Ο οίκος Hermès μας έχει χαρίσει μαγικές στιγμές, τόσο με τα ξεχωριστά shows του, όσο και με τα events που διοργανώνει ανά περιόδους, προσκαλώντας ανθρώπους των media αλλά και της βιομηχανίας της μόδας να υποδεχτούν τα νέα του εγχειρήματα και να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία Hermès. Το " Astonishing Hermès", που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό αποτέλεσε μια εξαιρετική και ιδιαίτερη performance τέχνης, που συνοδευόταν από ιππικό μπαλέτο και αποτέλεσε φόρο-τιμής στα ευγενή άλογα, σήμα-κατατεθέν του οίκου, στο Camargue, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο της Ευρώπης.
Πρόκειται λοιπόν, για έναν εορτασμό του κορυφαίου γαλλικού οίκου για το 2023 – υπό τον τίτλο Astonishment: Αυτό το εξαιρετικό γεγονός δεν είχε ούτε ένα λογότυπο, μονόγραμμα ή "H". Ωστόσο, ήταν ένας αφηγηματικός διαλογισμός για τη δεξιοτεχνία, την παράδοση και την τέχνη σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Γαλλίας και έφερε την υπογραφή του εμβληματικού γαλλικού brand. Μια γιορτή πάνω από όλα με κεντρικό θέμα το άλογο, την καθοριστική πηγή έμπνευσης του Hermès, που ξεκίνησε τη ζωή του ως κατασκευαστής ιπποειδών στο Παρίσι το 1837. Το λογότυπό του άλλωστε είναι μια άμαξα με άλογο.
Κατά τη διάρκεια του ιδιαίτερου αυτού event, λίγο πριν από ένα κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα, δεκάδες όμορφα λευκά άλογα εμφανίστηκαν από τον ορίζοντα, τρέχοντας μέσα από καλαμιές έλη, λιμνούλες και κανάλια, αναδεύοντας νερό σε μια από τις καθοριστικές εικόνες του σουαρέ. «Θέλαμε να βάλουμε το άλογο στο επίκεντρο αυτής της εκδήλωσης. Ειδικά το Camargue έχει τόσο εκπληκτικά άλογα», εξήγησε ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου, Pierre Alexis Dumas. Μία από τις πολλές μυσταγωγικές στιγμές της βραδιάς ξεκίνησε όταν η τραγουδίστρια της electro folk, Lyra Pramuk, ξεκίνησε να ερμηνεύει στην άκρη μιας μεγάλης λίμνης, μαζί με χορευτές και τον αυλητή Emiliano Maggi, ο οποίος παρέσυρε το κοινό σε έναν χαρούμενο χορό.
Οι επισκέπτες κάθισαν σε μια ειδική βάση που αναδύθηκε ως εκ θαύματος από τη γη στο Camargue - ένα μεγάλο περιφερειακό πάρκο που βρίσκεται στο δέλτα του μεγαλύτερου ποταμού της Γαλλίας, του Ροδανού. Οι καλεσμένοι έπρεπε να περάσουν μέσα από ένα κανάλι με τις iconic γαλότσες που τους παρείχε η Hermès για να φτάσουν στις θέσεις τους, όπου απόλαυσαν μια μοναδική συναυλία.
Όλα οργανωμένα από τη La Horde, μια δημιουργική ομάδα από το κοντινό Εθνικό Μπαλέτο της Μασσαλίας, γνωστή για το συνδυασμό παραστάσεων και χορού. Ακολούθησε μια ποιητική ιππική επίδειξη από τη Hasta Luego, έναν τοπικό ιππικό θίασο. Οι οπλές τους χτυπούσαν ένα μουσικό τύμπανο που προκαλούσε μια αίσθηση μαγείας. Όλοι μαζί, με επικεφαλής έναν γοητευτικό 89χρονο κτηνοτρόφο, τον Henri Laurent, ο οποίος καβάλα ίππευε περήφανα το άλογό του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλά από τα άλογα του Camargue που περνούν τη ζωή τους στο μαλακό έδαφος της περιοχής, δεν φορούν ποτέ οπλές. «Νομίζω ότι μόλις γίναμε μάρτυρες ενός θαύματος, μεταξύ του Le Grand και του Petit Rhône. Τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την απίστευτη γενναιοδωρία του Henri και της Annie Laurent», είπε ο Pierre-Alexis στο δείπνο που ακολούθησε, αναφερόμενος στην οικογένεια που φιλοξένησε το Astonishing Hermès στη φάρμα τους.
Ένα δείπνο που διοργανώθηκε μέσα στο «δαχτυλίδι ταυρομαχιών» του Laurent, με επιμέλεια του chef Armand Arnal, ιδιοκτήτη του αστεράτου εστιατορίου La Chassagnette. Ένας βοτανολόγος που καταφέρνει να συνδυάζει στοιχεία μαγειρικής Camargue, ιαπωνικής κουζίνας και τοπικών προϊόντων επιμελήθηκε το μενού. Ένα εξωτικό και καθαρά χορτοφαγικό γεύμα περιελάμβανε συνδυασμούς όπως παντζάρι και σμέουρα με γεύση ιβίσκου.
Παραδοσιακά, η Hermès προσκαλεί την «κοινότητά» της να γιορτάσει την κληρονομιά της σε απροσδόκητες τοποθεσίες - από τον Αρκτικό Κύκλο στη Νορβηγία μέχρι το νησί Governors στον κόλπο της Νέας Υόρκης. Πιο πρόσφατα θέματα περιλαμβάνουν το In the Pursuit of Dreams το 2019 και το An Odyssey το 2021. Είναι άκρως απόρρητες προσκλήσεις. «Συνεχίζουμε τη δουλειά μας στον οίκο Hermès, δημιουργώντας αντικείμενα με σύγχρονη παράδοση. Αγαπάμε την ικανότητά μας να εκπλήσσουμε συνεχώς τον εαυτό μας και να τον επανεφευρίσκουμε. Είμαστε τεχνίτες που φτιάχνουμε προϊόντα με το χέρι και με προσοχή. Αυτό είναι εκπληκτικό!», κατέληξε ο Pierre Alexis.
Credits: Carol Sachs