fbpixel

Search icon
Search
Ο Valentino Garavani γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του με μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του
FASHION NEWS

Ο Valentino Garavani γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του με μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του

Happy Birthday Mr. V: Ο Pierpaolo Piccioli κυκλοφορεί, παράλληλα, ένα limited edition hoodie


Valentino Clemente Ludovico Garavani: Ένα όνομα, χιλιάδες σκέψεις πίσω αυτό. Ο διάσημος "maestro" της Υψηλής Ραπτικής, που κατάφερε να κάνει το όνομά του άρρηκτα συνυφασμένο με τον χώρο της μόδας, της τέχνης και της δημιουργικότητας εν γένει. Ένας πρωτοπόρος fashion designer που κατάφερε να καταρρίψει τα κοινωνικά στεγανά, να κάνει την αρχή για την εξασφάλιση νέων κανόνων σε ό,τι αφορά στον τρόπο με τον οποίο ντύνονται οι γυναίκες τώρα και για πάντα, αλλά και να ορίσει ένα καινούριο αντρικό πρότυπο στα δεδομένα της μόδας.

Ο θρυλικός σχεδιαστής γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του (11 Μαΐου 1932), με μια έκθεση που θέτει στο επίκεντρο όλο όσα κάνουν τον ίδιο τόσο ξεχωριστό όλες αυτές τις δεκαετίες, αλλά και όσα συγκροτούν το σχεδιαστικό του ταπεραμέντο. Η έκθεση αφιερωμένη στο έργο του φιλοξενείται στο Teatro Sociale στη γενέτειρά του, την ιταλική πόλη Βογκέρα.

Η έκθεση με τίτλο "Abiti in scena"

627bab7b67b0041b2e486df2-valentino-exhibition-at-teatro-sociale-voghera-for-mime.jpg

Η έκθεση που είναι ανοιχτή στο κοινό από χθες στον εμβληματικό αυτόν χώρο, θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Αυτή η παραγωγή έχει πάρει την ονομασία "Abiti in scena", και περιλαμβάνει δημιουργίες σχεδιασμένες από τον ίδιο τον Valentino, από τη δεκαετία του 1960 έως ολόκληρη την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Το βασικό χρώμα στο οποίο εστιάζει η έκθεση είναι το κόκκινο, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν του οίκου. Μια σειρά από stunning φορέματα σε διαφορετικά μεταξύ τους στιλ, αλλά όλα σε ένα πολύ χαρακτηριστικό design που «φωνάζει» Valentino.

ndr9775width-2880-o3ykftoqmeobvpx6.jpg

Το θρυλικό Teatro Sociale, λοιπόν, έχει «ντυθεί» στα κόκκινα, φανερώνοντας την αγάπη του οραματιστή γι' αυτό το χρώμα, ενώ η μοναδική αύρα του χώρου αποπνέει μια ρομαντική ατμόσφαιρα κι έναν αισθησιασμό, τόσο στενά συνδεδεμένο με την αισθητική του ιταλικού label. Παράλληλα, μαζί με τα φορέματα, παρουσιάζονται σχέδια και σκίτσα, φωτογραφίες και αποκόμματα από εφημερίδες, που μεταφέρουν τον επισκέπτη στην εποχή που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά, δημιουργώντας μια νέα εποχή στον χώρο της μόδας. Το όλο concept παραπέμπει σε μιούζικαλ βγαλμένο από εποχή, τόσο καλαίσθητο και καθηλωτικό.

valentino-per-i-90-anni-dell-ultimo-couturier-una-mostra-e-una-creazione-speciale-1524406291652923393.jpg

Κάποτε, σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, ο Valentino Garavani είχε αναφέρει:«Μαγεύτηκα από αυτά τα βραδινά φορέματα, τις παγιέτες, όλη αυτή τη λάμψη. Τότε συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα παρά να ασχοληθώ με το σχέδιο». Να αναφέρουμε στπ σημείο αυτό, πως η αγάπη του Valentino για τη μόδα προήλθε από τη θεία του, Rosa, όταν ακόμη ο ίδιος φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο. Με την προτροπή της μοδίστρας θείας του και της συνεργάτιδάς της σχεδιάστριας Ernestina Salvadeo, δούλεψε ως μαθητευόμενος στο πλευρό τους αλλά και σε άλλα ραφεία της περιοχής.

Δείτε παρακάτω πώς έχει στηθεί η έκθεση στο Teatro Sociale:


Ο Pierpaolo Piccioli συνεχίζει το σπουδαίο έργο του διάσημου couturier

Ο Pierpaolo Piccioli, όντας creative director του θρυλικού fashion house, συνεχίζει με τη δική του σχεδιαστική ματιά τον περίφημο έργο του Garavani, δείχνοντας πάντοτε προσηλωμένος στη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τον διάσημο couturier.

Με αφορμή τα 90ά γενέθλια του εμπνευστή του οίκου, ο Piccioli αποδεικνύει γι' άλλη μια φορά την αγάπη που τρέφει για τα hoodies, κυκλοφορώντας ένα μοναδικό design για να γιορτάσει το σημαντικό αυτό γεγονός για την ιστορία του brand.

457abb-2bada2d6c36a4c1e879d093e05d6998fmv2.jpeg
Pierpaolo Piccioli


Το limited edition αυτό φούτερ, έχει για στάμπα του τη διάσημη φράση που είπε κάποτε ο Ιταλός fashion designer, "I love beauty, it's not my fault" (Αγαπώ την ομορφιά, δεν φταίω εγώ), κάνοντάς μας να μην ξεχνάμε ποτέ την αγάπη του Valentino Garavani για την ομορφιά, η οποία κοιτά πέρα από το φύλο και την κοινωνική ταυτότητα του καθενός. Φυσικά, η φράση είναι γραμμένη με κόκκινα γράμματα, και μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο!

Info: Όλα τα καθαρά κέρδη από την πώληση του hoodie θα διατεθούν στο Fondazione Valentino Garavani και τον Giancarlo Giammetti, συνιδρυτή του οίκου μόδας.

Happy Birthday Mr. V!