fbpixel

Search icon
Search
New In: Δείτε γιατί τo Portrait Milano αναδείχθηκε το πιο καταπληκτικό location της Milan Design Week
DESIGN NEWS

New In: Δείτε γιατί τo Portrait Milano αναδείχθηκε το πιο καταπληκτικό location της Milan Design Week

Πρόκειται για το νέο πολυτελές ξενοδοχείο της Ιταλικής πόλης με την υπογραφή Ferragamo


Πολύ περισσότερο από ένα πολυτελές ξενοδοχείο: Αυτό φιλοδοξεί να είναι το Portrait Milano (φέρει την υπογραφή της φλωρεντινής Lungarno Collection, ιδιοκτησίας της οικογένειας Ferragamo), η νέα διεύθυνση της Μιλανέζικης φιλοξενίας, που διαθέτει ένα από τα πιο υποβλητικά μυστικά μέρη στο ιστορικό κέντρο για να το «επιστρέψει» σε επισκέπτες και κατοίκους της πόλης. Ο λόγος για το πρώην Seminario Arcivescovile στην Corso Venezia 11, που αναγεννήθηκε χάρη σε ένα φιλόδοξο έργο ανακαίνισης, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τον αρχιτέκτονα Michele De Lucchi και το studio AMDL CIRCLE.

library-2.jpg

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος δημόσιος χώρος σε ολόκληρη την πρωτεύουσα της μόδας: Προσβάσιμος μέσω μιας υπέροχης μπαρόκ πύλης, η νέα Piazza del Quadrilatero με την επωνυμία Portrait κατέχει μια έκταση άνω των 2.800 τ.μ., που περιβάλλεται από μια κιονοστοιχία του 17ου αιώνα κάτω από την οποία στεγάζονται το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το περίφημο Beefbar και η ολοκαίνουρια fashion boutique, Antonia Milano, η οποία είναι ό,τι πιο hot κι εντυπωσιακό υπάρχει αντάξια του θυρεού της γειτονιάς.

«The Domino Act»

portrait-milano-the-domino-act-4mM7c.jpg

Με την ευκαιρία της Design Week του Μιλάνου, το Portrait Milano, φιλοξενεί στην Piazza del Quadrilatero την art εγκατάσταση του Gabriele Chiave «The Domino Act», που σχεδιάστηκε γύρω από τις αξίες της κυκλικής οικονομίας και μέρος της έκθεσης
Interni Design Re-Evolution συμπαραγωγή από την Audi.

Plus, η Audi εξέθεσε το «House of Progress» στην Piazza del Quadrilatero, την ιδιωτική αυλή του Portrait Milano  Mε την κύρια είσοδο στην Corso Venezia 11, πρόκειται για ένα ιστορικό μέρος γεμάτο γοητεία και για τον απόλυτο νέο προορισμό μόδας, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση και από την Via Sant'Andrea 10. 

Στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου υψώνεται η εγκατάσταση «The Domino Act» του designer Gabriele Chiave, συνεργασία με την Controvento, τη δημιουργική ομάδα που γεννήθηκε το 2022 κι εργάζεται σε ένα ευρύ φάσμα έργων design και art direction και της οποίας ο ίδιος ο Chiave είναι συνιδρυτής. Η εγκατάσταση αποτελείται από 22 κυκλικά διατεταγμένους μονόλιθους που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και το φως. Είναι μια καλλιτεχνική «επανερμηνεία» της έννοιας της βιωσιμότητας μέσω αυτής του «φαινόμενου ντόμινο», για να τονιστεί πώς η απόφαση σε ένα στρατηγικό πεδίο μπορεί να πυροδοτήσει μια ενάρετη διαδικασία, επηρεάζοντας έτσι τους άλλους. 

10_11 Restaurant

10-11.jpg

Το "Ten Eleven" εγκαινιάστηκε στο Portrait Milano στην καρδιά του Quadrilatero ως ένας νέος χώρος με θέα στη μεγαλύτερη πλατεία της fashion district του Μιλάνου. Το 10_11 ανοίγει τις πύλες του τόσο στους Μιλανέζους, όσο και στους επισκέπτες. Το μπαρ, το εστιατόριο, ο κήπος και η στοά συνδυάζονται για να τονίσουν την επιβλητική αρχιτεκτονική μέσα από πολύτιμες κι εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

Το 10_11 στοχεύει να γίνει ένα «μανιφέστο» της μεγάλης ιταλικής φιλοξενίας με ένα μενού εμπνευσμένο από την παράδοση της Βόρειας Ιταλίας, με τις στιβαρές γεύσεις της μαζί με μια μιξολογία που βρίσκει την ουσία της στην εξέλιξη της ιταλικής - και μιλανέζικης - τελετουργίας aperitivo.

Φυσικά, τα περισσότερα πιάτα προορίζονται για "to share" περιστάσεις, προσφέροντας για μια ζεστά αυθεντική γαστρονομική εμπειρία που οδηγεί σε αληθινή ευχαρίστηση και θυμίζει πολύτιμες αναμνήσεις από τα κυριακάτικα μεσημεριανά γεύματα και τις οικογενειακές διακοπές, όπου πιατέλες και μπολ ήταν στρωμένα στη μέση του τραπεζιού. Δεν είναι μόνο η ιδέα που κάνει τη διαφορά, αλλά και ο ανθρώπινος παράγοντας - μια αξία του Portrait που έχει βρει έναν νέο τρόπο να εκφραστεί στο 10_11.

Fashion Βoutique, Antonia Milano

portrait-milano-antonia12.jpg

Ένα μείγμα παράδοσης και καινοτομίας, η Antonia Sant'Andrea είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια shopping εμπειρία. Mε δύο εισόδους μια από την Corso Venezia και μια άλλη στη Via Sant'Andrea, που επιτρέπουν την πρόσβαση στην αυλή των 2.800 τ.μ. Αυτή είναι περιστοιχισμένη με μια μεγαλοπρεπή κιονοστοιχία, σε αυτό το υποβλητικό σκηνικό και δίνει ζωή σε μια πρωτοποριακή, επόμενης γενιάς μορφή μόδας σε 750 τ.μ. για άνδρες και γυναίκες. «Αυτή η νέα μορφή ξεφεύγει από το κλασικό σχέδιο της μόδας με μια νεανική προσέγγιση που ευνοεί τη μοναδικότητα και τη νεωτερικότητα, δίνοντας ορατότητα σε ανερχόμενα ονόματα με ακριβή ταυτότητα. Στόχος είναι να γίνει ο νέος προορισμός τόσο για τους Μιλανέζους όσο και για τους τουρίστες», λέει ο Maurizio Purificato, συνιδρυτής της Antonia Milano.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες!