκοπό να αποθεώσει την απέραντη γοητεία του κινηματογράφου και να γιορτάσει τη συνάντηση των απανταχού φανατικών οπαδών του σινεμά που κάθε χρόνο δίνουν το δικό τους ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για τη νέα απίθανη δημιουργία τους...

Περιγράψτε μας την έμπνευση, τον τρόπο που κινηθήκατε και πως εξελίχθηκε το εικαστικό θέμα της αφίσας.

Μια απλή σκέψη είναι αυτή που έδωσε έμπνευση και κρύβεται πίσω από την οπτική ταυτότητα του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Εστιάσαμε στο ίδιο το φιλμ ως αντικείμενο και αναρωτηθήκαμε πώς ένα μικρό κομμάτι φιλμ μπορεί και φιλοξενεί τόσες διαφορετικές ιστορίες και συναισθήματα.

Πώς μία επιφάνεια λίγων μόλις εκατοστών καταφέρνει και σε ταξιδεύει σε τόσους διαφορετικούς κόσμους;

Θελήσαμε να δώσουμε ζωή στην κλασική πλέον αφίσα του φεστιβάλ και έτσι για πρώτη φορά η οπτική επικοινωνία του θεσμού έχει εστιάσει ολοκληρωτικά στα ψηφιακά μέσα, όπου και αναπτύσσεται πλήρως, δίνοντας ζωή και στις αναλογικές εφαρμογές.
Μοιραία λοιπόν η κίνηση θα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας. Για λίγα δευτερόλεπτα ο ήρωας είναι ένα φιλμ που ρολάρει, δημιουργεί διαφορετικές συνθέσεις και πολλά διαφορετικά στιγμιότυπα σε αντιπαράθεση με τη μέχρι τώρα μία εικόνα που συνόδευε το φεστιβάλ. Κομμάτια φιλμ μοιάζουν να χορεύουν, αποκαλύπτουν κρυφές εικόνες, γιορτάζουν σαν φεστιβαλικές κορδέλες.
Και όλα αυτά με μοναδικό σκοπό να αποθεώσουν τη μαγεία του σινεμά και να γιορτάσουν τη συνεύρεση των απανταχού εραστών του.  

Πόσο ξεχωριστό είναι να κάνετε μια τόσο επιτυχημένη δουλειά στην πόλη σας, που ταξιδεύει όμως και στο εξωτερικό;

Η προβολή ενός τόσο επιτυχημένου θεσμού εντός και εκτός Ελλάδας είναι σίγουρα μεγάλη, με απήχηση σε ένα πολύ ευρύ και ενδιαφέρον κοινό. Ειδικά φέτος με την προσήλωση στα ψηφιακά μέσα, το φεστιβάλ και η επικοινωνία του θα γίνουν ακόμα πιο προσβάσιμα από ακόμα περισσότερους και από ακόμα πιο μακριά. Ευελπιστούμε η οπτική ταυτότητα να εξυπηρετήσει το σκοπό της, να αγαπηθεί από το κοινό και να αυξήσει την ενασχόληση και τη συμμετοχή του κόσμου με το φεστιβάλ και το σινεμά γενικότερα. Έτσι μόνο θα θεωρηθεί επιτυχημένη και φυσικά θα συμπαρασύρει και τους δημιουργούς της σε ένα ευχάριστο ταξίδι και εκτός συνόρων.  

Τι καινούριο ετοιμάζετε;

Τους τελευταίους μήνες διερευνήσαμε την αγορά του Λονδίνου και πλέον λειτουργεί το γραφείο μας και εκεί. Πρόκειται για ένα μεγάλο και φιλόδοξο εγχείρημα που απαιτεί ακόμα περισσότερη προσπαθεί και ενέργεια, παρ'όλα αυτά είναι κάτι που μας αναζωογονεί και μας κάνει χαρούμενους! Όπως και αυτό της Αθήνας, στελεχώνεται μόνο από ανθρώπους του client service καθώς θεωρούμε ζωτικής σημασίας η σχεδιαστική μας ομάδα να είναι συμπαγής και ενωμένη στη βάση μας στη Θεσσαλονίκη. 

Πως μια τόσο δημιουργική ομάδα επιβιώνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης;

Μένουμε στη Θεσσαλονίκη από επιλογή. Παρ’ότι το επιχειρηματικό τοπίο είναι δύσβατο, θα επιμένουμε σε αυτή την επιλογή γιατί αυτή η εξαιρετική πόλη μπορεί και μας προσφέρει ακόμα, μια ποιότητα ζωής ζηλευτή από πολλούς. Θυσιάζουμε λοιπόν το περιορισμένο μέγεθος της αγοράς και τα περιορισμένα επιχειρηματικά δρώμενα, αναπληρώνοντας το με πολλά επαγγελματικά ταξίδια, για να μπορούμε να ζούμε όμορφα και ανθρώπινα με τις οικογένειές μας.