fbpixel

Search icon
Search
Οι 6 σειρές για να παρακολουθήσετε εάν αγαπήσατε το "The Crown"
ARTS & CULTURE

Οι 6 σειρές για να παρακολουθήσετε εάν αγαπήσατε το "The Crown"

Ατελείωτο binge watch για τις μέρες της καραντίνας


Έγινε το talk of the town των ημερών, πέτυχε εκπληκτικά νούμερα θεατών παγκοσμίως και μελλοντικά προβλέπεται να καταταγεί ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών. Το "The Crown" έφτασε ακριβώς στη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης μένει στο σπίτι και ψάχνει το κάτι ξεχωριστό. Αλλάζοντας cast κάθε 2 σεζόν η μοναδική αυτή μεταφορά -στη μικρή οθόνη- δείχνει σε όλο τον κόσμο τη μοναδική ιστορία της οικογένειας του Windsor. Με ξεχωριστά κουστούμια, απρόσμενες αποκαλύψεις και αφοπλιστικές αλήθειες είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει. Έτσι, αφού την είδαμε, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλες εκείνες τις σειρές που σίγουρα θα λατρέψετε αν σας αρέσει το "The Crown". 

The White Queen

the-white-queen-review-starz.jpg

Η Αγγλία είναι γεμάτη από ένα ταραχώδες παρελθόν από κάθε στιγμή του οποίου μπορείτε να αντλήσετε μοναδικές συγκινήσεις. Με σειρά "The White Queen" που επικεντρώνονται σε μια εποχή πριν από τη δυναστεία του Tudor είναι βέβαιο πως θα το πετύχετε. Η πλοκή αναφέρεται σε τρεις ισχυρές γυναίκες, την Elizabeth Woodville, την Margaret Beaufort και την Anne Neville οι οποίες γοητεύουν, χειραγωγούν και χειραγωγούνται μέχρι να φτάσουν στον επιθυμητό θρόνο. Εκπληκτικά κουστούμια και τοποθεσίες, κάνουν για μια ακόμη φορά τη διαφορά. 

Production: BBC ONE

The White Princess

the-white-princess-series.jpg

Η Lizzie, ή πιο επίσημα, η Elizabeth of York, αποτελεί τον κεντρικό ρόλο τη συνέχεια του "The White Queen". Οι εμβληματικοί ηθοποιοί που προταγωνιστούν στο "The White Princess" σας μεταφέρουν σε ένα κλίμα γεμάτο από ίντριγκες, παγωμένους χειμώνες και παιχνίδια εξουσίας για γερά νεύρα. Εδώ, η πρωταγωνίστρια χρησιμοποιεί τον ψεύτικό γάμο της, με τον αντίπαλο Βασιλιά Henry VII, για να ενώσει ξανά τη χώρα και για να επαναφέρει το House of York στην εξουσία. Ένα διχασμένο έθνος ενοποιείται με τον πιο μυστικό τρόπο. 

Production: Starz

The Spanish Princess

spanish-princess-season2-episode1.jpg

Η Charlotte Hope δίνει μια αξεπέραστη ερμηνεία ως η Ισπανίδα Catherine of Aragon σε αυτήν τη γοητευτική σειρά, η οποία καταγράφει τον ταραχώδη γάμο της πριγκίπισσας με τον Henry VIII. Όπως ανέφεραν και οι κριτικοί αυτή η σειρά αξίζει την προσοχή σας καθώς οι δεινότητα των τεχνικών φωτισμού δημιουργεί σε κάθε επεισόδιο μοναδικές αντιθέσεις και λήψεις που σπάνια πετυχαίνει κάποιος σκηνοθέτης. Θα παρακολουθήσετε μια ξεχωριστή ιστορία μέσα από ένα λαμπερό cast, σε μια εποχή όπου η ηλεκτρική ενέργεια ήταν -ακόμη- μια μακρινή εφεύρεση.

Production: Starz

Catherine the Great

cathrine-the-great.jpg

Αναμφίβολα θα υποκύψετε στο βασιλικό μεγαλείο της "Catherine the Great" καθώς η Helen Mirren δίνει ίσως την πιο συγκλονιστική ερμηνεία της ζωής της απεικονίζοντας την Ρωσίδα αυτοκράτειρα στην πιο grande εκδοχή της. Μεγαλοπρεπή πλάνα, μοναδικές φορεσιές και καπέλα που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι οίκοι στο Παρίσι, παρελαύνουν μπροστά στα μάτια σας, καλύπτοντας ιστορικά την περίοδο μέχρι το τέλος της βασιλείας της. 

Production: HBO

Versailles

versailles.jpg

Τα πολλά layers στα ρούχα δεν υποδηλώνουν πάντα και τη δυσκολία στο να μείνουν τα σώματα γυμνά. Η σειρά "Versailles", λοιπόν, είναι το λαμπρό παράδειγμα όπου η διαφθορά, τα σκάνδαλα, οι έρωτες, οι δολοφονίες και οι διαδοχικές εναλλαγές στο θρόνο αποτελούν ένα παιχνίδι καλά σχεδιασμένο. Βγαλμένο εν μέρει από τη φαντασία των σκηνοθετών, διαδραματίζεται στην εποχή όπου ο βασιλιάς Louis XIV της Γαλλίας κατασκευάζει την περίτεχνη βασιλική κατοικία λίγο έξω από το Παρίσι. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα σας συναρπάσει.

Production: Canal+

Victoria

victoria.jpg

Είναι σίγουρο πως και εσείς αγαπάτε τους βασιλικούς γάμος. Έτσι, αυτή η σειρά που ήταν υποψήφια για Emmy ακολουθεί τη διαβόητη μονάρχη καθώς μεγαλώνει, αναλαμβάνει το στέμμα σε ηλικία μόλις 18 ετών και μετά παντρεύεται τον πρίγκιπα Albert. Μπορεί τίποτα να μην είναι όσο εύκολο φαντάζει εξωτερικά αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως κάθε παλάτι έχει τα μυστικά του. 

Production: ITV