fbpixel

Search icon
Search
Ο κρητικός ντάκος βρέθηκε στο επίκεντρο των Culinary Journeys του Daios Cove
TASTE

Ο κρητικός ντάκος βρέθηκε στο επίκεντρο των Culinary Journeys του Daios Cove

H Lidl Ελλάς χορηγός της εκδήλωσης «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης» με τον Μανώλη Παπουτσάκη


Με φόντο το παραδεισένιο σκηνικό του Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι που εντάχθηκε ιδανικά στους εντυπωσιακούς χώρους του resort. Oι «Ιστορίες Ελληνικής Γεύσης» που προέκυψαν από τη συνεργασία της Lidl Ελλάς με το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής και με καλεσμένο τον βραβευμένο σεφ Μανώλη Παπουτσάκη σε ρόλο αφηγητή, μας οδήγησαν σε ένα διαδραστικό γαστρονομικό περίπατο, βιώνοντας παράλληλα εμπειρίες μαγειρικής, ακούγοντας ιστορίες για τον τόπο και τους ανθρώπους του, δοκιμάζοντας ένα ένα τα προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και θάλασσα, από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές.

22-1h7uy.jpg
Μανώλης Παπουτσάκης

Ο Μανώλης Παπουτσάκης, ένας από τους πλέον αξιόλογους πρεσβευτές της κρητικής παράδοσης, λάτρης των ποιοτικών ελληνικών τροφίμων, θιασώτης της εποχικής μαγειρικής με τοπικά προϊόντα, αφιέρωσε τη συμμετοχή του στο ταπεινό μα και σπουδαίο έδεσμα της κρητικής κουζίνας, τον ντάκο, στην ιστορία του και στους συμβολισμούς του.

17-GMBY8.jpg

Κατά τη διάρκεια του εμπειρικού ταξιδιού στα πολύτιμα αγαθά του τόπου, ο σεφ μίλησε για τη σπουδαία γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης, ενώ παράλληλα έδειξε σε όλους, με κάθε λεπτομέρεια, πώς φτιάχνεται ένας αυθεντικός κρητικός ντάκος.

12-u2ccf.jpg

Οι παρευρισκόμενοι φόρεσαν τις ποδιές τους, πειραματίστηκαν με τα παξιμάδια, τη φρέσκια τομάτα, το ελαιόλαδο, το τυρί και τη ρίγανη και έφτιαξαν τον δικό τους κρητικό ντάκο με τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της σειράς «Νώμα», καθώς και άλλα προϊόντα της Lidl Ελλάς. Ακολούθησε ένα ξεχωριστό γεύμα πέντε πιάτων με την υπογραφή του ιδίου.

16-w31pr.jpg

Η μοναδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Taverna, ένα από τα τέσσερα εστιατόρια του Daios Cove, το οποίο αντλεί έμπνευση από τη γαστρονομική παράδοση του νησιού και την παρουσιάζει με σύγχρονο τρόπο. Ο σεφ, η ομάδα και το προσωπικό συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Πρωταγωνιστές του γαστρονομικού θεσμού Culinary Journeys ήταν τα προϊόντα της σειράς «Νώμα» της Lidl και άλλα προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά από την ελληνική γη. 

14-wwulr.jpg

Τα Culinary Journeys επέστρεψαν για 5η χρονιά στο Daios Cove, ξεδιπλώνοντας μέσα από τις θεματικές τους ένα μωσαϊκό γεύσεων, με καλεσμένους διακεκριμένους σεφ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 

1-0fgs7.jpg
Δημήτρης Παπαλεξόπουλος - Γενικός Διευθυντής, Νέες Καθημερινές Εκδόσεις | Γιώργος Μπριλάκης - Γενικός Διευθυντής, Daios Cove | Martin Brandenburger - Πρόεδρος της Διοίκησης, Lidl Ελλάς | Βασιλική Αδαμίδου - Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, Lidl Ελλάς | Μανώλης Παπουτσάκης - Σεφ


Για τη Lidl Ελλάς το νόημα της υγιεινής διατροφής, της εντοπιότητας και της ευζωίας βρίσκεται στην ποιότητα των καθημερινών επιλογών, γι’ αυτό και φροντίζει να εξασφαλίζει με συνεχείς ελέγχους τις πιο ποιοτικές γεύσεις στην καλύτερη τιμή.