fbpixel

Search icon
Search
Νεοϋορκέζικη αύρα σε έναν αποθηκευτικό χώρο που μετατράπηκε σε εντυπωσιακό loft στη Βόρεια Ελλάδα
INTERIORS

Νεοϋορκέζικη αύρα σε έναν αποθηκευτικό χώρο που μετατράπηκε σε εντυπωσιακό loft στη Βόρεια Ελλάδα

Με την υπογραφή της αρχιτέκτονα Εύης Πολυχρονιάδου


Η αρχιτέκτονας Εύη Πολυχρονιάδου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον κόσμο του interior design μέσα από τη σπουδαία της δουλειά και το ταλέντο που τη διακατέχει. Παραμένοντας πιστή στη διαχρονική διακόσμηση αλλά με ένα modern twist που ξεχωρίζει, δημιουργεί άξια θαυμασμού αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, που έχουν τον τρόπο να μας γεμίζουν έμπνευση.

Πρόσφατα, έδωσε την design υπογραφή της σε ένα εκπληκτικό σπίτι στη χώρα μας, στο οποίο η νεοϋορκέζικη αύρα έχει τον πρώτο λόγο κι εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του design. Ένα σπίτι που αξίζει να το εξερευνήσουμε, διαπιστώνοντας πόσο μοναδικά «δένουν» τα στοιχεία μεταξύ τους.

Σε μια ορεινή τοποθεσία στη Βόρεια Ελλάδα, η ανάγκη για έναν χώρο φιλοξενίας δημιούργησε τις συνθήκες για τη διαμόρφωση και την μετατροπή μιας παλιάς αποθήκης σε ένα υπέροχο σύγχρονο loft. H στιβαρή μεταλλική κατασκευή στήριξης του κτίσματος, δίνει από μόνη της ιδιαίτερο χαρακτήρα επιτρέποντας έναν open plan χώρο, από όπου λείπουν τελείως τα επιπλέον στηρίγματα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την εμφανή εσωτερικά δίριχτη στέγη του κτιρίου έδωσε την ιδέα στην αρχιτέκτονα Εύη Πολυχρονιάδου να επενδύσει στα ξεχωριστά αυτά στοιχεία και να σχεδιάσει ένα αξιοζήλευτο loft που λειτουργεί πλέον σαν κατοικία.

loft-028-U5gAJ.jpg


Μια σειρά από επεμβάσεις αναβάθμισαν την αισθητική του χώρου όπως η διάνοιξη μεγάλων ανοιγμάτων που επιτρέπουν φυσικό φωτισμό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και η επένδυση του τυφλού τοίχου που ντύθηκε με τούβλο. Στον βασικό χώρο ένα κεντρικό καθιστικό τοποθετήθηκε στη μέση γύρω από το εντυπωσιακό κρεμαστό μεταλλικό τζάκι από μαντέμι της Focus που κυριολεκτικά κλέβει την παράσταση. Εκτός από το εξαιρετικό design και τον εμβληματικό του χαρακτήρα –έχει εκτεθεί σε μουσεία τέχνης όπως το Guggenheim της Νέας Υόρκης-, είναι και το βασικό μέσο που χαρίζει ζεστασιά στον χώρο, η εστία γύρω από την οποία συγκεντρώνεται η οικογένεια και οι φίλοι.

Σε συνέχεια του καθιστικού, ένα ορθογώνιο ξύλινο τραπέζι εκτελεί χρέη τραπεζαρίας ενώ από την άλλη πλευρά μια επίσης open κουζίνα συμπληρώνει και λειτουργεί διακριτικά. Σε δεύτερο επίπεδο, ο πάγκος μπροστά της περιέχει και τις εστίες με ένα επίσης μεταλλικό κυλινδρικό φουγάρο που διατρέχει τη στέγη και αποτελεί το δεύτερο κάθετο design στοιχείο. Η άνεση, το μεγάλο ελεύθερο ύψος που φτάνει μέχρι το ψηλότερο σημείο της στέγης και ντύθηκε εσωτερικά με ξύλο και η ελεύθερη ροή κυκλοφορίας ανάμεσα στις διάφορες λειτουργίες του χώρου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό σε συνδυασμό με την μοναδική θέα που απλώνεται τριγύρω και εισβάλει από τα μεγάλα ανοίγματα.

loft-042-UTQDP.jpg


Μια μεταλλική σκάλα, στο μεταξύ, οδηγεί σε ένα δεύτερο επίπεδο που κατασκευάστηκε ειδικά σαν πατάρι του κεντρικού χώρου για να φιλοξενήσει το master bedroom. Η πλεονεκτική του θέση ακριβώς κάτω από τον κορφιά της στέγης χαρίζει στο δωμάτιο εκπληκτική αύρα ενώ μαζί με την wall to wall τζαμαρία με άμεσο φυσικό φως και οπτική επαφή με την καταπληκτική θέα, το καθιστούν πραγματικά το πιο εντυπωσιακό σημείο του σπιτιού. Ένα μικρό μπάνιο και ένα dressing room κάτω από τη στέγη συμπληρώνουν ιδανικά το αυτόνομο υπνοδωμάτιο ενώ δύο ακόμη δωμάτια βρίσκονται στο πίσω μέρος της κουζίνας ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της οικογένειας.

Ανατρέξτε στην gallery ώστε να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της εντυπωσιακής κατοικίας!

Φωτογραφίες: Pov Studio - Έκτορας Νικολάκης