fbpixel

Search icon
Search
New in Design: Τα νέα, βιώσιμα προϊόντα μοναδικής αισθητικής και έξυπνης κατασκευής που θα σας ενθουσιάσουν
MAGAZINE

New in Design: Τα νέα, βιώσιμα προϊόντα μοναδικής αισθητικής και έξυπνης κατασκευής που θα σας ενθουσιάσουν

Με την υπογραφή της Artemide, η οποία πιστή στις αξίες και την κουλτούρα του σχεδιασμού της, τα παρουσίασε στην Design Week 2024 του Μιλάνου


Στρέφοντας συνεχώς το βλέμμα στο μέλλον, η Artemide, πιστή στις αξίες και την κουλτούρα του σχεδιασμού της, παρουσίασε στην Design Week 2024 του Μιλάνου μια σειρά από νέα, βιώσιμα προϊόντα μοναδικής αισθητικής και έξυπνης κατασκευής. Οι δημιουργίες αυτές είναι το αποτέλεσμα της αδιάκοπης έρευνας, του πειραματισμού και της τεχνολογικής καινοτομίας της.

Vea by Foster + Partners

vea-02.jpg

Το Vea είναι ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που προσαρμόζεται σε διαφορετικά ύψη, αναδεικνύοντας κατάλληλα τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Χαρακτηρίζεται από ελαφρύ, μινιμαλιστικό και κομψό σχεδιασμό, ο οποίος «αλληλεπιδρά» με την ισορροπία της βάσης. Προσαρμόζεται σε διαφορετικές θέσεις ύψους, με κλίση έως και 30° χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του σε σχήμα V, επιτυγχάνοντας πάντα αρμονία, ενώ η φωτεινή δέσμη ρυθμίζεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Alambicco by Neil Poulton

alambicco-04.jpg

Αυτό το αρθρωτό σύστημα φωτισμού εκμεταλλεύεται την ομορφιά του φυσητού γυαλιού, παίζοντας με τις διαφάνειες και τις υφές για τη διάχυση του φωτός. Η δεξιοτεχνία του συνδυαζόμενη με τη δυνατότητα σύνθεσης των modules, επιτρέπει τη δημιουργία πολλαπλών λύσεων. Η ειδική χειροποίητη επεξεργασία του γυαλιού, εξασφαλίζει ότι κάθε λάμπα είναι ένα μοναδικό κομμάτι, ενώ αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής βενετσιάνικης τεχνικής που ονομάζεται «balloton».

Ixa wall by Foster + Partners

ixa-wall-spot-plug-03.jpg

Η φετινή δημιουργία των Foster+Partners που συμπληρώνει την οικογένεια των βραβευμένων φωτιστικών τους, συνδυάζει μια βάση με μια περιστρεφόμενη σφαιρική κεφαλή. Τα δύο αυτά στοιχεία συνδέονται μαγνητικά, προσφέροντας μεγάλη ελευθερία καθώς επιτρέπουν περιστροφή 360° στο σημείο σύνδεσης, κατευθύνοντας το φως ακριβώς εκεί που χρειάζεται.

Criosfera by Giulia Foscari

criosfera-02.jpg

Με το design του εμπνευσμένο από τις εξορύξεις πάγων της Ανταρκτικής, το φωτιστικό που σχεδίασε η Giulia Foscari για την Artemide Ιταλίας συνδυάζει αισθητική, επιστημονική γνώση και σπάνιες τεχνοτροπίες, δημιουργώντας ένα μανιφέστο αξιών μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος.

Discovery Dialogue by Ernesto Gismondi and Carlotta de Bevilacqua

discovery-dialogue-02.jpg

Πρόκειται για ένα όραμα, για το πώς μπορεί να ερμηνευτεί το φως μέσω της τεχνογνωσίας παραγωγής. Μια διαγώνια κοπή, που θυμίζει τους καμβάδες του Lucio Fontana, «διαταράσσει» την επιφάνεια διαιρώντας την σε δύο διαφορετικές εκπομπές φωτός.

Info: 

Showrooms: • Αθήνα, Λ. Κηφισίας 200, Κηφισιά, τηλ.: 210 6233537 • Θεσσαλονίκη, Γ. Παπανδρέου 92, τηλ.: 2310 403934

www.artemide.gr • Facebook: Artemide • Instagram: @artemide_gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2024