fbpixel

Search icon
Search
O οίκος Chanel θα παρουσιάσει το Métiers D’Art 2020 Show του σ' ένα από τα πιο εμβληματικά κάστρα της Γαλλίας
FASHION NEWS

O οίκος Chanel θα παρουσιάσει το Métiers D’Art 2020 Show του σ' ένα από τα πιο εμβληματικά κάστρα της Γαλλίας

Το Château des Dames θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τις δημιουργίες του γνωστού fashion brand


Η σεζόν των αποκαλούμενων νέων «phygital» (συνδυασμός του "physical" με περιορισμένο κοινό και του "digital" δηλαδή του διαδικτυακά προσβάσιμου σε όλους) shows για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2021 ξεκινάει, ωστόσο η Chanel έχει ήδη θέσει σε λειτουργία τα σχέδιά της για την επόμενη μεγάλη επίδειξη μόδας, την οποία θα παρουσιάσει στο ανήσυχο κοινό της βιομηχανίας. Έχοντας ήδη στα σκαριά το πρώτο show του μετά την εμφάνιση της πανδημίας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί κατά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού στις 6 Οκτωβρίου στο Grand Palais, ο μεγάλος οίκος ανακοίνωσε ακόμα μία μοναδική επίδειξη, που θα πρωταγωνιστήσει ανάμεσα σε άλλα shows, και δεν είναι άλλη από το καθιερωμένο iconic Métiers D’Art, το οποίο θα λάβει χώρα τον φετινό Δεκέμβριο και μάλιστα την 1η κιόλας ημέρα του μήνα.

Ο γαλλικός οίκος, λοιπόν, αναμένεται να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη πολυαναμενόμενη συλλογή του πριν τελειώσει ο φετινός χειμώνας και να αναδείξει για ακόμα μια φορά τη δημιουργική «βασιλεία» της διαδόχου του Karl Lagerfeld, της Virginie Viard -της οποίας πρόκειται να είναι το 2ο μόλις Métiers D’Art show που ετοιμάζει.

1-XZUMX.jpg
Château des Dames | Φωτογραφία: Hiroshi Higuchi

Ωστόσο, το απίθανο με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν είναι μονάχα η απόφαση του fashion house να πραγματοποιήσει δύο μεγάλα shows λίγο μετά την έναρξη των επιδείξεων στην design σκηνή, αλλά το γεγονός ότι η πολυσυζητημένη εκδήλωση θα γίνει στο πανέμορφο και άκρως γοητευτικό Château de Chenonceau, γνωστό και ως Château des Dames στη Γαλλία.

Το μοναδικό αυτό κάστρο στην περιοχή Loire Valley αποτελεί ένα ιδανικό σκηνικό για την ετήσια «γιορτή» της ραπτικής -όπως τους αρέσει να την αποκαλούν οι άνθρωποι του οίκου, καθώς αναδεικνύει τις σπανιότερες και πιο τελειοποιημένες τεχνικές σε ό,τι αφορά την κατασκευή των συλλογών. Υμνώντας τα εργαστήριά της, η Chanel αποτίνει φόρο τιμής στους σχεδιαστές και κατασκευαστές των ρούχων της, αλλά και στη μακρόχρονη παράδοση που διατηρεί στον κόσμο της Υψηλής Ραπτικής. Πρόκειται, λοιπόν, για μια εκπληκτική Ready-to-Wear συλλογή, η οποία υμνεί το εξαιρετικό savoir-faire των Maisons d’art και των βιοτεχνιών μόδας, που συνεργάζονται με το luxurious brand. 

chanel.jpg
To περσινό & πρώτο Métiers d' art show της Viard στο Grand Palais

Αυτή η "dramatic", όπως την αποκάλεσαν πολλοί, επιλογή της τοποθεσίας του αναμενόμενου show, εστιάζει σε μια μεγάλη απόκλιση από την πρώτη επίδειξη Métiers d' art, που παρουσίασε η Viard, για την οποία μάλιστα είχε προσλάβει τη Sofia Coppola, ώστε να μετατρέψει το διάσημο Grand Palais σε μια μεγαλοπρεπή έκδοση του διαμερίσματος 31 rue Cambon, της ίδιας της Gabrielle Chanel.

Μέσα σε ένα περιβάλλον που αντιπροσώπευε πραγματικά την «καρδιά» του οίκου, η Viard τίμησε κι επαναπροσδιόρισε τα σύμβολα του εμβληματικού fashion house, με κορδέλες, καμέλιες, το διπλό γνωστό σε όλους "C" και φυσικά το Νο 5 μπουκάλι αρώματος. «Μου αρέσει να τα αναμιγνύω όλα μαζί», είχε πει η creative director, «κομμάτια που εφευρέθηκαν από την Gabrielle Chanel και αποδίδονταν υπέροχα από τον Karl Lagerfeld!». 

Γι' αυτήν τη χρονιά, η Viard καλείται να συνεργαστεί με τα 11 ατελιέ της Chanel για να χαράξει τη δική της πορεία μέσα στην κληρονομιά των συλλογών Métiers d'Art. Στο παρελθόν, η ίδια έχει επιβλέψει 17 αντίστοιχες κολεξιόν. 

viard.jpg
Virginie Viard

Το αν θα υπάρξει ένα ζωντανό κοινό στην τοποθεσία για να θαυμάσει από κοντά το περίτεχνο έργο των κεντημάτων, των φτερών, των paruriers και πολλών ακόμα ιδιαίτερων λεπτομερειών της νέας συλλογής δεν είναι ακόμα γνωστό. Ωστόσο, η Chanel ζωντανεύει και πάλι μέσα από τα εμπνευσμένα shows της, την ιστορία της σε αυτό που αναφέρουμε ως κόσμο της μόδας.