fbpixel

Search icon
Search
Οι «άτυποι» κανόνες των Γαλλίδων για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα
STYLE PEOPLE

Οι «άτυποι» κανόνες των Γαλλίδων για μια ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα

5+1 must-haves που πρέπει να υπάρχουν στη συλλογή σας


Οι γυναίκες μπορούμε να συμφωνήσουμε σ’ ένα πράγμα. Όλες έχουμε ζηλέψει κι έχουμε προσπαθήσει να μιμηθούμε κάποια στιγμή το στιλ των Γαλλίδων. Απλές, chic και πάντα χωρίς να νιώθουμε ότι έχουν καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, παρουσιάζουν μοναδικά σύνολα.

Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει το να υιοθετήσουμε την αισθητική τους, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όλα τα French girls βασίζουν την εικόνα τους σε συγκεκριμένα κομμάτια, τα οποία αποτελούν τα key-items, όχι μόνο βασικά αλλά και αξεσουάρ.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 5+1 must-haves των Γαλλίδων που θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε το στιλ σας!

Marinière

marienere-2.jpg
Style du monde

Το 1917, η Coco Channel έκανε τη μαρινιέρα το απόλυτο σχέδιο γαλλικής ραπτικής όταν την παρουσίασε στη ναυτική της συλλογή. Σήμερα δεν υπάρχει Γαλλίδα που να μην έχει τουλάχιστον ένα τέτοιο κομμάτι στη ντουλάπα της. Ίσως αποτελεί και το πιο διαχρονικό κομμάτι της γαλλικής γκαρνταρόμπας. Δε χρειάζεται καμία προσπάθεια για να φανεί stylish και chic. Το μόνο που αξίζει να κάνετε είναι να το συνδυάσετε με το τζιν παντελόνι σας κι έλα ζευγάρι λευκά αθλητικά υποδήματα για το απόλυτο navy look.

Trench coat

ckzfqigngjt.jpg
Image source: @leiasfez

Το απόλυτο πανωφόρι για τις ενδιάμεσες εποχές. Η μπεζ εκδοχή της καμπαρντίνας είναι και η πιο κλασική και διαχρονική επιλογή. Μάλιστα, μία καλής ποιότητας trench coat θα σας κρατήσει ζεστές ακόμα και τις πιο κρύες μέρες. Ένα διαχρονικό κομμάτι που συνεχώς παρατηρούμε να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χρονιάς. Είτε τη συνδυάσετε με πιο sophosticated items είτε με loungewear style, θα πετύχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ballet flats

trench-coat.jpg

Οι μπαλαρίνες επιστρέφουν τη νέα σεζόν και εμείς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες γι’ αυτό. Φυσικά και μας τις σύστησαν οι Γαλλίδες εδώ και πολλά χρόνια. Τις επιλέγουν για όλες τους τις εμφανίσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι όσες σεζόν κι αν περάσουν δεν τις αποχωρίζονται. Τα ιδιαίτερα σχέδια τους αλλά και η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα ανεξαρτήτως ηλικίας, στιλ και προσωπικότητας.

Cardigan

cardigan.jpg

Ξεκίνησε από το κομμάτι που δεν αποχωρίζονται ποτέ οι Γαλλίδες και πλέον έχει γίνει το αγαπημένο όλων των fashionistas. Άνετα, πρακτικά και με πολύ στιλ μπορούν να μας συνοδεύσουν σε πλήθος περιστάσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να το συνδυάσετε με σχέδια που έχετε ήδη στη γκαρνταρόμπα σας και να μη φαίνεται υπέροχο. Για να προσθέσετε φωτεινότητα στην εικόνα σας μη διστάσετε να επιλέξετε έντονες αποχρώσεις όπως το γαλάζιο ή το κίτρινο.

Silk scarf

scarf.jpg
Image source: @rouje

Αν παρατηρείτε τα French girls θα έχετε αντιληφθεί ότι πολλές φορές επιλέγουν μεταξωτά μαντίλια, τα οποία τα φοράνε με διαφορετικούς τρόπους στα μαλλιά. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε μία ανανέωση στην εμφάνιση σας. Βρείτε ποιο στιλ σας ταιριάζει περισσότερο και δώστε μία ευκαιρία σ΄αυτό το styling tips. «Παίξτε» με τα χρώματα και χαρίστε μία πιο fun διάθεση στο σύνολό σας.

Red lipstick

lips.jpg
Image source: @jeannedamas

Το κόκκινο κραγιόν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των Γαλλικών εμφανίσεων. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τίποτα άλλο για το μακιγιάζ σας παρά μόνο αυτό. Αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη θηλυκότητα σας και σας προσθέτει μία classy αισθητική. Μόλις το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τη διαφορά και θα νιώσετε υπέροχα.