fbpixel

Search icon
Search
Οι Asprolithos Villas στην Κύθνο χωρούν σε 40 τ.μ. την απέραντη κυκλαδίτικη ομορφιά
DESIGN

Οι Asprolithos Villas στην Κύθνο χωρούν σε 40 τ.μ. την απέραντη κυκλαδίτικη ομορφιά

Με την υπογραφή των Polisgram Architects


Οι Asprolithos Villas αποτελούνται από τρεις λιθόκτιστες κατοικίες και βρίσκονται στην περιοχή Καλό Λιβάδι στο νησί της Κύθνου, στις πανέμορφες Κυκλάδες. Η τοποθεσία κοιτάει δυτικά κι έχει θέαση προς τα νησιά Σέριφος και Σύρος. Οι κατοικίες των 40 τ.μ. έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η καθεμία από αυτές να μπορεί να αγναντεύει στην υπέροχη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, απογειώνοντας έτσι τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών.

Οι βίλες κατασκευάστηκαν με τοπική πέτρα, από ντόπιους τεχνίτες και στη συνέχεια «ντύθηκαν» με ασβέστη, όπως συνηθίζεται στα νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να επιτευχθεί αντανάκλαση του ηλίου, καθώς και οι βέλτιστες συνθήκες δροσισμού στο εσωτερικό των κατοικιών. Η όλη αρχιτεκτονική αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την island αισθητική, ενώ η προσιτή πολυτέλεια ενσωματώνεται φανταστικά στο όλο vibe που αποπνέεται.

ioa-0991-web-5vJot.jpg


Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, κάθε κατοικία έχει τη δική της μικρή ιδιωτική πισίνα, την οποία οι guests μπορούν να απολαύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μιας και η ξύλινη πέργκολα προστατεύει τον εξωτερικό χώρο από το άμεσο φως και τον ισχυρό άνεμο. Ο διαχωρισμός ανάμεσα στις τρεις κατοικίες προσφέρει την απαραίτητη private αίσθηση, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται δύσκαμπτα όρια. 

Υπήρξε συνειδητή επιλογή να διατηρηθεί ένα επίπεδο επαφής ανάμεσα στις κατοικίες, γι' αυτό και βλέπουμε πως οι διαχωριστικοί τοίχοι είναι χαμηλοί και διαθέτουν οπές μέσα από τις οποίες το φως, ο αέρας και ο ήχος μπορούν να διαπεράσουν και να κυκλοφορήσουν. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο εισχωρούν οι ηλιακές ακτίνες τόσο μέσα όσο κι έξω από τα σπίτι, ενώ όταν η μέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα, η όλη μαγεία κορυφώνεται χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν ισορροπούν σε μια παλέτα γήινων τόνων, τη στιγμή που το διαχρονικό λευκό πρωταγωνιστεί από γωνιά σε γωνιά, δημιουργεί αντιθέσεις, αλλά και χαρίζει extra φωτεινότητα. Τίποτα δε φαντάζει περιττό και υπερβολικό κοιτάζοντας το τελικό αποτέλεσμα, ενώ η αρμονία κυριαρχεί και αποτελεί ένα από τα πιο βασικά highlights που εντοπίζει κανείς.

0-DsAmU.jpg


Το indoor σκηνικό των κατοικιών χωρίζεται σε δύο επίπεδα, στο χαμηλότερο υπάρχει η κουζίνα και το καθιστικό ενώ στο ανώτερο επίπεδο υπάρχει η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Να σημειωθεί πως τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή των κτισμάτων είναι φυσικά, όπως ξύλο, μέταλλο, βαμβακερά υφάσματα και κεραμικά αντικείμενα.

Η κύρια είσοδος στο συγκρότημα είναι μία πέτρινη καμάρα, η οποία σε αντίθεση με τις κατοικίες, έχει μένει στις φυσικές της αποχρώσεις, έτσι ώστε να ξεχωρίζει αλλά και να καδράρει τις λευκές κατοικίες. Στην πίσω όψη του συγκροτήματος δημιουργείται ένας διάδρομος με τέτοιο τρόπο ώστε τα καλοκαιρινά μελτέμια να στροβιλίζονται γύρω από τα σπίτια. Επίσης αυτός ο διάδρομος δίνει έμφαση στην θέα προς το βουνό την οποία θεωρούμε εξίσου υπέροχη και σημαντική.

ioa-1197-web-9HbNv.jpg


Bonus, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο υπέροχο exterior περιβάλλον, το οποίο γίνεται «ένα» με την πολυτελή αισθητική που παρατηρείται στο εσωτερικό design. Το μπλε της θάλασσας, αλλά και ξεβαμμένοι καφέ λόφοι, σε συνδυασμό με την πέτρα και τις ξύλινες επιφάνειες δημιουργούν ένα dreamy σκηνικό και η ιδανική βάση για αξέχαστε διακοπές.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες από τις φανταστικές κατοικίες!