fbpixel

Search icon
Search
Νέα εποχή για τον Dior: Αναλαμβάνει την ένδυση της Paris Saint-Germain!
FASHION

Νέα εποχή για τον Dior: Αναλαμβάνει την ένδυση της Paris Saint-Germain!

When football meets fashion


Τι σχέση μπορεί να έχει ένας σπουδαίος οίκος μόδας, όπως ο Christian Dior και μία ποδοσφαιρική ομάδα; Η απάντηση είναι απλή! Ο γαλλικός οίκος κι η Paris Saint-Germain ενώνουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν -αρχικά- για δύο χρόνια, με τη συνεργασία τους να αφορά τον ρουχισμό των παικτών και των μελών του ποδοσφαιρικού club κι ακόμη και τις επίσημες εμφανίσεις της ομάδας, που θα φέρουν την "υπογραφή" του Dior, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πασίγνωστος οίκο υψηλής ραπτικής συνεργάζεται με ποδοσφαιρική ομάδα κι όλα δείχνουν, ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή!

Γαλλική φινέτσα στα ευρωπαϊκά γήπεδα 

Τhe story

image1.jpeg

Όντας ένα από τα πιο ισχυρά -οικονομικά κι αγωνιστικά- club αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, η Paris Saint-Germain διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, με τον Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi να μοιάζει αποφασισμένος να την οδηγήσει στην κορυφή. Στη Γαλλία, ο πασίγνωστος σύλλογος αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο "καυτό" brand, καθώς έχει κατακτήσει αμέτρητους τίτλους τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος ο πανίσχυρος επιχειρηματίας βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του συμφώνησε με μερικούς από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, όπως είναι ο Lionel Messi και ο Sergio Ramos, ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει αίσθηση μία σπουδαία συμφωνία που είδε το φως της δημοσιότητας. Η PSG κι ο οίκος Dior συμφώνησαν για δύο χρόνια και μία νέα εποχή αρχίζει και για τους δύο.

Από τη μεριά του, ο γαλλικός σύλλογος, που τα προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκε με τον Hugo Boss, αποχαιρετά το γερμανικό brand κι από την άλλη, ο Dior κάνει δυναμική είσοδο στο χώρο του αθλητισμού, καθώς αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ένδυση μίας ποδοσφαιρικής ομάδας. Το Παρίσι και γενικότερα, ολόκληρη η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς αυτής της συμφωνίας κι οι ποδοσφαιριστές της Paris αφήνουν για λίγο στην άκρη τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και μεταμορφώνονται σε top models. Ο οίκος σύμφωνα με την συμφωνία που έχει υπογραφεί, αναλαμβάνει πλήρως το ενδυματολογικό κομμάτι της ομάδας, ακόμη και τις φανέλες, αλλά και γενικότερα όλες τις εμφανίσεις των παικτών και του team γύρω από αυτούς. Ο Artistic Director του ανδρικού τμήματος του Dior, Kim Jones, βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα και συναντήθηκε με τη διοίκηση της Paris, όπου της παρουσίασε το συνολικό σχέδιό του για την ενδυμασία του club που μπαίνει πλέον σε μία νέα εποχή.

image0.jpeg

Τhe collection

Σηματοδοτώντας την έναρξη της σπουδαίας συμφωνίας, ο Dior σχεδίασε δύο διαφορετικές collection, που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αισθητική τους. Η μία είναι πιο casual, ενώ η άλλη περιλαμβάνει υπέρκομψα pieces, όπου κυριαρχούν οι navy-blue και μαύρες αποχρώσεις. Το casual look αποτελείται κυρίως από μοντέρνα jackets, πλεκτά πουλόβερ κι εντυπωσιακά πουκάμισα, ενώ παντού υπάρχει το σήμα της Paris Saint-Germain αλλά και τα αρχικά "CD Icon". Η επίσημη στολή από την άλλη αποτελείται από ένα κασμιρένιο παλτό, ένα σακάκι, ένα πουκάμισο, ένα παντελόνι κι ένα ζευγάρι μαύρα δερμάτινα παπούτσια, τα οποία ξεχωρίζουν για τον ανάγλυφο πάτο με τις ασημένιες λεπτομέρειες. Φυσικά, όλα τα outfits πλαισιώνονται από μία σειρά από εντυπωσιακά αξεσουάρ όπως δερμάτινες ζώνες, γραβάτες και φουλάρια, με το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει!


History making

Για τον οίκο Dior ξεκινάει κι επίσημα ένα νέο κεφάλαιο, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε συνεργαστεί ποτέ ξανά με αθλητικό σύλλογο, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κορυφαία brand κάνουν δυναμική είσοδο στον τομέα του αθλητισμού. Ο οίκος Ralph Lauren, έχει αναλάβει τις Ολυμπιακές στολές των ΗΠΑ από το 2008, δημιουργώντας κομψές εμφανίσεις και πάνω από όλα, φιλικές προς το περιβάλλον, οι οποίες αποτελούνται από jeans, πουκάμισα, jackets κι εντυπωσιακά blazers, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και ο Giorgio Armani. To 2012 και με αφορμή και πάλι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, ο ιταλικός οίκος ανέλαβε τον σχεδιασμό των εμφανίσεων της team Italia, ενώ το ίδιο συνέβη και φέτος, στο Τόκιο.