fbpixel

Search icon
Search
New Year's Good Luck: Τα φυτά που θα φέρουν τύχη κι ευημερία στην κατοικία σας
INTERIORS

New Year's Good Luck: Τα φυτά που θα φέρουν τύχη κι ευημερία στην κατοικία σας

Ξεκινήστε τη νέα χρονιά με τη σωστή ανανέωση στους προσωπικούς σας χώρους


Όλοι μας περιμένουμε από τη νέα χρονιά περισσότερη τύχη στη ζωή μας, μιας και το 2020 κύλησε αρκετά δύσκολα για όλους μας. Προφανώς, ορίζουμε και από μόνοι μας την τύχη και τις καταστάσεις που παρουσιάζονται στη ζωή μας, αλλά είναι ένα plus το να μπορούμε να ενισχύσουμε τη θετική αύρα στο lifestyle μας μέσα από τη διακόσμηση της κατοικίας μας. Εάν είστε από αυτούς που αγαπάνε και φροντίζουν τα φυτά, δεν έχετε παρά να επιλέξετε όλα αυτά που θα σας προσφέρουν όλα όσα αναζητάτε για το καινούριο έτος, όπως η πολλή τύχη και η ευημερία, ανανεώνοντας έτσι την όψη και την ατμόσφαιρα των προσωπικών σας χώρων.

Βρείτε παρακάτω τα πιο ιδανικά indoor plants για να εντάξετε στο σπίτι σας μέσα στο 2021!

Bamboo

bamboo.jpg

Το bamboo, πέρα από ένα πανέμορφο, exotic φυτό, είναι και σύμβολο καλής τύχης σύμφωνα με το Feng Shui. Εάν θέλετε, λοιπόν, τοποθετήστε τις δεσμίδες του φυτού με κατεύθυνση προς την ανατολή. Εάν πάλι θέλετε η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σας, τότε βάλτε το bamboo νοτιοανατολικά. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε στο πάτωμα, αλλά πάντα σε κάποιο ψηλό σημείο, όπως στον πάγκο της κουζίνας ή σε κάποιο τραπέζι.

Ορχιδέα

orchid.jpg

Άλλο ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που θα σας χαρίσει πολλή τύχη! Βάσει των κανόνων του Feng Shui, έχει τη μοναδική ικανότητα να φέρνει τύχη κι ευημερία στα ερωτικά σας. Συγκεκριμένα, ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρείτε την πραγματική αγάπη. Μπορεί να απαιτεί αρκετή φροντίδα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο το να προσθέσετε τουλάχιστον μία γλάστρα μέσα στο σπίτι σας.

Σανσεβιέρια

snakeplant-1.jpg

Γνωστή και ως snake plant, η σανσεβιέρια σε αντίθεση με την ορχιδέα δε χρειάζεται πολλή περιποίηση. Εντυπωσιάζοντας με την ποικιλία που φέρει από την παλέτα των πράσινων χρωμάτων, μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι και να διατηρηθεί για τεράστιο χρονικό διάστημα εφόσον χαρακτηρίζεται για την αντοχή της μέσα στον χρόνο. Υποστηρίζεται πως έχει μια συγκεκριμένη ενέργεια απέναντι στις απειλές και προστατεύει τους κατοίκους του σπιτιού στο οποίο τοποθετείται από την αρνητική αύρα. Σαν bonus, δεν απαιτεί πολύ πότισμα και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε γλάστρες μικρής χωρητικότητας.

Σπαθίφυλλο

-1iH0R.jpg

Το σπαθίφυλλο, ως φυτό που καθαρίζει τέλεια τον αέρα του σπιτιού, θεωρείται ένα από τα πιο τυχερά φυτά. Χαρακτηρίζεται από τα γυαλιστερά μεγάλα φύλλα του, το εντυπωσιακό λευκό άνθος της, καθώς και από την έντονη ανάπτυξή της ακόμα και σε μικρές γλάστρες. Σε περίπτωση που το επιλέξετε, δώστε προσοχή στο πότισμα: φροντίστε να μην αφήνετε το χώμα εντελώς στεγνό -που αυτό σημαίνει πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα- ούτε όμως και να το παρακάνετε, διότι θα σας καταστραφεί.

Ελαστικός φίκος

-9kk3g.jpg

Μοναδικός για το βαθύ πράσινο χρώμα του, τον chic του χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, αλλά και για την εύνοια που λένε πως φέρνει στον οικονομικό τομέα, ο φίκος αποτελεί ακόμα ένα must φυτό εσωτερικού χώρου γι' αυτήν τη λίστα. Μπορεί να εναρμονιστεί απόλυτα με κάθε στιλ διακόσμησης και να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο μιας και δεν είναι απαραίτητο να το βλέπει το φως του ήλιου. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε το μέγεθός του και πόσο πολύ θα αναπτυχθεί στην πορεία του χρόνου ανάλογα με τη χωρητικότητα της γλάστρας και τα λιπάσματα με τα οποία θα το θρέψετε.