fbpixel

Search icon
Search
Next Gen Therapies: Οι θεραπείες για πρόσωπο και σώμα που υπόσχονται να σταματήσουν τον χρόνο
MAGAZINE

Next Gen Therapies: Οι θεραπείες για πρόσωπο και σώμα που υπόσχονται να σταματήσουν τον χρόνο

Διαμορφώνοντας το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής αισθητικής


Εξελιγμένα εργαλεία ανάλυσης δέρματος που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη, νέα facial treatments, «έξυπνα» fillers και βιοδιεγέρτες, όλα συνεισφέρουν στη διαμόρφωση της καλύτερης εκδοχής μας. Οι θεραπείες ομορφιάς νέας γενιάς στοχεύουν στην προ-γήρανση και στο βιοχακάρισμα, αλλάζοντας τον τρόπο που μεγαλώνουμε.

Εξωσώματα για αντιγήρανση

Τα εξωσώματα βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών τα τελευταία χρόνια, καθώς οι μελέτες έδειξαν ότι διαθέτουν αναγεννητικές, αντιφλεγμονώδεις, αγγειογενετικές και ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες. Εξάγονται από τα βλαστοκύτταρα και τα συστατικά τους (πεπτίδια, αμινοξέα, λιπίδια) δίνουν σήμα στα κύτταρα του δέρματος να επικοινωνήσουν, να αναγεννηθούν και να επισκευαστούν.

shutterstock-2466127945.jpg

Θεραπεία: Exosomes

Η θεραπεία αυτή γίνεται συνήθως με τη μέθοδο microneedling αλλά και με ενέσιμες εφαρμογές σε πρόσωπο και σώμα. Μέσω των νυγμών που δημιουργούν οι μικροβελόνες ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ορός με εξωσώματα, τα οποία διεισδύουν βαθιά στις στιβάδες του δέρματος και ξεκινούν τη διαδικασία της αναγέννησης. Έτσι ενισχύεται η παραγωγή και σύνθεση του κολλαγόνου, προάγεται η αναγέννηση των ιστών, εξουδετερώνεται η φλεγμονή, επανορθώνεται και αποκαθίσταται η επιδερμίδα και φυσικά προλαμβάνεται η γήρανση.

Πολυνουκλεοτίδια που βασίζονται στο DNA

Τα πολυνουκλεοτίδια είναι οι «δομικοί λίθοι» του DNA και του RNA, των μορίων που περιέχουν όλες τις γενετικές πληροφορίες. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλες τις βιολογικές διεργασίες, ενώ στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιούνται για την αναζωογόνηση και ανανέωση του δέρματος, διεγείροντας τις φυσικές αναγεννητικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητάς του αλλά και την ενυδάτωσή του.

Θεραπεία: Μεσοθεραπεία με πολυνουκλεοτίδια

Βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, παρέχει βαθιά ενυδάτωση, μειώνοντας την ξηρότητα και την αφυδάτωση, αντιμετωπίζει τη φωτογήρανση, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, προσφέροντας μια πιο νεανική όψη, αποκαθιστά την υγιή λάμψη της επιδερμίδας και παρέχει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και σταδιακό, δίνοντας στο δέρμα μια πιο ξεκούραστη και νεανική εμφάνιση.

shutterstock-2427397041.jpg

Τεχνητή νοημοσύνη, «έξυπνες» συσκευές που «διαβάζουν» το δέρμα και προβλέπουν τις ανάγκες του.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η μηχανική μάθηση, η ανάλυση μεγάλων δεδομένων και ο τρόπος εφαρμογής τους στη φροντίδα της επιδερμίδας, είναι το μεγάλο trend στη βιομηχανία της ομορφιάς. Ήδη χρησιμοποιούνται εφαρμογές ΑΙ που προσφέρουν ακριβείς διαγνωστικές δυνατότητες και εξατομίκευση των θεραπειών για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Θεραπεία: Exion by BTL

Ραδιοσυχνότητες, τεχνητή νοημοσύνη και στοχευμένοι υπέρηχοι σε μια πλατφόρμα! Το Exion στοχεύει αποτελεσματικά σε 23 διαφορετικές περιοχές του δέρματος. Ιδανικό για την αντιμετώπιση της γήρανσης του προσώπου και του σώματος, της χαλάρωσης, των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και του τοπικού λίπους. Συνδυάζει μονοπολική ραδιοσυχνότητα (RF) και στοχευμένο υπέρηχο για την προώθηση της παραγωγής φυσικού υαλουρονικού οξέος και την ενίσχυση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Αυτό είναι ιδανικό για να επιτύχετε ενυδατωμένο, λαμπερό και πιο λείο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Ενέσιμοι βιοδιεγέρτες νέας γενιάς

Οι βιοδιεγέρτες αποτελούν μια νέα προσέγγιση στην Αισθητική Ιατρική, προωθώντας τη δερματική αναγέννηση και αναδόμηση μέσω φυσικών ή βιομιμητικών ουσιών. Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν τη δομή και την υφή του δέρματος, προσφέροντας ένα φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Θεραπεία: Ενέσιμοι βιοδιεγέρτες κολλαγόνου

Πρόκειται για ενέσιμες θεραπείες που περιέχουν πολυγαλακτικό οξύ (οι εμπορικές ονομασίες: Sculptra, Lanluma, Aesthetic). Η θεραπεία εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία. Είναι ιδανική για να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση προσώπου, τις ρυτίδες σε λαιμό και ντεκολτέ, τη χαλάρωση στα χέρια και πάνω από τα γόνατα, ακόμα και να επιτύχετε την ανόρθωση και το γέμισμα των γλουτών.

Biohacking για προ-γήρανση

Η αναζωογόνηση της επιδερμίδας υπερισχύει της αντιγήρανσης. Αντί, λοιπόν, να αποτρέπεται η γήρανση, προάγεται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι θεραπείες προ-γήρανσης διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια δράσης σε σύγκριση με αυτές της αντιγήρανσης, επειδή χρησιμοποιούν τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού, ενθαρρύνοντάς τον έτσι ώστε να αποκαθιστά και να ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος πιο γρήγορα.

shutterstock-2512391781.jpg

Θεραπεία: Microcurrent

Οι Biohackers χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική για να επιτύχουν ένα μη επεμβατικό λίφτινγκ, αφού τα μικρορεύματα είναι σαν μια προπόνηση στο γυμναστήριο για το πρόσωπο. Το ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης μέσω συσκευών όπως το NuFace και το Ziip εκπαιδεύει τους μυς του προσώπου ώστε να φαίνονται πιο ανυψωμένοι και σφριγηλοί.

Τα νευροκαλλυντικά εξερευνούν τη σύνδεση μυαλού-σώματος

Θεραπείες όπως μάσκες προσώπου ή μασάζ επικεντρώνονται στη σύνδεση εγκεφάλου-δέρματος με τα νευροκαλλυντικά να παίρνουν θέση. Περιέχουν συστατικά που δημιουργούν αίσθηση δροσιάς ή θέρμανσης όταν μας κάνουν μασάζ στο δέρμα και μεταφέρουν μηνύματα στον εγκέφαλο μέσα από ειδικούς υποδοχείς, ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό.

Θεραπεία: Αδυνάτισμα με νευροκαλλυντικά

Τα νευροκαλλυντικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν drone technology, η οποία συντονίζει τη δράση του δέρματος με αυτήν του νευρικού συστήματος. Η θεραπεία ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία και απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, ενώ είναι ιδανική για την κοιλιά, τη χαλάρωση στα μπράτσα και τα «ψωμάκια».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024