fbpixel

Search icon
Search
O Thom Browne είναι o διάδοχος του Tom Ford στο CFDA
FASHION NEWS

O Thom Browne είναι o διάδοχος του Tom Ford στο CFDA

Με κάθε επισημότητα αποτελεί τον νέο πρόεδρο


Το Συμβούλιο των Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας (CFDA) μπαίνει σε μία νέα εποχή. Ο Tom Ford, έγραψε τη δική του ιστορία, ωστόσο, πλέον τη θέση του αναλαμβάνει ένα φρέσκο πρόσωπο, που έχει δημιουργήσει το δικό του «μύθο» στον κόσμο της μόδας. Τώρα, ο Thom Browne, είναι έτοιμος να διαδεχθεί τον σπουδαίο σχεδιαστή και να αναλάβει τη χρέη Προέδρου στο Συμβούλιο. Πρόκειται για μία ομόφωνη απάντηση, με τον Αμερικανό να ξεκινάει τη δική του εποχή από την 1η Ιανουαρίου 2023, σε μία νέα, μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.

Ποια θα είναι η συνέχεια στην πορεία του;

New Era

shutterstock-524028364-3-1.jpg

Η αμερικανική μόδα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια. Ο Tom Ford, στην τριετία της παρουσίας του στην προεδρία κατάφερε να αφήσει το στίγμα του και μεταξύ άλλων, έβαλε τον όρο «diversity» στη ζωή και την καθημερινότητα των Αμερικανών, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους. Ο θρυλικός σχεδιαστής, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του τον περασμένο Μάιο, με τον CEO του CFDA, Steven Kolb, να αναλαμβάνει χρέη μεταβατικού Προέδρου. Ήταν ξεκάθαρο πως η μόδα της Αμερικής είχε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι νέο και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, αποκτώντας μεγαλύτερη λάμψη κι ο εκλεκτός γι' αυτό το ρόλο, είναι ο Thom Browne, που θα αναλάβει με κάθε επισημότητα τα νέα του καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο fashion world περιμένει με ανυπομονησία τις πρώτες του κινήσεις κι ο ίδιος, εμφανίζεται έτοιμος για τη νέα αυτή πρόκληση, σημειώνοντας ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει το έργο του Tom Ford, αλλά κι όλων όσων προηγήθηκαν, ευχαριστώντας -παράλληλα- αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τον ρόλο του Προέδρου του CFDA. Νιώθω τεράστια ευθύνη στη συνεργασία μου με τον Steven Kolb και την ομάδα του CFDA ώστε να συνεχίσουμε τη θετική και σημαντική δουλειά του Tom Ford, της Diane von Furstenberg και του Stan Herman», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αμερικανός σχεδιαστής, για να συνεχίσει: «Επίσης, αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό να προσφέρω πίσω σε μία βιομηχανία που με στήριξε τόσο καλά τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι περήφανος που είμαι Αμερικανός σχεδιαστής! Συμβαίνουν τόσα πολλά σήμερα στην αμερικανική βιομηχανία μόδας που ο κόσμος χρειάζεται να τη δει πραγματικά, να την αναγνωρίσει και να την εκτιμήσει αληθινά». Μία νέα εποχή, ένας αέρας ανανέωσης και φρεσκάδας...

Who is who

1-fk77t.jpg

Ο Thom Βrowne είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Είναι ένας σχεδιαστής που αντλεί έμπνευση από παντού, από πράγματα καθημερινά, από τη φύση, ακόμη κι από τα παραμύθια, όπως φάνηκε -πρόσφατα- στο λαμπερό show του για την παρουσίαση της Spring/Summer 2023 συλλογής του, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Ο διάσημος σχεδιαστής επιχείρησε να μεταφέρει το παραμύθι της Σταχτοπούτας πάνω στο catwalk και το τελικό αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό, δείχνοντας και πάλι τη διαφορετική, τη δημιουργική του πλευρά. Ο διάσημος σχεδιαστής, γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 1964 κι από πολύ μικρός, είχε δείξει πως λάτρευε τη μόδα. Σπούδασε στο University of Notre Dame κι αφού αποφοίτησε το 1988, μετακόμισε στο Hollywood κι έπαιξε σε μερικά διαφημιστικά spots, ως ηθοποιός. Ωστόσο, το 1997 ετοίμασε ξανά τις αποσκευές του κι αυτή τη φορά, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στη Νέα Υόρκη. Ο κόσμος της μόδας, έμοιαζε σαν ένα μεγάλο όνειρο γι' αυτόν κι ήταν αποφασισμένος να κερδίσει μία θέση σε αυτόν. Το first step, έγινε όταν ξεκίνησε να εργάζεται στον οίκο Giorgio Armani ως salesman, ενώ το 2001 ακολούθησε το ακόμη μεγαλύτερο βήμα.

Κυκλοφόρησε την πρώτη του menswear line και τα well-tailored κοστούμια του, αποτέλεσαν από το ξεκίνημα το σήμα κατατεθέν του. Κάπως έτσι, η φήμη του ξεπέρασε τον στενό του κύκλο κι ακόμη και τα πιο σημαντικά ονόματα το fashion world, έστρεψαν επάνω του την προσοχή τους. Αρχικά, τα σχέδιά του προκάλεσαν μία έντονη έκπληξη, ωστόσο, στην πορεία ο κόσμος μπόρεσε να αντιληφθεί τη δική του οπτική και το ιδιαίτερο στιλ του, με τα pieces του να αποτελούν τα νέα trends της εποχής. Το signature tailoring του, απέκτησε πολλούς fans, ενώ ακόμη και κορυφαία στελέχη του κόσμου της μόδας, υποκλίθηκαν στο ταλέντο και τη δημιουργικότητά του, που τον έκαναν να ξεχωρίσει και να συγκεντρώσει επάνω του όλα τα βλέμματα. Πλέον, το brand έχει να επιδείξει 50 καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου και συγκαταλέγεται στα κορυφαία παγκοσμίως, ενώ ο Browne έχει τιμηθεί με το βραβείο Menswear Designer of the Year του Συμβουλίου τρεις φορές, το 2006, το 2013 και το 2016. Πλέον, ο σχεδιαστής κάνει το next step κι αναλαμβάνει έναν σημαντικό, extra ρόλο, θέλοντας να βοηθήσει -από τη μεριά του- την αμερικανική μόδα να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να ξεπεράσει τα όριά της. Θα τα καταφέρει;