fbpixel

Search icon
Search
O Christian Louboutin γιόρτασε τα 30 χρόνια της κόκκινης σόλας με ένα φαντασμαγορικό show
FASHION NEWS

O Christian Louboutin γιόρτασε τα 30 χρόνια της κόκκινης σόλας με ένα φαντασμαγορικό show

Στη διάρκεια του Paris Fashion Week


Δεν υπάρχει πιο διάσημη σόλα στον κόσμο από την κόκκινη του Christian Louboutin που είναι το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο χρωματικό flash και έγινε το σήμα κατατεθέν του οίκου εδώ και τρεις δεκαετίες. Τριάντα χρόνια πριν, ο designer απέκτησε υπόσταση στον διεθνή χάρτη της μόδας με τη νέα του boutique στην καρδιά του Παρισιού όταν μία editor ενός αμερικάνικου περιοδικού έκανε έρευνα για τα νέα hot spots της πόλης. Από σύμπτωση την ίδια ώρα που πέρασε από τη boutique η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό έχοντας επισκεφθεί μια gallery παραδίπλα, σταμάτησε στη βιτρίνα να χαζέψει την πρώτη συλλογή παπουτσιών του Christian Louboutin. To ίδιο λεπτό buyers από όλο τον κόσμο άρχισαν να καταφθάνουν και οι κόκκινες σόλες ξεκίνησαν να κατακτούν τα red carpets.

To 1993 ένα πρώιμο σχέδιο silk satin γόβας με το όνομα Pensee  κατέφθασε στο studio από το εργοστάσιο της Ιταλίας το οποίο όμως δεν συμβάδιζε με το σκίτσο που είχε ο Christian μπροστά του. Κατά τη γνώμη του στερούνταν από οπτική ενέργεια, το θεώρησε βαρετό βλέποντας το από όλες τις γωνίες και είχε μια άχαρη μαύρη σόλα που στο αρχικό σκίτσο δεν υπήρχε πουθενά. Αυτή ήταν η στιγμή της έμπνευσης. Τα κόκκινα βαμμένα νύχια της βοηθού του του τράβηξαν την προσοχή, ο designer ζήτησε να δανειστεί το βερνίκι και χρωμάτισε τη σόλα με ένα ζωηρόχρωμο κόκκινο στη στιγμή.

elsa-hosk-and-christian-louboutin-at-the-loubi-show-getty-images-2.jpg
Christian Louboutin και Elsa Hosk

«Στην αρχή σκόπευα να αλλάζω το χρώμα της σόλας κάθε σεζόν. Ξεκίνησε με κόκκινο, θα μπορούσε να συνεχίσει με πράσινο ή μπλε. Αλλά κάποια στιγμή μια πελάτισσα μου είπε ότι συνάντησε τον πιο αξιολάτρευτο άντρα της ζωής της όταν την είδε να περνάει το δρόμο και παρατήρησε τις κόκκινες σόλες της. Έτσι σκέφτηκα ας παραμείνουμε στο κόκκινο αφού δημιουργεί τόσο ωραίες ιστορίες», λέει ο Christian Louboutin.

Το κόκκινο χρώμα είναι μια συνεχής υπενθύμιση της ενδυνάμωσης. Έχει δύναμη, απαιτεί να το θυμούνται και ποτέ δεν περνά απαρατήρητο. Είναι σύμβολο της αγάπης και της αποπλάνησης, δύο πηγές που ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία και ενθουσιάζουν τον designer.

the-loubi-show-by-iulia-mattei-18.jpg

«Πίσω στον χρόνο, στη δεκαετία του '90, οι γυναίκες δεν φορούσαν χρώματα παρά κυρίως λευκό και μαύρο. Την ίδια στιγμή όμως είχαν κατακόκκινα χείλη και νύχια. Έτσι σκέφτηκα πως το κόκκινο δεν είναι κανονικό χρώμα. Είναι κάτι διαφορετικό», τονίζει ο σχεδιαστής. 

Η κόκκινη σόλα εμπεριέχει την ελευθερία και την ανεξαρτησία, σήμερα τόσο συνώνυμη με το πνεύμα του Christian Louboutin. Η παθιασμένη περιέργειά του ποτέ δεν σταμάτησε να τον κάνει να πειραματίζεται με καινούριες ιδέες. Έτσι η κόκκινη σόλα πέρασε και στην ανδρική συλλογή ενώ το χρώμα διαρκώς επαναπροσδιορίζεται.

the-loubi-show-by-iulia-mattei-16.jpg

Για να γιορτάσει την επέτειο των τριάντα χρόνων και ταυτόχρονα να παρουσιάσει τη συλλογή του για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2023, ο Christian Louboutin έκανε την τρίτη έκδοση του «The Loubi Show», μαγεύοντας τους πάντες. Μια μοναδική παράσταση χορού που οργάνωσε ο διάσημος χορογράφος Sadeck Berrabah, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, ήταν μια φλογερή γιορτή της δημιουργικότητας, του χαρίσματος και της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας που έχει να προσφέρει η Ανδαλουσία και έγινε σε συνεργασία με την αμίμητη Rossy de Palma, ηθοποιό και μακροχρόνια φίλη του Christian.

Αρχικά αναπτύχθηκε για τις χορεύτριες του Loubishow III που ανέβηκαν στη σκηνή στη ζωντανή παράσταση στην Όπερα Comique στο Παρίσι, με ασπρόμαυρες μπότες μέχρι το γόνατο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε όλη η συλλογή που είναι εμπνευσμένη από τον πλούσιο πολιτισμό και την παράδοση του φλαμένκο της περιοχής της Ανδαλουσίας με περίπλοκα κεντήματα, διακοσμητικά και κορεσμένα χρώματα. Η Flamencaba ενσωματώνει το savoir-faire, το πάθος τη φιλία αλλά και τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες πληροφορίες!

Κεντρική Φωτογραφία: Rossy de Palma & Christian Louboutin