fbpixel

Search icon
Search
Οι 7 τροφές που θα κάνουν τον μεταβολισμό σας να πάρει «φωτιά»
TASTE

Οι 7 τροφές που θα κάνουν τον μεταβολισμό σας να πάρει «φωτιά»

Εντάξτε τες στη διατροφή σας asap


Οι ημέρες του καλοκαιριού επιβάλλουν ολική αποτοξίνωση και ισορροπημένη διατροφή, προκειμένου να αισθανόμαστε άνετα καθ' όλη τη διάρκεια των εξορμήσεων μας στις παραλίες και όχι μόνο. Θέλοντας να προσέξουμε τη σιλουέτα μας συχνά στρεφόμαστε σε διάφορες εξοντωτικές δίαιτες που τελικώς μας κουράζουν, έχουν επίκαιρα αποτελέσματα και τελικώς μάς προσθέτουν περισσότερα γραμμάρια από ότι μας αφαίρεσαν αρχικά. Η λύση; Να στραφούμε στον μεταβολισμό μας και να φροντίσουμε να καταναλώνουμε τροφές που τον ενεργοποιούν άμεσα! 

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις 7 τροφές που θα δώσουν ένα δυνατό boost στο μεταβολισμό σας! 

1. Αυγά

shutterstock-1066204025.jpg

Ένα αυγό διαθέτει μόλις 75 θερμίδες, δίνει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά. Είναι αλήθεια επίσης, ότι η καίμε περισσότερες θερμίδες για να χωνέψουμε ένα αυγό, το οποίο μας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες, άρα μειώνει την αίσθηση πείνας και μας αποτρέπει από το να επιλέξουμε κάποιο άλλο γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες. Προσοχή: ένας μόνος κρόκος περιέχει ολόκληρη την ποσότητα που συνιστάται να τρώμε κάθε μέρα.

2. Κινόα

shutterstock-1402877300.jpg

Αυτό το δημοφιλές superfood αποτελεί μία must επιλογή σε κάθε διατροφικό πρόγραμμα που έχει στόχο το αδυνάτισμα. Ένα φλιτζάνι κινόα περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 5 γραμμάρια φυτικών ινών, αλλά και σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Πολλοί το χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο του ρυζιού, ιδιαίτερα για να συνοδεύσει λαχανικά και κρέας.

3. Μήλο

shutterstock-423348013.jpg

Η υψηλή περιεκτικότητα του μήλου σε νερό, αλλά και σε φυτικές ίνες είναι αυτά που συμβάλλουν στην αύξηση του μεταβολισμού μας. Tip: Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση όταν καταναλωθεί και η φλούδα. Τα φρούτα που είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες είναι απαραίτητα στη καθημερινή μας διατροφή, καθώς καταφέρνουν και κρατούν σε υψηλά επίπεδα το μεταβολισμό μας -αρκεί να καταναλώνονται στις σωστές ώρες!

4. Σπανάκι

shutterstock-1682267662.jpg

Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες είναι αυτή που «επιταχύνει» το μεταβολισμό. Μάλιστα, η συχνή κατανάλωση σαλάτας φτιαγμένη από ωμά λαχανικά μπορεί να τον αυξήσει, καθώς ο οργανισμός μας «καίει» περισσότερες θερμίδες στην προσπάθεια του να μεταβολίσει τα ωμά λαχανικά σε σχέση με τα βρασμένα ή μαγειρεμένα, λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες. Έτσι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το μαρούλι, το μπρόκολο, αλλά και τα καρότα αποτελούν την ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να δώσει ένα boost στην καύση του οργανισμού του.

5. Σπόροι σουσαμιού & σησαμέλαιο

sousamelaio.jpg

Ένα συστατικό του γνωστού σησαμέλαιου, η σησαμίνη, έχει αποδειχτεί πως πιθανώς συντελεί στην καύση του λίπους, καθώς αυξάνει την παραγωγή των κετονών, οι οποίες βοηθούν το σώμα μας να διατηρεί τους μύες, που με τη σειρά τους καίνε λίπος. Από την άλλη, οι λιγνάνες που βρίσκονται στο σουσάμι βοηθούν το συκώτι μας να παράγει τα απαραίτητα ένζυμα που αυξάνουν το μεταβολισμό των λιπών.

6. Κανέλα

shutterstock-365982428.jpg

Έρευνες έχουν δείξει πως η κανέλα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, περιορίζοντας την ανάγκη μας για φαγητό. Γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να προσθέσουμε την κανέλα σε γλυκά, στο γιαούρτι, τον καφέ και το τσάι μας, καθώς θα δώσει μια συνολική γευστική αίσθηση, καθόλου θερμίδες, ενώ παράλληλα θα επιταχύνει την ιδιότητα του οργανισμού μας να «καίει» πιο εύκολα.

7. Γιαούρτι

shutterstock-1370687513.jpg

Το γιαούρτι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ο οργανισμός μας χρειάζεται να καταναλώσει αρκετές θερμίδες προκειμένου να το χωνέψει. Δοκιμάστε ένα με χαμηλά λιπαρά και φυσικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Συνδυάστε το με βατόμουρα και μέλι για πιο απολαυστική γεύση!