fbpixel

Search icon
Search
Night Out: Οι 5 ωραιότερες μπάρες της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Night Out: Οι 5 ωραιότερες μπάρες της Θεσσαλονίκης

Τα καλύτερα bars της πόλης για να απολαύσετε το ποτό σας


"Full moon in the city and the night was young" είχε τραγουδήσει πριν από μερικές δεκαετίες η Samantha Fox και το come back που έχουμε κάνει στην κανονικότητα μάς υπενθύμισε πόσο ανάγκη είχαμε τις βραδινές εξόδους. Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της -με τα μοντέρνα spots, την ultra-stylish διακόσμηση τους και τους πλήρως ενημερωμένους καταλόγους τους- θέτει ως στόχο να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Το κέντρο της πόλης μπορεί να χαρίσει μία σειρά από αξέχαστες εμπειρίες στους drinks & night out lovers, αφού αδιαμφισβήτητο σήμα-κατατεθέν του αποτελούν τα bars του. 

Επισκεφτείτε τα από σήμερα και απολαύσετε το ποτό ή το cocktail σας στις καταπληκτικές μπάρες τους!

1. Casablanca Social Club

94907597-527645444551715-950144211508473270-n.jpg
Image source: @alexander_sourbatis

Μια «ανάσα» από το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Βασ. Όλγας, το Casablanca Social Club, έχει γίνει εδώ και χρόνια talk of the town. Η Βίλλα Μιχαηλίδη, ένα διατηρητέο, ιστορικό οίκημα όπου και στεγάζεται, έχει μεταμορφωθεί σ' ένα all day café-bar, μέσα στο οποίο θα συναντήσετε μία από τις πιο μεγάλες και κομψές μπάρες της πόλης. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας από νωρίς το πρωί, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε -χωρίς δεύτερη σκέψη- να βιώσετε την αξέχαστη εμπειρία του ποτού σας. Εμπνευσμένο από την υψηλή αισθητική μιας άλλη εποχής, ο τίτλος Social Club, μας προτρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, καθώς θα απολαμβάνουμε signature cocktails αλλά και μοναδικά αποστάγματα που θα συναντήσουμε στην κάβα του.

Για την ιστορία, το κτίριο χτίστηκε το 1888 για τον Γιώργο Θέμελη, αγοράστηκε από τον Saul Levi Modiano και από το 1926 έως τη δεκαετία των '90s αποτελούσε την κατοικία της οικογένειας Μιχαηλίδη. Είναι μια από τις λίγες επαύλεις της περιοχής των Εξοχών που έχουν διασωθεί. Αυτό το εμβληματικό αρχιτεκτονικό οίκημα με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης.

Ιnfo: Casablanca Social Club, Βασ. Όλγας 18, Τηλέφωνο: 2311 243 609, @casablancasocialclub

2. Le Cercle de Salonique

Αν είστε λάτρεις του "The Great Gatsby" και μιας πιο «σκοτεινής» εποχής, τότε το Le Cercle de Salonique θα γίνει ο αγαπημένος σας νυχτερινός προορισμός. Το σχετικά καινούριο αυτό εγχείρημα -άνοιξε τις πόρτες του λίγο πριν το πρώτο κύμα της πανδημίας του Covid-19- είναι εμπνευσμένο από τα εξεζητημένα members club των μητροπόλεων του κόσμου και τα high-end bars των καλύτερων ξενοδοχείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομά του έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από μια κοινωνική λέσχη που ιδρύθηκε το 1890 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο ενός ιστορικού κτιρίου, του 1924, που παραμένει ανέπαφο σεβόμενο τις κατευθυντήριες γραμμές μιας άλλης εποχής, στη Βασιλέως Ηρακλείου, στο κέντρο της πόλης.

Η μεγάλη ξύλινη μπάρα του, με τα δερμάτινα σκαμπό και τα καταπληκτικά vintage αξεσουάρ, σας περιμένει για να απολαύσετε μια μοναδική ποικιλία premium ποτών αλλά και μία σειρά από ιδιαίτερα cocktails που δεν έχετε ξανασυναντήσει, όπως είναι αυτά της σαμπάνιας, τα οποία θα σας χαρίσουν την απόλυτη high-end εμπειρία. 

Info: Le Cercle de Salonique, Βασιλέως Ηρακλείου 7, Τηλέφωνο: 698 6501244, @lecercle.salonique

3. Speakeasy floor

Εμπνευσμένο από το 1920 -ακριβώς έναν αιώνα πριν- και πιο συγκεκριμένα από την περίοδο τη ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, που τα speakeasy bars έκαναν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο, το Speakeasy floor θα σας προσφέρει μία αξέχαστη, σχεδόν κονσεπτική εμπειρία. Βρίσκεται στα Λαδάδικα, στον επάνω όροφο από το Blue Cup. Σκεφτείτε μόνο ότι το «ταξίδι» σε μια άλλη εποχή ξεκινάει πριν ακόμα μπείτε μέσα στο bar. Ανεβαίνοντας τη σκάλα και φτάνοντας στην πόρτα, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον σωστό κωδικό για να εισέλθετε, ακριβώς όπως συνέβαινε και το 1920. Μόλις τα καταφέρετε, η μεγάλη ξύλινη μπάρα με τον χαμηλό και άκρως ατμοσφαιρικό φωτισμό θα σας μαγέψει. 

Ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις, που «μιξάρουν» όλες τις σύγχρονες τεχνικές του bartending συνδυάζονται μοναδικά με τα υλικά άρτιας ποιότητας που επεξεργάζονται στο υπερσύγχρονο lab, το οποίο βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου και ενώνεται με το Speakeasy Floor. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία μεγάλη ποικιλία ποτών, αλλά και γευστικότατων cocktails από εξειδικευμένους bartenders που θα σας εξυπηρετήσουν σε ό,τι χρειάζεστε. 

Info: Speakeasy floor, Σαλαμίνος 8, Τηλέφωνο: 2310 900 666, @speakeasy_floor

4. The Hub House

252165326-118586370605225-1120877425578559256-n.jpg

Αντλώντας έμπνευση από τη Νεοϋορκέζικη street αισθητική, το The Hub House έχει ανοίξει τις πόρτες του και προσφέρει αξέχαστες βραδιές στους επισκέπτες του. Το μεγάλο, γωνιακό μαρμάρινο μπαρ του, σας καλεί να απολαύσετε signature cocktails από expert bartenders, οι οποίοι θα σας συστήσουν το αυθεντικό DNA ενός bar, ακόμα και από τις στιλιστικές τους επιλογές. Παράλληλα, θα εξιτάρει τον ουρανίσκο σας με ιδιαίτερες προτάσεις στο μενού που επιμελείται ο σεφ, Σάββας Αρμένογλου. Χαμηλός φωτισμός και ρυθμική jazz μουσική, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό για night-outs με αέρα από την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

Info: The Hub House, Κατούνη 30, Λαδάδικα, Τηλέφωνο: 694 6002313, @thehubhouse.gr

5. Vogatsikou 3

vogatsikou2.png

Πρόκειται για το πρώτο non-smoking bar που άνοιξε ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στην Βογατσικού 3, όπως μαρτυράει και το όνομά του, και πήρε τη θέση ενός από τα πιο εμβληματικά στέκια της πόλης, του θρυλικού Belair. Η ξύλινη μπάρα του, η οποία καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο χώρο, αποτελεί και την καρδιά του μαγαζιού. Τα προσεγμένα cocktails του από masters του είδους με δικά τους υλικά, οι premium επιλογές στα ποτά και η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται υπό τους ήχους της πιο upbeat μουσικής, συντελούν στο να γίνει ο απόλυτος προορισμός για τις βραδινές σας εξόδους. Μία επίσκεψη θα σας πείσει...

Info: Vogatsikou 3, Βογατσικού 3, Τηλέφωνο: 2310 222 899, @vogatsikou_3

Κεντρική Φωτογραφία: The Hub House