fbpixel

Search icon
Search
New York Fashion Week Report: Όλα όσα ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
TRENDS & CATWALKS

New York Fashion Week Report: Όλα όσα ξεχώρισαν στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Μοναδικές συλλογές, αλλά και νέα πρόσωπα εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια της NYFW


Η ανοιξιάτικη σεζόν έχει ξεκινήσει και μαζί της έχει «φέρει» και την έναρξη των Fashion Week για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021. Κι ενώ όλα τα βλέμματα και το ενδιαφέρον είναι στραμμένα στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο που θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Μαρτίου, δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης που έλαβα χώρα πριν από λίγες μέρες.

Ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου και τελείωσε στις 18 χωρίς κοινό, εκτός από ελάχιστους παρευρισκόμενους. Οι παρουσιάσεις έγιναν σε ψηφιακή μορφή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Ιδιαίτερες συλλογές αλλά και φρέσκα, πολλά υποσχόμενα πρόσωπα, έκαναν την εμφάνισή τους και κέρδισαν το ενδιαφέρον. Συνεχίστε να διαβάζετε και ενημερωθείτε για όλα όσα ξεχωρίσαμε.

Jason Wu

nyfw-21-7.jpg

Όπως οι περισσότεροι σχεδιαστές έτσι και ο Jason Wu αποφάσισε να επιστρέψει στις «ρίζες» του και να στρέψει το ενδιαφέρον του στην πατρίδα του για τη δημιουργία αυτής της συλλογής. Εμπνευσμένος λοιπόν από την ανατροφή του στη Νέα Αγγλία ο διάσημος σχεδιαστής εξήγησε:

«Ένιωσα νοσταλγικά για τις σχολικές μέρες μου ... και το πολύ ειδυλλιακό σκηνικό της Αμερικής εκείνων των ετών».

Ο Wu δε δίστασε να αποκαλύψει σε όλους μας τον «έρωτα» του για το μαγείρεμα και τις αγορές τροφίμων, κομμάτια που αγαπήσαμε όλοι λίγο παραπάνω το 2020, θέτοντας αυτό το νέο πάθος στο «παιχνίδι». Γι αυτό το λόγο δημιούργησε ένα παρασκήνιο που ήταν ένα παντοπωλείο, εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1950 - μια συνεργασία με την Coca-Cola οδήγησε πραγματικά αυτή την ιδέα στο σπίτι όλων μας. 

Οι δημιουργίες του ήταν βασισμένες στις ρίγες, τα σακάκια αποτελούσαν βασικό χαρακτηριστικό όπως και το γκρι με το μαύρο σε συνδυασμό με έντονα χρώματα όπως το κίτρινο και το κόκκινο.

Zimmermann

nyfw-21-1.jpg

Όλα τα διάσημα στοιχεία της δεκαετίας του '70 είχαν τη δική τους θέση στη συλλογή για το φθινόπωρο του οίκου Zimmermann, ένα αισθητικό smorgasbord εμπνευσμένο από την αγάπη της Nicky Zimmermann για ένα μουσικό πρόγραμμα που έβλεπε μια εποχή στην πατρίδα της Αυστραλίας όταν ήταν παιδί.

Οι υφές αλλά και τα μοτίβα, τα οποία είναι δύο στοιχεία που επικεντρώνεται πάντα ο οίκος, έκανα πολύ έντονη την παρουσία τους. Μεταξωτές μπλούζες και μοναδικά μάλλινα παντελόνια αλλά και φορέματα που εντυπωσιάζουν με απαλά πέταλα και ιδιαίτερα cutouts ήταν μόνο μερικά απ’ αυτά που ξεχώρισαν.

Proenza Schouler

nyfw-21-2.jpg

Από την αρχή κιόλας της παρουσίασης, ο οίκος κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα. Η θετή κόρη της Αντιπροέδρου της Αμερικής, Kamala Harris, Ella Emhoff, έκανε το ντεμπούτο της ως μοντέλο σ’ αυτήν τη συλλογή. Η νέα αυτή collection βασίστηκε σε must have items, όπως πλεκτά, χοντρές ζακέτες, ταιριαστά μάλλινα παλτό και παντελόνια, καθώς και σε τολμηρά κίτρινα φορέματα, κομμάτια με κρόσσια αλλά και tie-dye μοτίβα, τα οποία θέλουν να χαρίσουν μία πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Με απλά λόγια, αυτή είναι μία συλλογή που έχει ως βάση την πολυτέλεια και το βλέμμα της στραμμένο προς το μέλλον και τις ανάγκες του.

Gabriela Hearst

nyfw-21-3.jpg

Η Gabriela Hearst εμπνεύστηκε από τη Saint Hildegard του Bingen για τη συλλογή της για το φθινόπωρο του 2021. Γεννημένη το 1098, η St. Hildegard ήταν συνθέτης, ποιητής, μυστικιστής, φιλόσοφος σε μια εποχή όπου οι γυναίκες είχαν αποκλειστεί από τη διανοητική ζωή. Αυτό που αποφάσισε να κάνει ο οίκος είναι να «ντύσει» τη γυναίκα μ’ ένα πιο σύγχρονο τρόπο, εμπνευσμένος από την ιδιότητα της Hildegard ως βοτανολόγο. Αυτά τα λουλούδια μετατράπηκαν σε κεντήματα, βελονάκι, και πολλά άλλα σε μία σειρά δημιουργιών που συνδυάζουν την απόλυτη tailoring υπογραφή της Gabriela Hearst.

Prabal Gurung

nyfw-21-5.jpg

Ο Prabal Gurung παρουσίασε μια «ερωτική επιστολή» στη Νέα Υόρκη μέσα από το συνδυασμό των pre-fall και fall 2021 συλλογών του. Ξεκίνησε με ένα τριαντάφυλλο, μια «ομορφιά bodega» από το γωνιακό κατάστημα, το οποίο λέει ότι «παραβλέπεται πολύ συχνά ή θεωρείται εντυπωσιακό».

Το σχέδιο αυτού του λουλουδιού, ο σχεδιαστής το παρουσιάσε σχεδόν σε όλες τις δημιουργίες με διαφορετικούς τρόπους, από cocktail dresses, έντονα και ογκώδη βραδινά φορέματα αλλά και στα πέτα διάφορων σακακιών. Κινήθηκε σε μία συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, η οποία αποτελείται από μαύρο, λευκό, κόκκινο και ροζ, εστιάζοντας σε εντυπωσιακές σιλουέτες που συνδυάζουν το δροσερή αίσθηση με την κομψότητα. Το πουά μοτίβο είχε κι αυτό πολύ έντονη παρουσία σε όλη τη συλλογή.

Staud

nyfw-21-6.jpg

Ο οίκος Staud με τη συγκεκριμένη συλλογή «γιόρτασε» την άνεση που μας χάρισε το σπίτι αλλά και τα κομμάτια που επιλέγαμε να φοράμε μέσα σ’ αυτό κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Η καλλιτεχνική διευθύντρια, Sarah Staudinger, πήρε στοιχεία που πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει στην καραντίνα και τα έβαλε σε μια ποικιλία από κομψά σχέδια. Τα πλεκτά φορέματα παρουσιάστηκαν σε πλήθος χρωμάτων αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν εκείνο που έχει ένα σχήμα καρδιάς στο ντεκολτέ. Από την άλλη πλευρά τα chic puffer coats εντυπωσίασαν με τα Neoclassical florals.

Η Staudinger παρουσίασε επίσης τα δερμάτινα φορέματα και τα παλτό της σε μια σειρά από παστέλ αποχρώσεις, καθώς ήθελε να μας παροτρύνει να δούμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Κεντρική Φωτογραφία: Zimmermann