fbpixel

Search icon
Search
Ό,τι πιο updated κεντρίζει την περιέργειά μας τώρα στην Αθήνα
ARTS & CULTURE

Ό,τι πιο updated κεντρίζει την περιέργειά μας τώρα στην Αθήνα

Οι πιο φρέσκες προτάσεις είναι εδώ


Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι καυτές ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα. Από νέα ανοίγματα μέχρι εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα, η αθηναϊκή σκηνή εμπλουτίζεται με γεγονότα κι εμπειρίες που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας, είτε είστε κάτοικοι είτε απλώς επισκέπτες στην πρωτεύουσα.

Κρατήστε σημειώσεις...

For Theater Lovers


«Αίας» του Σοφοκλή στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

727083.jpg

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας, ενώ ο Απόστολος Χαντζαράς συνομιλεί μαζί του ζωγραφίζοντας, μπροστά στα μάτια των θεατών. Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί. Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης.

Info: Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής, Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη), 14 Ιουλίου στις 21:30 και Θέατρο Βράχων (Οδός Ταταούλων), 17 Ιουλίου στις 21:30.

«Ορέστεια» του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

877058.jpg

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη και δάσκαλο Θεόδωρο Τερζόπουλο, που θα σκηνοθετήσει την Ορέστεια του Αισχύλου, τη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος και τελευταίο σωζόμενο έργο του συγγραφέα (δύο μόλις χρόνια πριν από τον θάνατό του), σε μία ενιαία παράσταση. Η Ορέστεια διδάχθηκε στην Αθήνα, στα Εν Άστει Διονύσια το 458 π.Χ., μια χρονιά με μεγάλες εντάσεις μεταξύ των Ολιγαρχικών και των Δημοκρατικών αποτυπώνοντας τους πολιτικούς, ιστορικούς και κοινωνικούς κραδασμούς της εποχής και τις βίαιες αναταραχές. Ανάμεσα στους λόγους των εντάσεων ήταν και οι μεταρρυθμίσεις του δημοκρατικού Εφιάλτη, που αφορούσαν τη λειτουργία και τη δομή του Αρείου Πάγου. Και ενώ η Αθήνα στο εσωτερικό βρισκόταν σε μεταβατική περίοδο, ακολουθούσε μια εξαιρετικά τολμηρή πολιτική ως προς τις άλλες πόλεις, και την ίδια εποχή συμμάχησε με το Άργος που είχε αποσκιρτήσει από την Πελοποννησιακή Συμμαχία. Η επιρροή και των δύο αυτών ιστορικών γεγονότων είναι ορατή στην Ορέστεια. Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Θεόδωρος Τερζόπουλος. Παίζουν: Έβελυν Ασουάντ, Τάσος Δήμας, Κωνσταντίνος Ζωγράφος κ.ά.

Info: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Ναυπλίου - Επιδαύρου), 13 Ιουλίου στις 21:00.


Music Night


Ο Jacob Collier έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

855914.jpg

Ο Jacob Collier, από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, «ο πολύχρωμος Mozart της Gen Z σύμφωνα με τους New York Times, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Δημοτικό θέατρο του Λυκαβηττού στις 13 Ιουλίου 2024. Αναγνωρισμένος από κοινό, κριτικούς και μουσικούς, ο 28χρονος παραγωγός, πολυοργανίστας και συνθέτης Jacob Collier μετρά ήδη 6 βραβεία Grammy καθώς και έντεκα υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ της Χρονιάς το 2021. Είναι ο πρώτος Βρετανός καλλιτέχνης που έχει κερδίσει 5 Grammy για το καθένα από τα 4 πρώτα άλμπουμ του. Ο Collier έχει συνεργαστεί με τον Chris Martin των Coldplay, με τον οποίο εμφανίστηκε σε τρεις sold out συναυλίες στο Wembley του Λονδίνου τον Αύγουστο του 2022, ενώ συμμετείχε και στο άλμπουμ του, "This Is What I Mean" (2022).

Info: Θέατρο Λυκαβηττού (Λόφος Λυκαβηττού), 13 Ιουλίου στις 21:30.


E for Exhibitions


Eeriness Exhibition

unnamed.png

Η γκαλερί CL Art Gallery Athens, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση τεσσάρων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών που μέσα από τη δική τους οπτική γωνία και καλλιτεχνική δημιουργικότητα, προσπαθούν να αποτυπώσουν τις αντιφάσεις και τις αλληγορίες που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.
Παρουσιάζοντας έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, αλληγορίες και παραλογισμούς η έκθεση αυτή επιδιώκει να προσεγγίσει και να σχολιάσει τις προκλήσεις και τις παράλογες καταστάσεις που συναντάμε, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αθέατες πτυχές της καθημερινότητας και της ανθρώπινης εμπειρίας. Ο παράλογος χαρακτήρας της σύγχρονης κοινωνίας αντικατοπτρίζεται σε πολλά επίπεδα: από τις κοινωνικές ανισότητες και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, μέχρι τις περιβαλλοντικές κρίσεις και τις προσωπικές μας μάχες. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν αλληγορίες για να αποκαλύψουν τις βαθύτερες αλήθειες πίσω από τις παράλογες καταστάσεις. Μέσα από συμβολικές αναπαραστάσεις, προσπαθούν να εντοπίσουν τα κρυφά νοήματα και τις απρόσμενες συνδέσεις που υπάρχουν στον κόσμο γύρω μας. Μέσα από τη φρέσκια τους προοπτική, οι νέοι καλλιτέχνες προσφέρουν νέους τρόπους σκέψης και αντίδρασης απέναντι στο παράλογο.

Info: CL Art Gallery Athens (Χάρητος 10, Κολωνάκι), έως τις 27 Ιουλίου 2024, Τετάρτη 12μμ – 4μμ, Πέμπτη - Παρασκευή 12μμ – 7μμ, Σάββατο 12μμ – 4μμ.

The Athenians, Short Stories of Art (Vol II)

885750.jpg

Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: The Athenians, Short Stories of Art (Vol II). Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να αφηγηθούν στους επισκέπτες μικρές ιστορίες που αποτύπωσαν πάνω στον καμβά, τον πηλό, στο χαρτί και έχουν γεύση και άρωμα από την πόλη της Αθήνας.

Info: The European Centre (Μητροπόλεως 74, Πλάκα - Ακρόπολη), έως τις 11 Αυγούστου 2024, Τετάρτη - Κυριακή 12:00 - 19:00.


New in Town


SENSE Athens

56a6958-scaled.jpg

Στην την αρχή, είναι η μαγευτική θέα της Αθήνας που εντυπωσιάζει: οι πολύχρωμες ταράτσες στην κοντινή Πλάκα, ο ναός της Ακρόπολης, τόσο κοντά που νομίζεις ότι θα απλώσεις το χέρι σου και τον πιάσεις, ο λόφος του Λυκαβηττού που στέκει υπερήφανα στην απέναντι μεριά. Το εστιατόριο SENSE Athens δεν είναι απλώς ένα gourmet εστιατόριο στην Πλάκα, είναι ένας ρομαντικός χώρος για αξέχαστες γαστριμαργικές εμπειρίες, με την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου. Τοποθετημένο στρατηγικά στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas, είναι η απόλυτη πρόταση για μοντέρνα ελληνική κουζίνα στην Αθήνα.

Info: SENSE Athens, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5.

Giacomo

fireshot-capture-315-italika-estiatoria-stin-kifisia-kai-stin-paro-giacomo-restaurants-wwwgiacomogr.png

Το Giacomo στην Κηφισιά ανανεώνεται! Ένας χώρος υψηλής αισθητικής, καθώς και μια ολάνθιστη αυλή που πρόσφατα άνοιξε, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει αυθεντική ιταλική κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Θάνου Κουλτούκη, που για τη νέα σεζόν ανανεώνει το μενού του, παραμένοντας ωστόσο πιστός στις διαχρονικά αγαπημένες γεύσεις. Bonus, τα εκπληκτικά γλυκά φέρουν την υπογραφή του Θανάση Σταμούδη και σίγουρα πρέπει να τα δοκιμάσετε. Εκεί θα βιώσετε στο έπακρο μια ανεπανάληπτη μεσογειακή εμπειρία φιλοξενίας!

Info: Giacomo, Λεβίδου 11, Κηφισιά.