fbpixel

Search icon
Search
O γαστρονομικός «ναός» του Παρισιού ανοίγει τις πύλες του ολοκαίνουριου κήπου του
ESCAPE

O γαστρονομικός «ναός» του Παρισιού ανοίγει τις πύλες του ολοκαίνουριου κήπου του

Στο 16ο διαμέρισμα της Πόλης του Φωτός, το Maison Russe είναι το εστιατόριο, για το οποίο μιλούν όλοι τελευταία


Το Παρίσι, πρώτο στα new entries και σε οτιδήποτε έχει τον τρόπο να κινεί την περιέργεια των travelers ανά τον κόσμο, μετατρέπεται στον πιο ιδανικό γι' αυτήν την εποχή προορισμό. Μαγεύοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, η summer season που έχει «ντυθεί» με όμορφα χρώματα μας καλεί να απολαύσουμε μια μοναδική once-in-a-lifetime εμπειρία, αλλά και να δούμε από κοντά όλα τα openings από τον χώρο της εστίασης, που σίγουρα θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όλη travel experience.

Το ολοκαίνουριο Maison Russe στην «καρδιά» του Παρισιού είναι το πιο hot right now new entry κι έχει ήδη καταφέρει να θεωρηθεί ένα από τα πιο κορυφαία εστιατόρια για το 2021, καθώς το opening του αυτό το φθινόπωρο ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα. Απογειώνοντας την Παριζιάνικη αισθητική σε όλο της το μεγαλείο, το εστιατόριο στεγάζεται στο εμβληματικό ξενοδοχείο Pauilhac, το οποίο βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Για να υποδεχθεί το καλοκαίρι, το πιο hot αυτήν τη στιγμή εστιατόριο του Παρισιού άνοιξε τις πύλες του ολοκαίνουριου κήπου του, προσκαλώντας τους επισκέπτες ανά τον κόσμο σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον!
unnamed-2.jpg


Οκτώβριος 2021. Το Maison Russe πραγματοποιεί το grand opening του, υποσχόμενο να μετατραπεί στον «ναό» του χαβιάρι και στον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις του εκλεκτού φαγητού. Το εστιατόριο έχει ήδη καταφέρει να ξετρελάνει τους foodies σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα πιάτα που προσφέρονται να προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένα γαστρονομικό ταξίδι που χωρίς αμφιβολία μένει στον καθένα αξέχαστο, χάρη στα προσεγμένα πιάτα, όπως η πατάτα φούρνου με χαβιάρι Sologne, το λιγκουίνι με λεμόνι και bottarga και η πίτσα γαρνιρισμένη με μαύρη τρούφα.

Όπως θα περίμενε κανείς, τα πιάτα που προσφέρονται στο εστιατόριο εμπνέονται από τη ρωσική παράδοση, όπως δηλώνει και το όνομα του εστιατορίου. Εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δώσετε μια γευστική ευκαιρία στα εκπληκτικά γλυκά, όπως η πάβλοβα με βατόμουρα και ζαχαρωμένα κάστανα. Είναι ο πιο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς το γαστρονομικό του ταξίδι.

befunky-collage-14.jpg


Τώρα, όλη αυτή η μοναδική γαστρονομική εμπειρία μεταφέρεται στον καλοκαιρινό κήπο του iconic restaurant, που πολύ πρόσφατα άνοιξες τις πύλες του. Όλα τα χρώματα του καλοκαιριού έχουν αποτυπωθεί σε αυτόν τον outdoor χώρο, που συνδυάζει την παριζιάνικη αίγλη με μια άκρως ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, και κάπως έτσι το όλο περιβάλλον γίνεται ό,τι πιο φιλόξενο και παραμυθένιο για να απολαύσει κανείς το φαγητό του.

Μέσα από αυτήν την αυλή, μια άλλη πλευρά της Πόλης του Φωτός αναδεικνύεται και μαγεύει τους επισκέπτες, χαρίζοντάς τους όχι μόνο ένα one-of-a-kind γαστρονομικό ταξίδια, αλλά και ανάσες δροσιάς από τους ρυθμούς της καθημερινότητας. 

Εκεί, πέρα από τα είδη υπάρχοντα πιάτα που εξιτάρουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, αυτήν την περίοδο σερβίρονται περισσότερα θαλασσινά, ενώ στο πλούσιο μενού έχουν προστεθεί floral και πικάντικες επιλογές, καθώς και δροσιστικά cocktails.

unnamed-6.jpg


Όσο για την εσωτερική αρχιτεκτονική του εστιατορίου, πρόκειται σίγουρα για κάτι το αξιοθαύμαστο, που μας γυρίζει σε μια άλλη εποχή της γαλλικής πρωτεύουσας. Αντικρίζοντας τους χώρους παρατηρούμε πως οι επιρροές από την baroque αισθητική είναι ολοκάθαρες όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. 

Σε γενικές γραμμές, το εστιατόριο είναι σαν να ακολουθεί τον όλον διάκοσμο που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο: Οι χρωματισμοί είναι γήινοι και δημιουργούν μια απίστευτα ζεστή ατμόσφαιρα από γωνιά σε γωνιά, τη στιγμή που τα εμβληματικά έπιπλα έχουν πάρει τη θέση τους κι εντυπωσιάζουν.

Το ανάγλυφο ξύλο σε μια σκουρόχρωμη εκδοχή του κυριαρχεί τόσο στους πάτωμα και στους τοίχους όσο και σε πολλά σημεία της οροφής. Οι «βαριές» κουρτίνες, τα μεγάλα έργα τέχνης στους τοίχους και τις επιφάνειες, καθώς και τα περσικά χαλιά δημιουργούν ένα σκηνικό εμβληματικό, όπου η πολυτέλεια δείχνει να πρωταγωνιστεί.

capture-decran-2021-10-19-a-190932-min.png
Ένα πολυτελές «καταφύγιο» για τους foodies, ένας γαστρονομικός «ναός» που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει!

Info: Maison Russe, 59 Av. Raymond Poincaré, 16ο διαμέρισμα, Παρίσι.