fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

O Απόστολος Κουκίδης, Creative Consultant και Production Liaison, μάς υποδέχεται στο διαμέρισμά του στο Islington του Λονδίνου

Που είναι συνώνυμο της φινέτσας και της υψηλής αισθητικής


O Απόστολος Κουκίδης, Creative Consultant και Production Liaison, μάς υποδέχεται στο διαμέρισμά του στο Islington του Λονδίνου

«Μετακόμισα στο Λονδίνο πριν από εννιά χρόνια, για να σπουδάσω Αρχιτεκτονική, αλλά πολύ σύντομα τα σχέδιά μου διαφοροποιήθηκαν και άλλαξα κατεύθυνση, επιλέγοντας τον χώρο του Art and Design και αργότερα αυτόν της Ψηφιακής Μόδας. Παράλληλα με τις σπουδές μου, δούλευα part-time σε γνωστά εμπορικά καταστήματα, όπως το Selfridges και το Dover Street Market. Εκεί γνώρισα πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και πιστούς πελάτες, γεγονός που με οδήγησε ν’ ασχοληθώ με το personal shopping». 

Η συνέχεια τον θέλει στην ελληνική εταιρία CPL 1953 της οικογένειας Παπαγεωργίου, που τον εμπιστεύτηκε από πολύ νωρίς και μαζί άνοιξαν το πρώτο showroom στο Λονδίνο. Σήμερα έχει αναλάβει την επίβλεψη των συνεργασιών μεταξύ του εργοστασίου της CPL και μεγάλων brands μόδας, όπως η Ann Demeulemeester, το Μatchesfashion και το Harrods of London, αλλά και πολλών μικρότερων, ανερχόμενων brands, όπως τα Rejina Pyo, Charlotte Knowles και Peter Do, παρακολουθώντας όλα τα στάδια δημιουργίας και υλοποίησης των δερμάτινων σχεδίων τους.

«Το πιο σημαντικό στη μέχρι τώρα πορεία μου ήταν η απόφασή μου να φύγω στο Λονδίνο το ίδιο καλοκαίρι που αποφοίτησα από το σχολείο. Έπιασα κατευθείαν δουλειά, προσαρμόστηκα στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και παράλληλα έκανα διάφορα short courses για να καταλάβω τι ακριβώς θέλω ν’ ακολουθήσω. Την ίδια περίοδο πήρα και την απόφαση ν’ αφήσω την Αρχιτεκτονική και οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν πολύ τυχερός που είχα τη συνεχή υποστήριξη της οικογένειάς μου». Τους τελευταίους έξι μήνες έχει ξεκινήσει μια όμορφη συνεργασία με τη Μαρία Λαιμού και τα καταστήματά της στο Λονδίνο, Mouki Mou, έχοντας αναλάβει το curation για τ’ αντικείμενα σπιτιού, ένα project που απολαμβάνει πολύ και, όπως λέει, σκοπεύουν να επεκτείνουν σύντομα.

HOME SWEET HOME

4-NsoZA.jpg
Cool γωνιά στο καθιστικό με τον custom καναπέ Sibelius της Homad και το ειδικής κατασκευής coffee table από μέταλλο και πέτρα. Το φωτιστικό Brother από Lightcookie δίνει ένα extra touch.

Το διαμέρισμά του στο Αngel, στη βόρεια πλευρά του κεντρικού Λονδίνου, μια περιοχή που φημίζεται για τα παλαιοπωλεία και τα όμορφα σύγχρονα θέατρα, είναι ο χώρος όπου νιώθει ήρεμος και ασφαλής. «Το σπίτι ανήκει σε μια πολύ καλή μου φίλη, η οποία μου ζήτησε να τη βοηθήσω με την ανακαίνισή του, καθώς εκείνη δε ζει πλέον εδώ. Εκείνο το διάστημα έψαχνα κι εγώ καινούριο μέρος να μείνω κι έτσι μετακόμισα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου. Ήμουν τυχερός, γιατί με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να το τροποποιήσω όπως ήθελα και να το προσαρμόσω στις δικές μου ανάγκες». Σε αυτό το project συνεργάστηκε με το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless, που ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή. Ήταν πολύ σημαντικό να γίνει σωστή αξιοποίηση των μόλις 41 τ.μ. του, ώστε να δημιουργηθούν αποθηκευτικοί χώροι και μια ζεστή ατμόσφαιρα.

6-y7ncD.jpg
Στον διάδρομο, η ξύλινη σύνθεση καλύπτει τις ανάγκες για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, ενώ συνεχίζει και σε όλο το μήκος του σαλονιού, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον backdrop για τον καναπέ

Η διαρρύθμιση δεν άλλαξε καθόλου, λόγω περιορισμένων τετραγωνικών. Entrance hall, μπάνιο, open plan σαλόνι με κουζίνα και υπνοδωμάτιο πλαισιώνουν το ιδανικό σκηνικό για ν’ αναδειχτεί ο design χαρακτήρας του διαμερίσματος. Ένα διαφανές, μαύρο πλαίσιο αποτελεί το διαχωριστικό μεταξύ των δύο τελευταίων, δημιουργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση τους ενιαίου, ενώ μια κουρτίνα παρέχει τη δυνατότητα περαιτέρω οπτικής απομόνωσης. Όλες οι κατασκευές είναι custom made: από τον μαρμάρινο νεροχύτη στο σκοτεινό μπάνιο, τ’ ανοξείδωτα ντουλάπια και τον πάγκο της κουζίνας, μέχρι το μαρμάρινο τραπέζι και τη μονολιθική πολυθρόνα του σαλονιού. Όλα φτιάχτηκαν στην Ελλάδα και ταξίδεψαν στο Λονδίνο, όπου έγινε και η λεπτομερής και προσεκτική τοποθέτησή τους.

To στρογγυλό τραπέζι από τραβερτίνη, που αποτελεί το αγαπημένο του στοιχείο στο σπίτι, είναι επίσης ειδικά κατασκευασμένο και χρησιμεύει ως κεντρικό design item, του οποίου η μονολιθική μορφή συμπληρώνεται από τις καρέκλες Spade, της εταιρίας Faye Toogood.

STYLE MATTERS

2-aIb8Y.jpg
Λεπτομέρειες σε μια γωνιά του καθιστικού.

Το στιλ είναι κυρίως προσωπική υπόθεση για τον ίδιο και όπως υπογραμμίζει: «Δεν πιστεύω σε κανόνες, όλα πηγαίνουν με όλα. Για μένα, η διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο».

A IS FOR AESTHETICS

5-zCRux.jpg
Το bespoke dinner table από τραβερτίνη πρωταγωνιστεί στην κουζίνα, σε συνδυασμό με τις Spade chairs της Toogood.

Παραδείγματα υψηλής αισθητικής θεωρεί το σπίτι του Dries Van Noten στο Βέλγιο, τον κήπο του Xavier Corbero στην Ισπανία, τη συλλογή έργων Τέχνης της Peggy Guggenheim, το Μουσείo Ασιατικής Τέχνης Feuerle στο Βερολίνο και το κατάστημα της εταιρίας Τhe Row στο Los Angeles.

ΜΥ EVERYDAY LIFESTYLE

Από τον σημερινό τρόπο ζωής, όπως διαμορφώνεται, ποια τάση ξεχωρίζεις και υιοθετείς; 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας απέφευγα να χρησιμοποιώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αγόρασα ένα σπαστό ποδήλατο. Πλέον πάω παντού με αυτό.

Σε τι δεν μπορείς ν’ αντισταθείς; 

Mου αρέσουν πολύ τα κοσμήματα. Έχω πολλά από τα ταξίδια μου, καθώς και από το αγαπημένο μου Link στη Θεσσαλονίκη.

Ποια πράγματα ή ανθρώπους δεν αντέχεις; 

Δε μου αρέσουν οι απαισιόδοξοι κι αυτοί που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα.

Τι είναι για εσένα ευτυχία; 

Να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ. Να έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε υποστηρίζουν και σε αγαπούν.

Ποια είναι η αγαπημένη σου πόλη του κόσμου και γιατί; 

Αγαπώ πολύ την Κοπεγχάγη. Είχα την ευκαιρία να την εξερευνήσω καλά, καθώς έμεινα για ένα καλοκαίρι, κάνοντας σεμινάρια δημοπρασιών. Είναι πανέμορφη και η ποιότητα ζωής εξαιρετικά υψηλή.

Αποκάλυψέ μας 3 από τις μυστικές διευθύνσεις από όπου αγοράζεις όμορφα πράγματα. 

Τα Silver Vaults στο Chancery Lane, η κλειστή Grays Antiques στην Davies Street και το Béton Brut στο Hackney Wick.

Ποιες είναι οι 3 τοπ απολαύσεις σου; 

Τα ταξίδια, το φαγητό και οι φίλοι μου.

MY FAVORITES

  • FASHION DESIGNER Martin Margiela
  • FASHION HOUSE Schiaparelli
  • ARCHITECT Alvar Aalto, Charlotte Perriand
  • INTERIOR DESIGNER Andree Putman
  • ARTIST Claude Lalanne, Cy Twombly
  • PERFUME El Cosmico by DS & Durga
  • ACCESSORIES Ρολόγια
  • BOOK “Giovanni's Room”
  • BEAUTY ITEM Dr Dennis Gross Daily Peel
  • ΝΕW OBSESSION Τα ασημένια κουτάλια της Gabi Veit
  • DESIGN OBJECTS Tα κεραμικά. Έχω πολλά, τόσο σύγχρονα όσο και παλιά, που βρίσκω κατά καιρούς σε υπαίθριες αγορές ή online.
  • DREAM HOUSE Η Villa Kerylos στο Beaulieu-sur-Mer έξω από τη Νίκαια της Γαλλίας. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αι. από τον γάλλο αρχαιολόγο Théodore Reinach και τον αρχιτέκτονα Emmanuel Pontremoli, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την ομορφιά την αρχαίας Ελλάδας
  • SCENT Βeewax Church Candles της Δώρας Κουκίδου
  • GADGET AirPods
  • RESTAURANT The River Cafe by Ruth Rogers στο Λονδίνο
  • HOTEL Palazzo Daniele Gagliano del Capo στην Απουλία της Ιταλίας
  • MUSEUM - GALLERY Το Μουσείο Boros Collection Bunker στο Βερολίνο και η gallery Νilufar στο Μιλάνο
  • HOLIDAY DESTINATION St. Lucia στην Καραϊβική
  • INSTAGRAM ACCOUNTS @Sheena.miyake, @marco_mansi_
  • HASHTAG - #supportlocalbusiness

1

Book

Βιβλίο του καλλιτέχνη Cy Twombly

2

Candles

Kεριά Βeewax Church Candles, Light Cookie

3

Parfum:

To άρωμα El Cosmico by DS & Durga

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EEVA RINNE

Κεντρική φωτογραφία: Δεξιά: Ο χώρος του υπνοδωματίου χωρίστηκε με μία συρόμενη μεταλλική πόρτα με διάφανο τζάμι, ενώ δίνεται η δυνατότητα για οπτική απομόνωση του χώρου με κουρτίνα | Αριστερά: Απόστολος Κουκίδης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021