fbpixel

Search icon
Search
New Entries: Τα πολυαναμενόμενα νέα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο και την Ελλάδα που θα σας ξετρελάνουν
MAGAZINE

New Entries: Τα πολυαναμενόμενα νέα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο και την Ελλάδα που θα σας ξετρελάνουν

Μάς προ(σ)καλούν σε μαγικές αποδράσεις!


Οι νέες αφίξεις ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα μάς συναρπάζουν κι εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο hot που πρέπει να γνωρίσετε τώρα. Χαθείτε στους πανέμορφους χώρους τους και ετοιμαστείτε να αποδράσετε για λίγο!

Castello di Reschio, Ιταλία

italy-JwXiH.jpg

Το κάστρο, που χρονολογείται από το 1050, αναδεικνύει και σήμερα μεγάλο μέρος της ιστορίας της χώρας. Έχοντας μετατραπεί σε μοναδικό θέρετρο, που γίνεται ένα με το καταπράσινο τοπίο, αποτελεί το όνειρο των διακοπών, μέσα σ' ένα παραμυθένιο σκηνικό, όπου οι πέτρινες επιφάνειες πρωταγωνιστούν, χαρίζοντας vintage χαρακτήρα σε δωμάτια και outdoor χώρους. Από την όλη εμπειρία δεν απουσιάζουν τα φεστιβάλ, τα pop-up events και οι wellness παροχές, που αξίζει κανείς ν’ απολαύσει. Σε όλα τα παραπάνω, προστίθεται και η ιππασία, μια από τις δραστηριότητες που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Info: Είναι χτισμένο στην κοινότητα Lisciano Niccone της Ιταλίας και λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2021, www.reschio.com

Mandarin Oriental Ritz, Μαδρίτη

madrid-YfmVn.jpg

Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της Μαδρίτης, δεσπόζει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που χτίστηκε το 1910 υπό τη διεύθυνση του César Ritz. Πλέον έχει ανακαινιστεί κι επανασυστήνεται στο κοινό μέσα από το luxurious design, που του προσδίδει ένα εκλεπτυσμένο στιλ, τα spa, τα γυμναστήρια και τα beauty salons του. Τα 137 δωμάτια και οι 30 σουίτες ξεχωρίζουν για τη διακόσμηση με κομψά έπιπλα, αντίκες, handmade χαλιά, κι επιβλητικούς πολυελαίους. Plus! Υιοθετώντας πλέον μια eco friendly φιλοσοφία, επικεντρώνεται στη μείωση χρήσης πλαστικού στις εγκαταστάσεις του.

Info: Άνοιξε τον Απρίλιο του 2021 στην Plaza de la Lealtad, www.mandarinoriental.com

Six Senses Shaharut, Ισραήλ

israel2-LVDHZ.jpg

Αποτελεί την τέλεια μείξη της ηρεμίας της ερήμου με τις σύγχρονες παροχές και την απαράμιλλη πολυτέλεια. Σ’ ένα μοναδικής ομορφιάς, περιτριγυρισμένο από μυστηριακή αύρα, μέρος, το Six Senses Shaharut διαθέτει έξι σουίτες και αρκετές ιδιωτικές βίλες, τρία restaurants, μια camel farm, εγκαταστάσεις ευεξίας και γυμναστικής κι έναν χώρο αποκλειστικά για δραστηριότητες των παιδιών. Κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου -συγκαταλέγεται στα top desert resorts για φέτος-, αναδεικνύει ένα διακοσμητικό συνονθύλευμα από bohemian γραμμές και πολυτελείς υφές, που αποκτούν μια άλλη διάσταση χάρη στο ξύλο, που αποτελεί βασικό υλικό κατασκευής, αλλά και τα υπερμεγέθη ανοίγματα, με την breathtaking θέα στο ονειρικό τοπίο.

Info: Βρίσκεται στην έρημο Negev του Ισραήλ και η λειτουργία του έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Αύγουστο, www.sixsenses.com

Aman New York, Νέα Υόρκη

newyork2-y5lH5.jpg

Έχοντας προνομιακή θέα στο θρυλικό Central Park, το Aman New York προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία πολυτελούς κι εκλεπτυσμένης διαμονής. Μεταξύ των παροχών του, τις αισθήσεις εξιτάρει το -2.000 τ.μ.- εντυπωσιακό, σπηλαιώδες spa για μια χαλαρωτική αποφόρτιση από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης, αλλά και το Garden Terrace, που απευθύνεται σε όσους θέλουν ν' απολαύσουν τη συγκλονιστική πανοραμική εικόνα του iconic πάρκου. Το βράδυ, το μοναδικά φωτισμένο κτίριο όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο , το εντυπωσιακό The Crown Building -ένα αληθινό στολίδι σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Warren και Wetmore-, δημιουργεί ένα λαμπερό σκηνικό που ταιριάζει απόλυτα στο lifestyle κάθε κατοίκου, αλλά κι επισκέπτη της κοσμοπολίτικης μητρόπολης.

Info: Είναι χτισμένο στην περιοχή Midtown Manhattan και πρόκειται ν’ ανοίξει μέσα στους επόμενους μήνες, www.aman.com

Aristide, Σύρος

syros-jPMT4.jpg

Ένα ακόμη εντυπωσιακό ξενοδοχείο στη Σύρο στεγάζεται σ’ ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του νησιού, στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν, προσαρμοσμένο, όμως, στη σύγχρονη εποχή. Το κτίριο με τις μαρμάρινες σκάλες και τους επιβλητικούς κίονες συνδυάζει το νεοκλασικό στιλ με art deco στοιχεία και μερικές «εκρήξεις χρωμάτων», όπως το σκούρο πράσινο και το έντονο μπλε. Όσοι το επιλέξουν θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν την ηρεμία και τη γαλήνια όψη του νησιωτικού τοπίου από τις πανέμορφες eco-friendly σουίτες, αλλά και τη μόνιμη art gallery, που φιλοξενεί δουλειές μερικών πολύ σημαντικών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι Igor Skaletsky, Riccardo Vecchio και Nikolina Petolas. Στο πλαίσιο της αειφόρου φιλοσοφίας του, το μενού που σερβίρεται στο εστιατόριο είναι αποκλειστικά από τρόφιμα βιολογικής καλλιέργειας, ενώ τα leftovers αυτών λιπασματοποιούνται. Τέλος, κάθε επισκέπτης μπορεί ν’ απολαύσει το cocktail του κάτω από τη σκιά των δέντρων στους αύλειους χώρους του, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο που εκτείνεται μπροστά του.

Info: Λειτουργεί από τον Μάιο του 2020 στην οδό Μπαμπαγιώτου 27 στην Ερμούπολη, www.hotelaristide.com

Kalesma Mykonos, Μύκονος

mykonos-B0nK0.jpg

Με την αρχιτεκτονική επιμέλεια των K-Studio και το interior design του Studio Bonarchi, το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα απευθύνει το κάλεσμά του στους εραστές του κυκλαδίτικου νησιού από τον Ορνό της Μυκόνου. Αυτό το σύγχρονο κυβιστικό σύμπλεγμα 25 σουιτών και δύο βιλών, διαθέτει υπηρεσίες με τις υψηλότερες προδιαγραφές, για μια αξέχαστη διαμονή. Η κλασική μυκονιάτικη φιλοξενία των ιδιοκτητών του κορυφώνεται με την ιδιωτικότητα και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει, ενώ τα αγνά, τοπικά υλικά του εστιατορίου εξιτάρουν τον ουρανίσκο και κρύβουν μέσα τους μυρωδιές που «φωνάζουν» Ελλάδα. Όλοι οι χώροι του αποπνέουν ηρεμία, απλότητα κι εκλεπτυσμένη κομψότητα. Οι κατασκευές από μασίφ ξύλο, μάρμαρο, πέτρα και λυγαριά υποστηρίζουν τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας, ενώ οι ανεπεξέργαστες σχεδόν υφές τους, το βουρτσισμένο ξύλο της βελανιδιάς, η αμμοβολημένη πέτρα, το σφυρηλατημένο μέταλλο και τα λινά υφάσματα παραπέμπουν στην αγνότητα και ειλικρίνεια της πρώτης ύλης. Bonus, η θέα που προσφέρει είναι πραγματικά ανεπανάληπτη και κόβει την ανάσα!

Info: Τοποθετημένο στην Αλεόμανδρα, ανοίγει τις πόρτες του την άνοιξη του 2021, www.kalesmamykonos.com

One&Only Kea Island, Κέα

kea-CtuIa.jpg

Την είσοδό της στην αγορά της Ευρώπης κάνει η διεθνής αλυσίδα One&Only Resorts με το One&Only Kea Island, επιλέγοντας την κυκλαδίτικη ομορφιά ως background του υπερπολυτελούς αυτού θερέτρου. Η τοποθεσία όπου φιλοξενείται βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού κι εκτείνεται σε 600 στρέμματα, καταλαμβάνοντας δύο αμφιθεατρικές πλαγιές με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Στη μία πλευρά είναι χτισμένος ο κύριος όγκος του, ενώ από την άλλη παίρνουν τη θέση τους οι 75 υπερπολυτελείς Resort Villas κι ένας μικρός αριθμός One&Only Private Homes. Για το τελικό αισθητικό και αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα επιλέγησαν τα φυσικά πετρώματα στα δάπεδα, τις επενδύσεις και τις πισίνες, που συνδυάστηκαν με μάρμαρα Βόλακα και Verde Rajasthan, καθώς κι ένα ιδιαίτερο ισπανικό Limestone. Προσβάσιμο μόνο με ιδιωτικό σκάφος ή ελικόπτερο, αναμένεται να βρεθεί στη λίστα με τα κορυφαία καταλύματα όλη της Μεσογείου. Ανάμεσα στις παροχές του, συγκαταλέγονται ένα spa, τρία εστιατόρια, δύο bars, ένα beach club κι ένα πλήρες κέντρο δραστηριοτήτων, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και καταδύσεις.

Info: Είναι χτισμένο στην παραθαλάσσια περιοχή Βρόσκοπος και πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο 2022, www.oneandonlyresorts.com

Numo Ierapetra Beach Resort, Ιεράπετρα

ierapetra-fpmmk.jpg

Το ολοκαίνουριο 5* ξενοδοχείο, που ανήκει στη Numo Hotels & Resorts κι έχει την υπογραφή της Κωνσταντίνας Τσούτσικου του λονδρέζικου Studio Lost, φέρνει αέρα πολυτέλειας στην Ιεράπετρα. Αποτελείται από 132 δωμάτια και σουίτες, που μπλέκονται αρμονικά με το φυσικό σκηνικό, καθώς και από πληθώρα εγκαταστάσεων, όπως εστιατόρια με εξαιρετικά local πιάτα, ιδιωτικές πισίνες, bars και fitness center για ατελείωτες στιγμές ηρεμίας. Η απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία είναι ο βασικός άξονας λειτουργίας όλης της ομάδας του resort, ενώ το κλίμα που επικρατεί είναι φορτισμένο από την ενέργεια του τόπου και μοιάζει να έχει φτιαχτεί για τους ταξιδιώτες που αποζητούν να γίνουν «ένα» με τους ανθρώπους, τους ρυθμούς και την αύρα της κρητικής γης.

Info: Βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας και αναμένεται ν’ ανοίξει μέσα στον Μάιο, www.numoierapetra.com

Κεντρική Φωτογραφία: One & Only Kea Island

Επιμέλεια: Σταυρούλα Κλειδαριά - Kείμενο: Κωνσταντίνος Τανιάς