fbpixel

Search icon
Search
New Entries: Οι αφίξεις στην πόλη που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας
MAGAZINE

New Entries: Οι αφίξεις στην πόλη που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας

Μοναδικά στέκια σας υποδέχονται κι αυτήν τη σεζόν στη Θεσσαλονίκη


Περιηγηθείτε στα απόλυτα places to be που θα ταράξουν τα νερά στη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, γεύσεις και πιάτα που πρέπει να δοκιμάσουμε τον χειμώνα που έρχεται. Η πόλη ανανεώνεται...

Coffee and More

noon.jpg
Νοοοn

Το Mozaic (Γρηγορίου Λαμπράκη 220) στην Τούμπα είναι ένα από αυτά τα πολύ ζεστά στέκια εκτός κέντρου στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις για τον απόλυτο καφέ, και όχι μόνο. Ο όμορφος χώρος είναι κι αυτός ένα δυνατό χαρτί. Το Nooοn (Μητροπόλεως 51), που όλοι αγαπήσαμε, ήρθε για να φέρει άρωμα Ιταλίας στο κέντρο της πόλης. Η όλη κουλτούρα στο ύφος και το design έχουν αναφορές στην ιδέα της κλασικής ιταλικής αυλής. Μεσογειακή ποιότητα στην προσέγγιση, στην ατμόσφαιρα και σ’ επίπεδο γεύσης. Το πρωί, σερβίρονται φίνα πρωινά και καλός καφές. Η κάρτα των κοκτέιλ και των ποτών είναι άλλος ένας καλός λόγος για να σε κρατήσει. Στον αριθμό 6 της Ικτίνου, έχει στηθεί ένα καθαρόαιμο, ubran, Independent Specialty Coffee Shop που ξέρει από καλό καφέ. Στο Valenio, μπαίνεις και μοσχοβολάει φρέσκο χαρμάνι. Κάθε ποικιλία κι άλλος χαρακτήρας. Επιπλέον, σερβίρουν και νόστιμα snacks, brunch, σαλάτες, ομελέτες, φρέσκα σάντουιτς και pancakes. Όλα προσεγμένα και νόστιμα.

The Coffee Spot: New all day love

hermanos.jpg
Hermanos

Καλωσήρθατε στο απόλυτο all day spot στο κέντρο της πόλης! Ανοιχτό, φωτεινό και σύγχρονο, το νέο αυτό bar θα γίνει ο νέος σας «εθισμός» από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Επιλέξτε το αγαπημένο σας σημείο στη μεγάλη τζαμαρία ή στα εξωτερικά τραπεζάκια και απολαύστε κάθε στιγμή της πιο όμορφης εποχής του χρόνου. Ο Θωμάς και ο Θανάσης, τα δύο αδέρφια που υπογράφουν το concept και την επιμέλεια του χώρου, έχουν βάλει τα δυνατά τους και τα κατάφεραν. Στο Hermanos, γωνία Π.Π. Γερμανού & Π. Μελά , δοκιμάζουμε φρέσκο μυρωδάτο καφέ από νωρίς το πρωί, αλλά κι ένα πλήρες brunch μενού, με πιάτα που έχει επιμεληθεί ο σεφ Δημήτρης Δαλιάνης. Το απόγευμα και το βράδυ, απολαμβάνουμε ιδιαίτερα και δροσιστικά κοκτέιλς από τους έμπειρους mixologists ή ένα ποτήρι κρασί μέσα από μία σειρά Ελλήνων οινοπαραγωγών. Επιλέγουμε τις φρέσκιες σαλάτες, τις ομελέτες και φυσικά, τα pancakes με φρούτα και σοκολάτα! Μόλις ανακαλύψαμε το νέο μας στέκι! Εσείς;

Ιnfo: Π.Π. Γερμανού 18 & Π. Μελά, τηλ. 2310 256707

Taste & Sweet

sugar-angel.jpg

Street food διάθεση κι εξαιρετικής ποιότητας γλυκά διαμορφώνουν τον νέο γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Στο νέο bakery Athena Bakery Café (Μεγ. Αλεξάνδρου 47) ερχόμαστε για τον εξαιρετικό καφέ και τα υψηλής ποιότητας αρτοπαρασκευάσματα, που είναι διαθέσιμα από νωρίς το πρωί, ενώ στο νεοφερμένο Ellen’s milk ice cream (K. Ντηλ 1), δοκιμάζουμε φανταστικό παγωτό φτιαγμένο από γάλα και φρούτα. Στο eco friendly Maikai Poke Bowls (Ν. Κουντουριώτου 13), μπορούμε να ετοιμάσουμε το δικό μας poke bowl, επιλέγοντας τα υλικά που θέλουμε, μ’ έμπνευση από τη Χαβάη! Υπέροχα cake, μπισκότα και φυσικά, τις signature 3D τούρτες θα βρούμε στο νέο Sugar Angel (Κομνηνών3), στο Πανόραμα. Τέλος, σε λίγες ημέρες, το Τhessbao (Καλαποθάκη 3) θα σερβίρει τ’ αφράτα του ψωμάκια bao γεμισμένα με κρεατικά, μανιτάρια και διάφορα toppings. Το project έχει την υπογραφή της συνεργασίας του chef Δημήτρη Παμπόρη με τον Γιάννη Ζιάγκα και του σεφ Γιάννη Πατίκα.

Drinks & Bites

cottage.jpg
Cottage

To Cottage στην Κρήνη έχει φτιαχτεί για ν’ αντιπροσωπεύει ένα comfort food πνεύμα μ’ ένα μενού που περιλαμβάνει τις tartines σ’ ευφάνταστους συνδυασμούς υλικών. Το καρέ συμπληρώνεται από σωστό κρασί, καφέ εξαιρετικό, αλλά και με το ποτό ή περιποιημένα κοκτέιλ, με σαφή αναφορά στην ύπαιθρο. 

giuletta-spitzeria.jpg
Giulietta Spitzeria

Την ίδια στιγμή, το πρώτο urban spritz concept bar (Παλαιών Πατρών Γερμανού 33)στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, ακούει στο όνομα Giulietta Spitzeria και, απ’ ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει. Το όλο project είναι συνεργασία των επαγγελματιών bartenders και mixologists των Cin Cin και Apallou, με προδιαγραφές αυθεντικής ιταλικής σπριτζερίας, με lounge και easy listening μουσικές, ιδανικό για ποτό και lunch μετά τη δουλειά. Λειτουργεί από τις 14.00 έως τις 24.00, ενώ κάθε βράδυ στις 23.00 χτυπάει ένα καμπανάκι ως last call για να παραγγείλετε το ποτό σας.

lusitania.jpg
Lusitania

Στην Πυλαία, το bar εστιατόριο Lusitania (Αλλατίνη 11) επιστρέφει με νέες γαστρονομικές εκπλήξεις. Με δύο bar -στον κήπο και στον δεύτερο όροφο-, ένα εστιατόριο κι ένα ακόμη private dining χώρο, αποτελεί προορισμό που πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα μας. Το δημιουργικό μενού πατάει στην ιταλική κουζίνα. Μη χάσετε τις ιδιαίτερες degustation βραδιές και τα ειδικά set menus. Σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, το The Hub House (Κατούνη 30) έρχεται να μας μεταφέρει ιστορίες από τη χρυσή εποχή της τζαζ και της αμερικανικής ρετρό στην pop κουλτούρα της Κατούνη street! Jazz, steaks και cocktails! Ιστορίες με τον ουρανίσκο ν’ απολαμβάνει νεοϋορκέζικες street food γεύσεις all day and night. Burgers, steaks, wings, bao και vegan επιλογές σε μια πόλη που ξενυχτάει ως τις πρώτες πρωινές ώρες, με foodpairing cocktails, midnight brunch και late night kitchen σε ρυθμούς soul & funk!

mecca-8cmCV.jpg
Mecca

Για ιταλικές γεύσεις, θα βρεθούμε και στο Mangiare (Μητροπόλεως 20), το νέο gastro bar στο κέντρο της πόλης. Απολαυστικά ζυμαρικά με πλούσιες σάλτσες και τυρί, σερβιρισμένα σε βαθιά μπολ, pizza με ζυμάρι ωρίμανσης, μαζί μ’ ένα ποτήρι κρασί! Λίγο πιο κάτω, σ’ ένα από τα ωραιότερα σημεία του κέντρου (Μητροπόλεως 51), μια από τις hot αφίξεις, το Mecca άνοιξε τις πόρτες του. Ένα design bar restaurant με artistic αναφορές και ιδιαίτερο decor. Εδώ, ο πυρήνας είναι ο premium καφές και το ποτό, ενώ το μεσογειακό menu με την υπογραφή της σεφ Μαργαρίτας Ιακωβίδου συμπληρώνει επάξια τον all day χαρακτήρα του χώρου. Comfort brunch με αφράτα bao bans, κουλούρι Θεσσαλονίκης, lunch break επιλογές και βραδινά drinks & bites. Τα signature κοκτέιλ υπογράφει ο Νίκος Μιχαηλίδης, ενώ, απ' όσο γνωρίζουμε, θα γίνονται και κάποια μεσημεριανά πάρτυ τις Κυριακές με ελληνική μουσική. Εxtra: Σημειώστε πως ο επάνω όροφος του χώρου μπορεί να λειτουργήσει για private dining καλέσματα.

Κείμενα: Δημήτρης Κοπαράνης, Αντιγόνη Τσαγγοπούλου 

Φωτογραφία: Άρης Ράμμος

Kεντρική Φωτογραφία: Lusitania 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 153 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019