fbpixel

Search icon
Search
Ο bandleader των Kadebostany μάς μιλάει για τη σύνδεσή του με την Ελλάδα με αφορμή το επερχόμενο live τους στη Θεσσαλονίκη
PEOPLE & MOMENTS

Ο bandleader των Kadebostany μάς μιλάει για τη σύνδεσή του με την Ελλάδα με αφορμή το επερχόμενο live τους στη Θεσσαλονίκη

Αλλά και για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι τους στη μουσική


Σίγουρα θα έχετε παρασυρθεί στους ήχους του "Castle In The Snow" ή θα έχετε σιγοτραγουδήσει το "Mind if I Stay" - δύο κομμάτια που οι Kadebostany έκαναν ευρέως γνωστά και που θα ακούμε για πολλά χρόνια. Η ιδιαίτερη μουσική τους τούς έχει κάνει ξεχωριστούς στη music industry, με το συγκρότημα να μη σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, έχοντας -δικαίως- κερδίσει στα 12 χρόνιας της πορείας του το παγκόσμιο κοινό.

Με αφορμή την επερχόμενη live εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Principal Club Theater στις 17 Δεκεμβρίου, ο bandleader των Kadebostany, Guillaume de Kadebostany, μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι τους στη μουσική, τα επερχόμενα σχέδιά τους, αλλά και το ποιες είναι οι προσδοκίες τους από το κοινό της πόλης μας.

Πώς προέκυψε η ιδέα του συγκροτήματος και πώς ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι σας στη μουσική;

Επινόησα το όνομα Kadebostany και το έψαξα στο Google, αλλά δεν εμφανίστηκε τίποτα στην οθόνη μου. Αυτή ήταν η αρχή της περιπέτειάς μου. Ήθελα να φτιάξω μια «Φανταστική Δημοκρατία» όπου θα έχω πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία. Το όνομα αντικατοπτρίζει τόσο τις δυτικές όσο και τις ανατολικές επιρροές, όπως εγώ και η μουσική μου, η οποία αντλεί έμπνευση από διάφορες πηγές. Η εικαστική τέχνη, το θέατρο, η μουσική και οι ταινίες είναι μερικές από αυτές.

Αλήθεια, τι σημαίνει η μουσική για εσάς;

Είναι σαν το νερό και το φαγητό - τα χρειάζεσαι. Φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς μουσική... Συνδέεται επίσης με τον συντονισμό, τις δονήσεις και τις συχνότητες. Είμαστε όλοι αλληλένδετοι, άνθρωποι, ζώα, φυτά.

kadebostany-presse-a5-300dpi-cmjn-v1-photobysophiebrasey.jpg


Θα
μπορούσε κανείς να πει ότι η μουσική σας συνδυάζει διαφορετικά είδη. Ποιες είναι οι επιρροές σας και τι θέλετε να επιτύχετε μέσω αυτής της εναλλαγής;

Δε βλέπω τη μουσική σε είδη - για εμένα είναι είτε καλή είτε κακή, και αυτό διαφέρει από καλλιτέχνη σε καλλιτέχνη. Δημιουργώ με στόχο να ευχαριστήσω τον εαυτό μου και να απολαύσω την απόλυτη ελευθερία που μου δίνεται.

Το "Castle in the Snow" είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια σας. Περιμένατε την τόσο μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση μετά την κυκλοφορία του;

Ήξερα ότι ήταν ένα καλό τραγούδι, αλλά κάτι συνέβη κατά τη διάρκεια της πρώτης μας εμφάνισης στην Αθήνα στο Gazarte - ήταν αξέχαστο. Μόλις αρχίσαμε να παίζουμε το "Castle in the Snow", το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και σηκώθηκε όρθιο. Από τότε, το κομμάτι απογειώθηκε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι στη μέχρι τώρα καριέρα σας και γιατί;

Αυτό που γράφω αυτήν τη στιγμή. Βρίσκομαι σε μια αναζήτηση για το τέλειο τραγούδι.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θαυμάζετε και από τον οποίο εμπνέεστε;

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που το παρακάνουν. Που δεν είναι εδώ για να ευχαριστήσουν τους άλλους και που είναι αληθινοί και ο εαυτός τους. Γι' αυτό και λατρεύω τον David Bowie.

Πείτε μας για το νέο σας άλμπουμ, "Play This At My Funerals". Με ποιον τρόπο διαφέρει από το υπόλοιπα;

Αντιμετωπίζω κάθε ένα από τα άλμπουμ μου ως μια προσωπική επανεφεύρεση. Το συγκεκριμένο προέκυψε από την ιδέα να φτιάξω τα καλύτερα τραγούδια που θα μπορούσα να φανταστώ, αυτά που θα μπορούσαν να παιχτούν στη δική μου κηδεία. Μέσα από τη σύνθεση τραγουδιών, προσπάθησα να αποκαλύψω αλήθειες, αντλώντας έμπνευση από τους επικήδειους. Πιστεύω ότι είναι ατυχές να περιμένουμε μέχρι τον θάνατο κάποιου για να εκφράσουμε βαθιά συναισθήματα.

kadebostany6-photo-by-kate-bondarenko-web-SpkkF.jpg


Πώς
αισθάνεστε για το επερχόμενο live σας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της περιοδείας σας; Έχετε ξαναέρθει στην πόλη μας;

Έχω εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη αρκετές φορές με το συγκρότημά μου. Λατρεύω την πόλη και την ατμόσφαιρά της -λατρεύω την Ελλάδα γενικά- και ανυπομονώ για το live της Κυριακής.

Μετά από τόσες πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα, ποια είναι η εμπειρία σας με το κοινό της χώρας μας; Τι το διαφορετικό έχει;

Η Ελλάδα ήταν από τους πρώτους που «υιοθέτησαν» τον ήχο των Kadebostany και είμαι για πάντα ευγνώμων γι' αυτό. Επιπλέον, ταυτίζομαι με τον ελληνικό τρόπο ζωής, από τον καιρό μέχρι την πλούσια μουσική κληρονομιά. Μπορώ εύκολα να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει στην Ελλάδα, και πολλά τραγούδια στη δισκογραφία μου έχουν τις ρίζες τους σε εμπειρίες από περιοδείες στη χώρα σας.

Τι να περιμένουμε από εσάς μετά την περιοδεία σας; Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Μια μεγαλειώδης παράσταση με τρεις τραγουδιστές, ένα τμήμα πνευστών, εμένα στα synthesizers και μαγευτικά οπτικά μέσα. Η παράσταση φέρει ένα σημαντικό θεατρικό στοιχείο, προκαλώντας μια έντονη αίσθηση τραγωδίας που θα προκαλέσει ταυτόχρονα δάκρυα και χαμόγελα. Ακόμα, θα παρουσιάσουμε τόσο τα κλασικά/χτυπημένα τραγούδια των Kadebostany όσο και ολοκαίνουρια.

Τι ευχή θα κάνατε για τα φετινά Χριστούγεννα;

Θα ευχόμουν τύχη.

Info: Principal Club Theater (Γεωργίου Ανδρέου 56), Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 21:30.

Be there!