fbpixel

Search icon
Search
Νew Εra: Τρόποι για να δώσετε «αέρα» αισιοδοξίας στην κατοικία σας
INTERIORS

Νew Εra: Τρόποι για να δώσετε «αέρα» αισιοδοξίας στην κατοικία σας

Εύκολα tips που πρέπει να υιοθετήσετε σήμερα κιόλας!


Η αλλαγή της εποχής, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ένα fresh start σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η περίοδος, προσφέρεται για μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα πολύ πιο διασκεδαστική και λειτουργούν ευεργετικά για τη διάθεσή μας. Θέλετε κι εσείς να μεταμορφώσετε πολύ εύκολα και γρήγορα το χώρο σας και να χαρίσετε στην κατοικία σας έναν αέρα αισιοδοξίας; Αναλάβετε δράση, ακολουθώντας τα παρακάτω tips, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κι απολαύστε τη νέα εικόνα του σπιτιού σας!

Δε θα θέλετε να αποχωριστείτε τον χώρο σας...

Pop of color

design.jpg

Aν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν τις neutral αποχρώσεις αλλά επιθυμείτε να φωτίσετε τον χώρο σας, τότε προσθέστε μερικές χρωματιστές πινελιές σε συγκεκριμένες γωνιές του σπιτιού. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό -για παράδειγμα- τοποθετώντας έναν πίνακα με bold χρώματα στον τοίχο του καθιστικού σας ή αντίστοιχα, να επενδύσετε σε μικρά, διακοσμητικά pieces που θα δώσουν έναν νέο αέρα στην κατοικία σας. Ακόμη καλύτερα, επιλέξτε ένα σερβίτσιο σε pastel αποχρώσεις είτε για την τραπεζαρία, είτε για την κουζίνα. Από μόνο του αυτό, μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Δε χρειάζεται να προχωρήσετε σε δραστικές αλλαγές και να «χαλάσετε» τον minimal χαρακτήρα του σπιτιού σας, οι μικρές αυτές λεπτομέρειες είναι αρκετές και θα χαρίσουν έναν unique αέρα στην κατοικία σας.

Meaningful Pieces

90b7b14a28511bb54a3afaca1d30f4ce.jpg

Οι interior experst, σημειώνουν πολλές φορές πως είναι σημαντικό να αισθανόμαστε άνετα στο σπίτι μας, απολαμβάνοντας την παρουσία μας σε αυτό. Ακόμη κι αν ακολουθείτε πιστά τα decor trends κι έχετε την τάση να προσαρμόζετε την κατοικία σας ανάλογα με αυτά, μπορείτε να χαρίσετε έναν cozy χαρακτήρα στον χώρο σας. Ιδανικά, τοποθετήστε σε κάθε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, αντικείμενα με τα οποία υπάρχει συναισθηματική σύνδεση κι έχουν ξεχωριστή σημασία για εσάς. Τέτοια μπορεί να είναι τα small souvenirs από τα ταξίδια που έχετε κάνει ή art pieces, που σηματοδοτούν μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής σας. Πειραματιστείτε και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Vibrant Shades

3d2799a414fc86b3487a1290f947b6ad.jpg

Τα έντονα, φωτεινά χρώματα είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καλή διάθεση κι αποδεδειγμένα, επιδρούν θετικά στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγείτε από την comfort zone σας και να προχωρήσετε σε δραστικές αλλαγές, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό. Τα μικρά αξεσουάρ μπορούν σίγουρα να κάνουν σημαντική διαφορά, όμως αν είστε έτοιμοι για το big step, ήρθε η ώρα να τολμήσετε κάτι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μία eye-catching ταπετσαρία για τον χώρο του καθιστικού ή για το υπνοδωμάτιο. Ακόμη καλύτερα, επιλέξτε μία έντονη απόχρωση για έναν από τους τοίχους της κατοικίας σας, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του εσωτερικού της. 

Let bold pieces "live"

cbc35d2cedff73a4acedbf43bdb99bbe.jpg
Image source: @mydomain

Πείτε οριστικά «αντίο» στα κομμάτια και τα αξεσουάρ που δεν έχουν πλέον θέση στο σπίτι και κρατήστε μόνο όσα χρειάζεστε και σας αρέσουν πραγματικά. Ξεκινήστε την προσπάθειά σας, κάνοντας αρχικά ένα σωστό declutter σε όλους τους χώρους κι από εκεί και πέρα, αποχωριστείτε τα pieces που μοιάζουν περιττά. Είναι σημαντικό, να διατηρήσετε στην κατοχή σας μόνο αυτά που χαρίζουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην κατοικία σας. Δώστε ζωή στα αγαπημένα σας κομμάτια και χρησιμοποιήστε τα, τοποθετώντας τα στα κατάλληλα σημεία του σπιτιού. Δεν έχει νόημα να διατηρείτε στη συλλογή σας μερικά, εντυπωσιακά αξεσουάρ που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. 

Bring flowers

ee3cf73a1090ef203efc16bd8560a2a6.jpg

Τα λουλούδια είναι συνώνυμα της καλής διάθεσης και χαρίζουν ένα αίσθημα ευεξίας, γι΄αυτό και τα θέλουμε παντού γύρω μας όλες τις εποχές του χρόνου! Έχουν τον τρόπο να προσδίδουν χρώμα και «ζωή» σε κάθε χώρο του σπιτιού κι αποτελούν must ακόμη και για τους πιο γνωστούς και πετυχημένους interior designers, που τα προτείνουν ανεπιφύλακτα, ενώ ιδανική επιλογή γι' αυτή την περίοδο, αποτελούν τα γαρύφαλλα κι η ντάλια. Τοποθετήστε τα στην τραπεζαρία, στο καθιστικό ή και στην κουζίνα σας κι αφήστε τα να κάνουν το θαύμα τους.