fbpixel

Search icon
Search
New season trend: Oι τάσεις στα γυαλιά ηλίου που κυριαρχούν τη φετινή σεζόν
TRENDS & CATWALKS

New season trend: Oι τάσεις στα γυαλιά ηλίου που κυριαρχούν τη φετινή σεζόν

Τα πιο hot sunglasses trends για απαράμμιλο στιλ


Ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ όλων των γυναικών, κυρίως κατά την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι είναι τα γυαλιά ηλίου. Εκτός από το γεγονός ότι μας προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου και κάνουν ακόμα πιο εύκολες τις εξόδους μας τις ηλιόλουστες μέρες χαρίζουν ιδιαίτερο στιλ στις εμφανίσεις. Οι συλλογές των γνωστών οίκων και των creative directors για την Spring/Summer 2021 collection μας έκαναν ξεκάθαρες τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ξεκινήστε από τώρα την έρευνα σας για μία πλήρως update spring συλλογή σε όλους τους τομείς!

Oversized frames

sunglasses-3-2.jpg
Dolce & Gabbana SS21

Τα μεγάλα γυαλιά ηλίου εκπέμπουν ένα μυστήριο ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ glamorous και μας χαρίζουν την απαραίτητη προστασία. Γι’ αυτούς τους λόγους επιλέγονται πολύ συχνά από τις fashionistas. Τη φετινή σεζόν το συγκεκριμένο σχέδιο παρουσιάστηκε σε πολύ oversized εκδοχές με στόχο να καλύπτει σχεδόν όλα τα μέρη του προσώπου μας από το μέτωπο μέχρι και τα μάγουλα. Τα συναντήσαμε σε πολλές παραλλαγές όπως στρόγγυλα ή τετράγωνα.

Τα μοντέλα της Celine έμοιαζαν με «μυστικούς» celebrities, χάρη στα τεράστια ζευγάρια γυαλιών ηλίου με σκοτεινούς φακούς που τους έκαναν να μοιάζουν ακόμα πιο μυστηριώδη. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν και τα αξεσουάρ που συναντήσαμε στους οίκους Dolce & Gabbana, Chloe, Ports 1961, Francesca Liberatore, αλλά και Fendi.

Elongated frames

sunglasses-1-1.jpg
Philosophy SS21

Άλλο ένα σχέδιο που μαγνήτισε τα βλέμματα ήταν το πιο μακρύ σχήμα που είχαν μερικά sunglasses και τα οποία επέλεξαν αρκετοί σχεδιαστές. Αποτελούν μία ωραία εναλλακτική στα oversized frames. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν επιθυμείτε τα γυαλιά ηλίου σας να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου σας τότε στρέψτε την προσοχή σας σ΄ αυτά τα ζευγάρια. Χαρίζουν μία κομψή και λεπτή εμφάνιση χωρίς να «κλέβουν» την αίγλη από τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Στη συλλογή του οίκου Miu Miu, τα περισσότερα γυαλιά ηλίου είχαν ορθογώνιο σχήμα, με πιο παχιά πλαστικά frames. Το ζευγάρι που ξεχώρισε ήταν αυτό που συνδυάζει το μακρύ σχήμα με έναν τόνο κρυστάλλων για κάτι πιο «παιχνιδιάρικο» και θηλυκό. Άλλοι οίκοι που ακολούθησαν αυτήν την εκδοχή ήταν οι Hugo Boss, Burberry και Lanvin.

Twisted aviators

sunglasses-5-1.jpg
Tom Ford SS21

Το σχέδιο του αεροπόρου είναι κλασική προσθήκη σε κάθε σεζόν πλέον. Για τις τάσεις της περιόδου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 παρατηρήσαμε πιο «φρέσκιες» και ανανεωμένες προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν. Τα πιο statements designs ήταν αυτά στον οίκο Thom Browne. Σχεδιάστηκαν με γνώμονα το στιλ αεροπόρου, με χρυσό περίγραμμα και αντίστοιχους χρυσούς φακούς με καθρέφτη - ένα στιλ που πιστεύουμε ότι θα έχει ευρεία γοητεία λόγω της λάμψης του αλλά και της μοναδικότητάς του.

Στη Max Mara, είδαμε τα aviator sunglasses με πιο έντονες γωνίες, σα να τραβήχτηκαν οι φακοί ελαφρώς προς τα μέσα, με μια εξαιρετική γέφυρα που προσθέτει στο μοναδικό αποτέλεσμα. Plus, Tod's, Tom Ford και Versace κέρδισαν το ενδιαφέρον μας.

Colourful frames

sunglasses-4-1.jpg
Miu Miu SS21

Η αισιοδοξία και η ελπίδα που χαρίζουν τα χρώματα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Δε θα μπορούσαν να λείπουν και από τα hot trends των sunglasses. Τα σχέδια στον οίκο Versace ήταν μεγάλα με φωτεινούς neon σκελετούς και φιμέ φακούς. Η τέλεια επιλογή για όσους προτιμούν το πιο dramatic style. Αν σας αρέσει το χρώμα, αλλά προτιμάτε μια πιο απαλή εμφάνιση, δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στα γυαλιά του Salvatore Ferragamo. Τα γυαλιά ηλίου είχαν φουτουριστικό ημι-πλαίσιο με «ήσυχο» πράσινο, κίτρινο ή μπλε σκελετό.

Στον Miu Miu, μια νεανική συλλογή ολοκληρώθηκε με την προσθήκη ορθογώνιων γυαλιών ηλίου με έντονα πορτοκαλί ή μπλε frames.

Cat-eye frames

sunglasses-2-1.jpg
Saint Laurent SS21

Ένα cat-eye ζευγάρι γυαλιά ηλίου αποπνέει μια retro γοητεία, αλλά οι τάσεις της άνοιξης του 2021 τους έδωσαν μια νέα οπτική και μοντέρνα αισθητική. Στο fashion house Drome, τα γυαλιά ηλίου είχαν πιο γεωμετρικό σχεδιασμό και κάποια παρουσιάστηκαν με πιο έντονες γωνίες αλλά και cat-eye style. Μία ‘80s αισθητική παρουσιάστηκε στον Givenchy, με πλαστικά γυαλιά και ένα ελαφρώς oversized cat-eye σχέδιο.

Ιδιαίτερα σχέδια είδαμε και στους Hugo Boss, Saint Laurent και Genny.