fbpixel

Search icon
Search
O πιο stylish τρόπος για να πείτε «αντίο» στα λευκά μαλλιά
HAIR & NAILS

O πιο stylish τρόπος για να πείτε «αντίο» στα λευκά μαλλιά

Οι ανταύγειες πλέον γίνονται απόλυτα αποτελεσματικές


Η ωριμότητα είναι μια όμορφη κατάληξη που έρχεται με τα χρόνια και φέρνει μαζί του έναν πλούτο εμπειριών και σοφίας και μια καλύτερη αίσθηση του εαυτού. Μπορεί επίσης να σας εμπνεύσει να κάνετε αλλαγές στις ρουτίνες ομορφιάς και ευεξίας σας. Για πολλές από εσάς, λοιπόν, το ότι φτάνετε σε μια συγκεκριμένη ηλικία μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ψάχνετε τρόπους για να ενσωματώσετε τα γκρίζα μαλλιά στην εμφάνισή σας ή να τα καλύψετε. Αν και δεν είναι ντροπή να έχετε γκρίζες τρίχες, δεν είναι κακό να θέλετε και να τις καλύψετε. Έτσι, αναζητώντας τους κατάλληλους τρόπους που αυτό θα γίνει για έναν πιο όμορφο αποτέλεσμα, καταλήξαμε στις παρακάτω τεχνικές. 

light-blonde-highlights-on-medium-brown-hair-500x625.jpg

Πώς να συνδυάσετε τα γκρίζα μαλλιά με ανταύγειες

Το αν τα μαλλιά σας μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς με ανταύγειες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Οι καλύτερες τεχνικές για την κάλυψη των γκρίζων εξαρτώνται από το ανοιχτό ή το σκούρο χρώμα των μαλλιών σας και από το ποσοστό του γκρίζου που έχετε. Για παράδειγμα εάν έχετε ελάχιστες τρίχες σε αυτή την απόχρωση τότε με ανταύγειες ή ακόμη και με ρεφλέ μπορείτε να έχετε κάλυψη έως και 75% χωρίς να χρειάζεται μόνιμη βαφή.

Αν τα μαλλιά σας είναι ξανθά: ανακατέψτε τα γκρίζα χρησιμοποιώντας ανταύγειες και χαμηλούς τόνους. Οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι είναι πιο εύκολο χρόνο να καλύπτουν τα γκρίζα γιατί μπορούν να καμουφλάρουν το γκρι με το ξανθό μέσα από ανταύγειες, χαμηλούς φωτισμούς και babylights. Εδώ αυτές οι τεχνικές είναι η πιο φυσική επιλογή για την κάλυψη των γκρι επειδή ο κομμωτής σας μπορεί να επιλέξει συγκεκριμένα γκρι που προσπαθείτε να καλύψετε και να τα βάλει στο φύλλο του αλουμινόχαρτου.

straight-hair.jpg

Αν τα μαλλιά σας είναι καστανά ή μαύρα: δοκιμάστε το χρώμα. Για όσες έχετε μελαχρινά ή μαύρα μαλλιά σκεφτείτε το μόνιμο χρώμα μιας διαδικασίας, όχι τις ανταύγειες ή τις lowlights. Υπάρχει μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ των ανοιχτό γκρι τριχών και των σκούρων μαλλιών, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την ανάμειξη με ανταύγειες και χαμηλούς τόνους σε χρωματισμούς. 

Αν είστε κοκκινομάλλα: καλύψτε τα γκρι με ρεφλέ. Στη μεγαλύτερη πλειοψηφία σας οι γυναίκες με αυτό το χρώμα μπορείτε να "ξεφύγετε" με ένα ημιμόνιμο χρώμα μαλλιών, το οποίο θα αναμειγνύει το γκρι στη φυσική σας απόχρωση και θα επιτρέψει μια πιο απαλή ανάπτυξη σωσία να περιέχει αμμωνία, που σημαίνει ότι δε λερώνει την εξωτερική επιδερμίδα του στελέχους της τρίχας. Σε αντίθεση με τη μόνιμη βαφή, δεν μπορεί να διεισδύσει στο σκέλος. 

Πώς να τονίσετε τα γκρίζα μαλλιά στο σπίτι

Οι diy τεχνικές για ανταύγειες είναι κάτι που σίγουρα δε μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι εκτός αν είστε ειδικοί. Σε άλλη περίπτωση δε θα έχετε πραγματικά τα αποτελέσματα που ελπίζετε και θα κοστίσει περισσότερο η επισκευή σε ένα κομμωτήριο. Παρόλα αυτά, αφού επισκεφθείτε τους ειδικούς είναι σημαντικό να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα στο σπίτι ώστε να διατηρήσετε το χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Πρώτα απ 'όλα αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό σαμπουάν και επιμείνετε μόνο σε ασφαλή για το χρώμα σαμπουάν. Τα καθαριστικά σαμπουάν αφαιρούν το χρώμα από τα μαλλιά πολύ πιο γρήγορα από τα ειδικά. Ακόμη αποτρέψτε τις ξανθές ή γκρι ανταύγειες από το να γίνουν χάλκινες με ένα μωβ σαμπουάν. 

short-blunt-hair-blond.jpg

Το  επαναλαμβανόμενο βάψιμο μπορεί να βλάψει τον θύλακα της τρίχας, επομένως η προσπάθεια να τον διατηρήσετε ενυδατωμένο οφείλει να είναι συνεχόμενη. Έτσι, το τελικά αποτέλεσμα θα φαίνεται πιο φυσικό όποιο χρώμα και αν έχει. Όσον αφορά το styling, προχωρήστε με προσοχή. Το θερμικό styling μπορεί πάντα να θαμπώνει το χρώμα των μαλλιών, γι' αυτό φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμοπροστατευτικό πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Τέλος, αν οι γκρίζες ρίζες σας συνεχίζουν να είναι εκεί, ένα hack για εσάς είναι να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα που βάφουν τη ρίζα ενδιάμεσα στα ραντεβού σας στο κομμωτήριο. Τα spray για προσωπική χρήση μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ψεκάζοντας αρκετά εκατοστά μακριά από το κεφάλι σας, κατανέμοντας ομοιόμορφα το προϊόν στις ρίζες σας. Είναι σημαντικό να μην ψεκάζετε πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.