fbpixel

Search icon
Search
Office siren: Πώς να απογειώσετε το πιο hot fashion trend
TRENDS & CATWALKS

Office siren: Πώς να απογειώσετε το πιο hot fashion trend

Το νέο corporate look είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία των 2000


Καθώς η μόδα του Y2K αρχίζει να αποχωρεί αργά και σταδιακά, το στιλ του 2000 είναι εδώ για να αντικαταστήσει τα χαμηλοκάβαλα cargo και τζιν παντελόνια και micro φούστες που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια. Οι διασημότητες έχουν αρχίσει να φοράνε business casual looks στο κόκκινο χαλί και εκτός αυτού - αλλά η άποψή τους για το workwear δεν είναι τόσο smart & polished.

Office Siren ή Snarky Corporate Secretary. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη τάση που έχει κατακτήσει το διαδύκτυο. Πρόκειται για έναν παιχνιδιάρικο συνδυασμό επαγγελματικής casual ενδυμασίας και εκκεντρικής κομψότητας, που παίρνει τα στοιχεία της από φανταστικούς χαρακτήρες των μέσων της δεκαετίας του 2000. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αντιπροσωπεύει απόλυτα την τάση; Η Serena (Gisele Bündchen) από το The Devil Wears Prada. Η εμφάνιση δανείζεται επίσης στοιχεία από τις ισχυρές προσωπικότητες της Miranda και της Samantha του Sex and the City, δημιουργώντας ένα στιλ τόσο διαφοροποιημένο και πολύπλευρο όσο και οι ίδιοι οι χαρακτήρες.

Πώς να καθιερώσετε το sexy αυτό trend

Earthy colour palette

sabato-de-sarno.jpg
Image source: Gucci

Όσον αφορά τη χρωματική παλέτα είναι έντονη στα ουδέτερα χρώματα και κλείνει ιδιαίτερα προς το μαύρο. Αμμώδη καφέ, γκρι, μαύρα, κρεμ, λευκά και διακριτικές προσθήκες animal print - με στόχο να αφήσουν τις κολακευτικές σιλουέτες και τα αξεσουάρ να ξεχωρίσουν.

Feminine suits

screenshot-2024-01-19-at-15257-pm.png
Image source: Ferragamo

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν, φυσικά, τα κοστούμια στην πιο θηλυκή τους εκδοχή. Το συγκεκριμένο σκούρο πράσινο, δερμάτινο, με εφαρμοστό σακάκι και στενό παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο του οίκου Ferragamo αποτελεί ένα ιδανικό παράδειγμα. Εννοείται πως μπορείτε να επιλέξετε ένα και στην πιο απλή του εκδοχή, με απλό tailor ύφασμα, και vests αντί ή κάτω από το σακάκι. 

Pencil skirts

tom-ford.jpg
Image source: Tom Ford
Αν υπήρξε ποτέ ένα βασικό στοιχείο της office γκαρνταρόμπας που έχει μια τόσο καθοριστική ιστορία, αυτή είναι η pencil φούστα. Αν και το συγκεκριμένο διαχρονικό piece έχει καθιερωθεί στα looks, σήμερα οι εκσυγχρονισμένες εκδόσεις του ενδύματος την έχουν δει να επεκτείνεται στιλιστικά. Η ευρύτερη χρήση διαφορετικών υλικών και τα λιγότερο περιοριστικά σχήματα έχουν οδηγήσει στην εισαγωγή πιο ευέλικτων σχεδίων. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με ένα απλό cotton vest με ζιβάγκο λαιμόκοψη ή ένα περίτεχνο πουκάμισο. 

Statement & skinny glasses

snapinstaapp-412734774-704198421825947-8230480481482504668-n-1080.jpg
Image source: @bellahadid

Ένα ζευγάρι skinny γυαλιά οράσεως αποτελούν την επιτομή της δεκαετίας του 2000. Παρόλο που τόσα χρόνια μετά έχουν αποχωρίσει από το επίκεντρο, τώρα έχουν επιστρέψει όπως ποτέ. Οι A-listers, τα supermodels και τα κορίτσια της μόδας τα αγκαλιάζουν πλήρως - ακόμα και στο κόκκινο χαλί. Do it like Bella και συνδυάστε τα γυαλιά σας με ένα fitted κλασικό πουκάμισο και ένα flare tailor παντελόνι στο γραφείο.  

Όσον αφορά τα υπόλοιπα accessories, court heels, φαρδιές ζώνες πάνω από A-line φορέματα αλλά και hair clips σε χαλαρούς κότσους αποτελούν go-to για να πετύχετε το συγκεκριμένο look. Καταφύγετε στην πιο vintage αισθητική στα κοσμήματα, επιλέγοντας λεπτούς, ασημένιους κρίκους και cuff βραχιόλια.


Feature image source: The Devil Wears Prada, Everett Collection Inc