fbpixel

Search icon
Search
O οίκος Valentino γιορτάζει την SS21 συλλογή του με ένα special installation στο flagship store του στο Τόκιο
DESIGN NEWS

O οίκος Valentino γιορτάζει την SS21 συλλογή του με ένα special installation στο flagship store του στο Τόκιο

Το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό!


Για να γιορτάσει την έναρξη της άνοιξης, αλλά και τη συλλογή Spring/Summer 2021, η boutique του διάσημου οίκου Valentino μέσα στο εμπορικό πολυκατάστημα Omotesando στο Τόκιο παρουσίασε μια εντυπωσιακή βιτρίνα, με ένα "sakura" installation -το γνωστό Ιαπωνικό άνθος κερασιάς-, το οποίο θα παραμείνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα εντός του flagship store, φέρνοντας μια πνοή ανανέωσης στους χώρους του. 

Με τη βοήθεια του διάσημου εικαστικού και florist, Naoki Sasaki, στο Valentino Omotesando store, ερμηνεύεται κυριολεκτικά η έννοια της "Valentino Collezione Milano", η οποία μάς συστήνεται γεμάτη χρώματα, prints από λουλούδια και ξεχωριστά σχέδια του ιταλικού fashion house για τη φετινή άνοιξη. 

ew2aywqxmaeg8rd.jpg
ew2ayrhw8agg15v.jpg

Με μια σύνθεση ανθισμένων κερασιών, που αποτελεί αναφορά στη νέα ανδρική και γυναικεία συλλογή του οίκου -συμπεριλαμβανομένων και των αξεσουάρ του- το luxury brand θέλησε να δώσει μια νέα εικόνα στις βιτρίνες του καταστήματος, κάνοντάς το ακόμη πιο ελκυστικό και stylish. Όλο το εσωτερικό είναι καλυμμένο με αληθινά άνθη κερασιάς, ενώ ένα άκρως εντυπωσιακό φόρεμα με floral print της collection έχει τοποθετηθεί στο διάδρομο και διακοσμήθηκε με διαφορετικούς τύπους φρέσκων λουλουδιών.

H boutique ξεχωρίζει συνολικά για τη μοναδική αισθητική της, αλλά και τη μινιμαλιστική προσέγγισή της, που ωστόσο καταφέρνει να εντυπωσιάζει δημιουργώντας premium χαρακτήρα όπως και όλες οι δημιουργίες Valentino. Ο οίκος δίνει το «παρών» στο Τόκιο για χρόνια, ενώ έχει αφήσει το ιδιαίτερο στίγμα του με το συγκεκριμένο κατάστημα μέσα στο Omotesando Hills, ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο, το οποίο αποτελεί θα λέγαμε μέρος αυτού που θεωρείται ευρέως το «χρυσό μίλι» του premium shopping της πόλης. 

valentino-12.jpg
ew2azh9weaa7dyh.jpg
valentino-5.jpg

Σε προνομιακή τοποθεσία -ακριβώς δίπλα στην κεντρική είσοδο του εμπορικού- είναι αδύνατον κανείς να μη θαυμάσει το μεγαλείο του σχεδιασμού που παρουσιάζει στο κοινό ο πολυτελής οίκος ανά διαστήματα, εφευρίσκοντας συνεχώς τον εαυτό του, ανάλογα με τις περιστάσεις, όπως έκανε και τώρα. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην ξεχωριστή boutique μέσω και μιας ακόμη ιδιωτικής εισόδου που καταλήγει στο κατάστημα από τη δεντρόφυτη περιοχή, Omotesando Dori.

Το Valentino store είναι αρκετά ευρύχωρο με την έκταση του να φτάνει τα 467 τ.μ., και να είναι κατανεμημένη σε δύο επίπεδα. Μάλιστα, ακολουθεί ένα εντυπωσιακό interior design, που ακολουθεί τους νέους και κομψούς σχεδιαστικούς κώδικες, φέροντας την αρχιτεκτονική υπογραφή των David Chipperfield Architects με έδρα το Λονδίνο.

valentino-9.jpg
ew2ax-hxmaerql3.jpg

Η συνολική ιδέα ενός παραδοσιακού ιταλικού palazzo έχει τροποποιηθεί έτσι, ώστε να χωράει σε ένα μοντέρνο λειτουργικό κατάστημα. Τα ιδιαίτερα πάνελ, η παρουσία γυαλιού, οι τεράστιες οθόνες επενδυμένες με μάρμαρο, τα φωτιστικά από ορείχαλκο και η ποικιλία από ξύλινα έπιπλα προσδίδουν μια ελεγχόμενη «δόση ζεστασιάς» σε ένα άκρως πολυτελές περιβάλλον.

Info: H φανταστική νέα βιτρίνα στο flagship store του οίκου, καθώς και το special installation θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 25 Μαρτίου 2021.