fbpixel

Search icon
Search
O Χριστουγεννιάτικος στολισμός των πιο εκλεπτυσμένων hotels σε Παρίσι και Λονδίνο
ESCAPE

O Χριστουγεννιάτικος στολισμός των πιο εκλεπτυσμένων hotels σε Παρίσι και Λονδίνο

Tα premium projects που θα σαγηνεύσουν το κοινό για ακόμη μια χρονιά


Η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου πλησιάζει, κουβαλώντας, όπως κάθε φορά, γλυκές μυρωδιές κάστανου και μαρέγκας. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων πρωταγωνιστεί ήδη σε πολυτελή ξενοδοχεία του Παρισιού και του Λονδίνου, τα οποία υποδέχονται το κοινό με την πιο εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Ξεχωριστός φωτισμός και εξεζητημένα decor pieces κυριαρχούν στο φετινό τους concept, κάνοντάς τους επισκέπτες τους, κοινωνούς σε μια eclectic αισθητηριακή εμπειρία. Μέσα από ένα πλούσιο και δημιουργικό πρόγραμμα, υπόσχονται το πιο λαμπερό και μαγικό festive season της χρονιάς. 

Εμείς σας χαρίζουμε μια ανασκόπηση των πιο updated στολισμών και δημιουργικών projects σε πολυτελή ξενοδοχείου του Παρισιού και του Λονδίνου που ξεχωρίσαμε. 

Paris calling 

Plaza Athénée

boby-l2140460.webp
Το παγοδρόμιο στο Chalet du Plaza Athénée Boby Allin

Αυτό το χειμώνα, το Plaza Athénée εγκαθιστά ένα εντυπωσιακό ορεινό σαλέ, το περίφημο Cour Jardin, ακριβώς στη μέση της εσωτερικής του βεράντας. Περιτριγυρισμένο από έλατα και exclusive κεριά δεσπόζει μπροστά από ένα παραμυθένιο παγοδρόμιο, που έχει εγκατασταθεί ειδικά για τις γιορτές. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια Veuve Clicquot σε μια ζεστή γωνιά μιας μεγάλης τραπεζαρίας, τοποθετημένης στο σαλέ και καλυμμένης από luxurious γούνες.

boby-l1920831.webp

Όσον αφορά την επιμέλεια του γιορτινού menu, ο head chef του ξενοδοχείου, Jean Imbert, έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση, βασισμένη στις αλπικές σπεσιαλιτέ. Με ένα ορεκτικό, ένα καρπάτσιο από χτένια ή μια σούπα κολοκύθας, συνεχίζει (η επιλογή σας) με ένα τρίο φοντί: κλασικό, με μανιτάρια πορτσίνι ή με τρούφες. Ενώ για επιδόρπιο, το tandem των pastry chef Angelo Musa και Elisabeth Hot προσφέρει ένα αέρινο Mont-Blanc με κρέμα κάστανου, μαρέγκα, κρέμα και μύρτιλο.

Info: 25 Av. Montaigne, 75008 Paris

The Four Seasons Hotel George V

hotel-george.jpg

Μια αξέχαστη διαμονή υπόσχεται το πεντάστερο ξενοδοχείο "The Four Seasons Hotel George V" κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ο διάσημος designer, Jeff Leatham, έχει επιμεληθεί την εκπληκτική εορταστική διακόσμηση, στην οποία σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η λάμψη και οι χρυσές αποχρώσεις. 

Για τους εορτασμούς του τέλους του έτους, το George V ανοίγει το Pop-up του, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τις γλυκές δημιουργίες που έχει φανταστεί ο pastry chef, Michael Bartocetti, καθώς και μια εκλεκτή επιλογή από ετικέτες, προσεκτικά επιλεγμένες από τον καλύτερο σομελιέ στον κόσμο, Eric Beaumard. Επικρατέστερο dessert, το οποίο θα κλέψει τις εντυπώσεις είναι ο χριστουγεννιάτικος κορμός με σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και στολισμένο με dulce de leche, γλάσο σοκολάτας και λεπτές λωρίδες περουβιανής σοκολάτας γάλακτος. Ξεχωρίζει καθώς έχει μια ελαφριά και κρεμώδη μους εμπλουτισμένη με πεύκο και λεπτές αρωματικές νότες λεμονόχορτου.

317187537-408487978070687-3654765281333034124-n.jpg

Για τους λάτρεις του φαγητού, ένα special δώρο τους περιμένει. Μια αξέχαστη εμπειρία γύρω από ένα ιδιωτικό μάθημα με επικεφαλής τον chef, Christian Le Squer, και τον βραβευμένο σομελιέ, Éric Beaumard, για να ανακαλύψoyn τις λεπτότητες της γαλλικής τέχνης της ζωής και της τεχνογνωσίας.

par-1772-original.jpg
Christian Le Squer & Éric Beaumard

Info: 31 Av. George V, 75008 Paris

Christmas in London 

Claridge's

316747422-501972795296020-225523500643594005-n.jpg

Χάρη στον πετυχημένο Sandra Choi, τον creative director του brand, Jimmy Choo, και της ομάδας του, τα φετινά χριστουγεννιάτικα όνειρα έφτασαν νωρίς την περασμένη εβδομάδα στο Claridge's hotel.  Για το eclectic δέντρο ύψους 5 μέτρων που δημιούργησαν, εμπνεύστηκαν από το πολύπλευρο κόσμημα "The Diamond", το οποίο αντανακλά τη δύναμη και την ομορφιά του luxurious label. Το στοιχείο, που προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ο έξυπνος φωτισμός, ο οποίος εστιάζει κάθε φορά σε διαφορετικό σημείο του δέντρου και αλλάζει χρώματα. Ο ροζ φιόγκος του ολοκληρώνει την μαγευτική τελική εικόνα. 

hotel.PNG

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο, στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση η ομάδα των chefs,  sommeliers και mixologists του Claridge's είναι η εξεζητημένη συλλογή από προσεκτικά επιμελημένα χριστουγεννιάτικα καλάθια, γεμάτα με νόστιμες λιχουδιές. Τα πακέτα έχουν πάρει τα ονόματά τους από τους δρόμους και τις κατοικίες του Λονδίνου που περιβάλλουν το ξενοδοχείο. 

Info: Brook Street, London W1K 4HR

The Berkeley

snapinstaapp-1080-315233222-813942446554498-5511522671512923026-n.jpg

Ένα project, που κάθε χρόνο μοιράζει ζεστασιά και χαμόγελα σε κάθε επισκέπτη. Τα Χριστούγεννα στο "The Berkeley" αποτελούν μια προσωπική υπόθεση, που κάθε χρόνο εξελίσσεται, δημιουργώντας τις πιο γλυκές αναμνήσεις. Πριν λίγες ημέρες στην ετήσια λαμπερή γιορτή του, τα ιδιαίτερα φώτα "Snowfall" και οι υπέροχες μελωδίες από την χορωδία του St. Paul's Knightsbridge σήμαναν την έναρξη που όλοι περίμεναν. 

Το κοινό μπορεί να απολαύσει τις πρωινές λιχουδιές, με πρωταγωνιστές τα viennoiserie και τα φρέσκα μπισκοτάκια και τον αχνιστό καφέ του Γάλλου pastry chef, Cédric Grolet, στο πρώτο του ζαχαροπλαστείο εκτός Παρισιού, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. 

314719115-658990002266729-2114747089828310295-n.jpg

Αυτόν τον χειμώνα, το The Bishop at The Berkeley αποτελεί ένα ξεχωριστό pop up, εμπλουτισμένο με την κληρονομιά του ξενοδοχείου. Μια παραδοσιακή παμπ, που σερβίρει εκλεκτά εδέσματα και αγαπημένες all-time-classsic βρετανικές συνταγές

Info: Wilton Pl, London SW1X 7RL