fbpixel

Search icon
Search
Netflix & Romance: 6 all time classic ρομαντικές ταινίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
ARTS & CULTURE

Netflix & Romance: 6 all time classic ρομαντικές ταινίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Κάντε πιο ξεχωριστή αυτήν την ημέρα του χρόνου, απολαμβάνοντας διαχρονικές προτάσεις


Δεν θα χρειαστείτε πολλά για να κάνετε ξεχωριστή, τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παρά μόνον έναν απλό συνδυασμό από αγαπημένα πρόσωπα, ντελικάτες γεύσεις και oldies but goldies ρομαντικές ταινίες. Τι καλύτερο άλλωστε απ’ αυτό; Ένας συνδυασμός που είτε βρισκόμαστε σε σχέση, είτε όχι, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να υποδεχθούμε ξανά τον ρομαντισμό στην ζωή μας, προσφέροντας έτσι μια γιορτινή διάθεση τόσο στον εαυτό μας, όσο και στα κοντινά μας πρόσωπα.

Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο κλασικές Valentine’s day ταινίες που μπορείτε να ανακαλύψετε στη διαδικτυακή πλατφόρμα, για να περάσετε μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αγάπη!

Dirty dancing

romance-1.jpg

Φυσικά πρώτη ταινία στην λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Dirty Dancing. Το Dirty Dancing είναι μια από τις πιο κλασσικές ταινίες, ενώ μάλιστα έχει χαρακτηριστεί μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών! Το story -πολύ πιθανόν να το γνωρίζετε- αφορά μια νεαρή γυναίκα, συγκεκριμένα την Frances “Baby” Houseman, η οποία ερωτεύεται τον εκπαιδευτή χορού της, τον Johnny Castle σε ένα τουριστικό θέρετρο. Μάλιστα, σε αυτή την all time classic επιτυχία πρωταγωνιστεί και ο μοναδικός Patrick Swayze, ο οποίος αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το γυναικείο κοινό, καθώς και η Jennifer Gray. Αποτελεί μια από τις καλύτερες ταινίες με χορό στο Netflix και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας ξεσηκώσει και θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Grease

romance-2.jpg

Το Grease αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο διασκεδαστικές επιλογές για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς συνδυάζει την μουσική, τον χορό και φυσικά τον έρωτα. Είναι μια αμερικάνικη κωμική ταινία του 1978 και αφορά δυο ερωτευμένους εφήβους και συμμαθητές την Σάντι και τον Ντάνι που προσπαθούν να κουμαντάρουν επίμονα συναισθήματα, νέες φιλίες και πολλά άλλα.

One day

romance-3.jpg

Μπορεί κανείς να περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να καταλάβει ότι αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια του. Ακριβώς αυτό μας διδάσκει η συγκεκριμένη ταινία μέσα από την ιστορία της Έμα και του Ντέξτερ, οι οποίοι παίρνουν διαφορετικούς δρόμους, αλλά συναντιούνται κάθε χρόνο την ίδια μέρα για να συγκρίνουν τις ζωές τους.

About time

romance-4.jpg

Αν οι αισθηματικές ταινίες δεν έχουν και sci-fi στοιχεία μέσα, δεν ξεχωρίζουν. Έτσι, αυτό το έργο αφορά μια ιστορία που ταιριάζει αρκετά με το ερώτημα «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα άλλαζα κάτι;». Πιο συγκεκριμένα ένας ασκούμενος δικηγόρος έχει την μεταφυσική δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και αν το επιθυμεί να διορθώνει ότι θέλει. Μέσα από αυτή του την ικανότητα θα γνωρίσει την γυναίκα των ονείρων του, προβληματίζοντας όλους εμάς εδώ έξω σχετικά με τις δεύτερες ευκαιρίες και με το κατά πόσο η ευτυχία μας εξαρτάται από τον συγχρονισμό και το καλό timing.

La la land

romance-cover.jpg

Το La la land αφηγείται ένα παραμύθι γεμάτο μαγεία και ρεαλισμό. Έτσι άλλωστε είναι ο έρωτας. Προσφέρει ταυτόχρονα τις πιο μαγικές και τις πιο σκληρά ρεαλιστικές στιγμές στους εραστές. Η Μία και ο Σεμπάστιαν, δύο άνθρωποι με στόχο να πετύχουν στις καριέρες τους ως ηθοποιός και πιανίστας αντίστοιχα γνωρίζονται με φόντο το Los Angeles, ερωτεύονται και μοιράζονται με το κοινό την πορεία τους τόσο στον έρωτα όσο και στη ζωή. Η ταινία θεωρείται ένα από τα πιο καλογραμμένα μιούζικαλ το οποίο επιτυγχάνει να αγγίξει κάθε άνθρωπο αφήνοντάς του μια γλυκόπικρη γεύση.

My best friend’s wedding

romance-5.jpg

Ο «Γάμος του Καλύτερού μου φίλου» είναι αναμφίβολα μια από τις πιο iconic ταινίες των 90s και αυτό γιατί; Γιατί δεν είναι απλά μια ρομαντική κομεντί αλλά πρόκειται για μια καλογυρισμένη ταινία με ρομαντισμό, με δράση και πολύ όμορφο χιούμορ. Η όλη υπόθεση του έργου έχει κάτι το πρωτοποριακό, καθώς δεν έχουν όλες οι ταινίες ως θέμα τον αγώνα που κάνει μια κοπέλα για να εμποδίσει τον γάμο του καλύτερού της φίλου!