fbpixel

Search icon
Search
Ο περίφημος Γάλλος κοσμηματοποιός, Elie Top, επιστρέφει στην Αθήνα για τη νέα του συλλογή
FASHION NEWS

Ο περίφημος Γάλλος κοσμηματοποιός, Elie Top, επιστρέφει στην Αθήνα για τη νέα του συλλογή

Η "Magica Naturae" collection πρόκειται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των jewelry lovers


Ο μοναδικός Elie Top επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει την τελευταία του εντυπωσιακή συλλογή Magica Naturae, καλεσμένος της Ειρήνης Nτέρου και του i-D Fine Jewellery. Ο Γάλλος σχεδιαστής θέτει για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο την ιδιαίτερη σχεδιαστική φιλοσοφία του, δημιουργώντας κομμάτι που συγκλονίζουν τους λάτρεις του είδους, τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν μια διαχρονική προσθήκη πολυτέλειας σε οποιαδήποτε συλλογή.

Αγαπημένος σχεδιαστής κοσμημάτων των: Alber Elbaz, Catherine Deneuve, Ines de la Fres- sange, Kristin Scott Thomas, Farida Khelfa, Marisa Berenson, Naomi Cambell, Eva Herzigova κ.α., θα παρουσιάσει τις πολύτιμες δημιουργίες του στις 3 Νοεμβρίου 2021στο Fondazione - Ίδρυμα Σπύρου Λοβέρδου, Λ. Κηφισίας 256 & Όθωνος, στην Κηφισιά.

004-044-03-1800x1800.jpg
Από την καμπάνια της νέας του συλλογής, "Magica Naturae"

Success story

Ο περίφημος Γάλλος σχεδιαστής, ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας κοσμήματα και αξεσουάρ μαζί με τη θρυλική Loulou de la Falaise για τον οίκο Yves Saint Laurent. Κάπως έτσι, γνώρισε τον Alber Elbaz τον οποίο ακολούθησε στη συνέχεια στον οίκο Lanvin όπου συνεργάστηκαν επί 15 χρόνια. Ο Top σχεδίαζε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ για τις συλλογές του Elbaz, κάνοντας επίκαιρη την couture κοσμηματοποιία.

Από το 2015 έχει δημιουργήσει τη δική του συλλογή υψηλής κοσμηματοποιίας. Μέσα από τις τέσσερις collections που έχει εξασφαλίσει για το luxury brand του, είναι ξεκάθαρες οι επιρροές του από το βιομηχανικό σχέδιο και τη γοτθική αισθητική, ενώ τα κοσμήματά του δουλεμένα με πολύτιμους λίθους και μέταλλα, μετουσιώσουν πρωτοπορία και παράδοση. Πιο συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει τις εξής συλλογές: Mécaniques Célestes, Etoile Mystérieuse, Cosmogonie Secrete και The Lady of the Lake.

elie-top-portrait-by-david-sims-courtesy-of-elie-top-1-vqnwu.jpg

The brand new collection

O γνωστός κοσμηματοποιός αυτήν τη φορά αφήνει για λίγο το βιομηχανικό σχέδιο και τη γοτθική αισθητική που τον καθιέρωσαν και εξερευνεί τον κόσμο των πρωτόγονων δασών και των θησαυρών τους. Μέρος και ο ίδιος της εξέλιξης, μελετά τη Μαγεία της Φύσης, τις αρχέγονες φόρμες και τις μεταμορφώνει σε πολύτιμα γλυπτά αλλά και ευκολοφόρετα κομμάτια, ερπετά, πτηνά, φολίδες, δόντια, νύχια.

Πρόκειται για μια πολύτιμη πανοπλία από τα δάση στην πόλη, την οποία ο Elie Top περιγράφει: «Σαν μαγνητισμένος από το τραγούδι της Γης, ονειρεύτηκα ότι περπατούσα στην καρδιά ενός αρχέγονου δάσους και περιεργαζόμουν τους πλούσιους θησαυρούς του σαγηνευμένος. Και καθώς ήμουν μεθυσμένος από την τόση αρχαία ομορφιά, μετέφερα το όνειρό μου στα χαρτιά, όπου συγκέντρωσα το πλήθος από τα θηρία και τα χαρακτηριστικά τους που εμφανίστηκαν μπροστά μου: απαντώντας στο κάλεσμα, Χαμαιλέοντας, Χελώνα, Φίδι, Βούκερος, Κροκόδειλος, οι φολίδες τους, τα δόντια τους, τα κελύφη τους και τα νύχια τους που αποτελούν τα απομεινάρια άλλων εποχών- των εποχών της απαρχής μας - αναδύονται για να εποικίσουν τα μεταλλικά δάση μας, τις πόλεις».

site-bague-dorsale-or-diamants-portee2-1800x1800.jpg


«Μεταμορφωμένα σε γλυπτά από πολύτιμους λίθους και μέταλλα, αυτά τα ζώα γίνονται μια πολύτιμη ασπίδα, συσπειρώνονται γύρω από τους καρπούς, αναπαύονται στα χέρια, και κρέμονται από τον λαιμό των νέων περήφανων Αμαζόνων»,
συμπληρώνει.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η καμπάνια που συνοδεύει τα κοσμήματα της συλλογής, είχε την επιμέλεια της κορυφαίας στιλίστριας, Catherine Baba. Στα πορτραίτα της καμπάνιας, που φωτογράφισε ο Hugues Laurent, η Baba εστιάζει στα απίθανα κοσμήματα του Top και ντύνει το μοντέλο με party dresses και headpieces από πραγματικά λουλούδια. Εικόνες βγαλμένες από άλλες δεκαετίες που προσαρμόζονται απίστευτα στο σήμερα!

e513fd683a024000abcbbc3b8cb777bb.jpg


Η Aθήνα είναι η πρώτη πόλη στην οποία θα παρουσιαστεί η νέα συλλογή μετά το Παρίσι, ενώ αυτήν αλλά και όλες τις υπόλοιπες του σχεδιαστή μπορείτε να τις βρείτε στο κατάστημα i-D Fine Jewelry.

Info: 3 Νοεμβρίου 2021, 12:00-18:00, πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση της συλλογής μετά το Παρίσι, στο Fondazione Ίδρυμα Σπύρου Λοβέρδου, Λ. Κηφισίας 256 & Όθωνος, Κηφισιά.