fbpixel

Search icon
Search
O Brad Pitt διένειμε τρόφιμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη στο Los Angeles
PEOPLE & MOMENTS

O Brad Pitt διένειμε τρόφιμα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη στο Los Angeles

Πιο απλός από ποτέ, απέδειξε για ακόμη μια φορά τη φιλανθρωπική του δράση


Μπορεί να τον έχουμε συνηθίσει με τη λάμψη που του προσφέρει η μεγάλη οθόνη και το γυαλί της τηλεόρασης, αλλά υπάρχουν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του που τον καθιστούν πιο φιλικό και ανθρώπινο. Στα τόσα χρόνια της επαγγελματικής πορείας του στην υποκριτική, τον έχουμε θαυμάσει ουκ ολίγες φορές για το αστείρευτο ταλέντο του και το star quality που εκπέμπει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, τόσο στο σινεμά και τα red carpets όσο στις street style εμφανίσεις του. O Brad Pitt καταφέρνει να γίνεται talk of the town κάθε φορά που ασχολείται με κάτι καινούριο, είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Με μια σύντομη αναδρομή στην καριέρα του, όμως, μπορούμε να θυμηθούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τις φιλανθρωπικές δράσεις, στις οποίες έχει προβεί ανά τα χρόνια, τόσο ο ίδιος από μόνος του όσο και στο πλευρό της πρώην συζύγου του, Angelina Jolie. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, κάτι που μας ενθουσιάζει πολύ και μας γεμίζει αισιοδοξία αυτήν τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

brad-pitt-attends-the-premiere-of-20th-century-foxs-ad-news-photo-1580754081.jpg
Συγκεκριμένα, ο επιτυχημένος ηθοποιός εντοπίστηκε να περνά μια ολόκληρη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας παραδίδοντας πακέτα τροφίμων σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, στο νοτιοκεντρικό Los Angeles.

Ντυμένος πιο απλά από ποτέ, με ένα τζιν, ένα λευκό t-shirt, ένα καρό πουκάμισο και φυσικά τη μάσκα και τα γάντια προστασίας, εθεάθη σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, να κουβαλά σαν απλός πολίτης κούτες γεμάτες τρόφιμα και να οδηγεί ένα φορτηγό, με σκοπό να διανέμει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Στο πλαίσιο μιας ακόμα εθελοντικής δράσης που έχει αναλάβει εδώ και καιρό με το όνομα "Watts Community Core", δεν άφησε τις αντιξοότητες και τους κοινωνικούς περιορισμούς της πανδημίας να τον επηρεάσουν στο βοηθήσει τους συνανθρώπους του και φάνηκε πιο επικοινωνιακός και φιλικός από ποτέ άλλοτε, στην προσπάθειά του να φέρει εις πέρας το έργο, για το οποίο όλοι τον συγχαίρουν και τον αντιμετωπίζουν με διαφορετική ματιά.

image.jpg
Πηγή: Daily Mail
Αυτή η πτυχή του χαρακτήρα του, όμως, δε μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς τον έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειας που είναι πραγματικά άξιες προσοχής!

Ο 56χρονος super star αφιερώνει πολύ από τον χρόνο του στη συμμετοχή και την οργάνωση δράσεων με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, κάτι που γίνεται συχνά αντιληπτό από τους paparazzi παρά τη διακριτικότητα του.

Σε κάθε φάση της κατά τ' άλλα λαμπερής ζωής του, με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μιλήσει δημόσια για την ευαισθησία του προς τις ομάδες ανθρώπων που λόγω των συνθηκών ταλαιπωρούνται και χρειάζονται βοήθεια. Μάλιστα, ο ίδιος συχνά τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να ενδιαφερόμαστε για αυτούς, όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί που διανύουμε. Κάπως έτσι, παροτρύνει το κοινό του να φέρεται πιο ανθρώπινα και να ευαισθητοποιείται με όποιον τρόπο μπορεί.

rawimage.jpg

Κανείς δεν ξεχνά τη στήριξή του σε πληγείσες περιοχές λίγο μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Θέλοντας να βοηθήσει τις οικογένειες που μέσα σε ανύποπτο χρόνο έμειναν άστεγες, ο ηθοποιός έχτισε εκατό νέα σπίτια και δημιούργησε τον οργανισμό "Make it Right", με σκοπό να βοηθήσει τον κάθε πληγέντα ξεχωριστά.

Σαφώς και στις προσπάθειές του, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η πρώην σύζυγός του Angelina Jolie, η οποία μεριμνά εξίσου για τα κοινωνικά στρώματα που το έχουν ανάγκη.

Όσο το ζευγάρι ήταν μαζί, αποτελούσε ένα από τα πιο ισχυρά δίδυμα στον τομέα της φιλανθρωπίας, αφήνοντας στην άκρη τα αστρονομικά ποσά και την προβολή της χλιδάτης ζωής που συνηθίζουμε να βλέπουμε από celebrities αυτού του βεληνεκούς. Στο πλαίσιο αυτό, οι πράξεις που ξεχωρίζουν στην κοινή φιλανθρωπική τους πορεία είναι η παροχή 340.000 δολαρίων που πραγματοποίησαν λίγο πριν το διαζύγιό τους, στη φιλανθρωπική οργάνωση "Just Relief Aid", ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες περίπου 300 γυναικών και των παιδιών τους που ζουν σε καταυλισμό προσφύγων σε περιοχές της Σομαλίας.

bradang-1024x707.jpg

Πηγαίνοντας τον χρόνο ακόμα πιο πίσω, όλα τα φώτα είχαν στραφεί για ακόμα μια φορά πάνω τους για αντίστοιχες πρωτοβουλίες τους: οι συχνές δωρεές τους σε ιδρύματα και οργανώσεις -μεταξύ των οποίων και τα παιδικά χωριά SOS- χάρισαν ελπίδα σε αβοήθητες οικογένειες, που κατάφεραν μέσα από τη βοήθειά τους να αντικρίσουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Pitt έδωσε μια ηλιαχτίδα φωτός στις απαιτητικές ημέρες του σήμερα!