fbpixel

Search icon
Search
Nature lovers: Οι πιο εντυπωσιακοί κήποι ανά τον κόσμο που η ομορφιά τους «κόβει» την ανάσα
ESCAPE

Nature lovers: Οι πιο εντυπωσιακοί κήποι ανά τον κόσμο που η ομορφιά τους «κόβει» την ανάσα

Μια ματιά σε breathtaking gardens που σαγηνεύουν


Η φύση αυτήν την περίοδο «οργιάζει» και μας καλεί να ζήσουμε το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο, ακόμα και μέσα από φωτογραφίες που το πράσινο στοιχείο πρωταγωνιστεί, ακόμα και χωρίς το βαθύ μπλε με το οποίο έχουμε συνδέσει τη summer season. Ανά τον κόσμο, δεν είναι λίγοι οι κήποι που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μας κάνουν να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά. Καταπράσινες οάσεις, μοσχοβολιστά άνθη και φανταστικές διακοσμητικές λεπτομέρειες που αξίζουν την προσοχή μας και μας γεμίζουν έμπνευση.

Μαγευτείτε από τους πιο όμορφους κήπους που συγκεντρώσαμε!

Pennsylvania garden by Arabella Lennox-Boyd

2-GrhN0.jpg

Ένα οικογενειακό κτήμα του 18ου αιώνα στην Πενσυλβάνια, πήρε παραμυθένια διάσταση από τον σχεδιαστή τοπίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Arabella Lennox-Boyd, ο οποίος δημιούργησε μια ταπετσαρία από πολύχρωμα φύτευση και πρόσθεσε στη συλλογή των δέντρων της, η οποία από τότε δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή με τον πιο ονειρικό τρόπο. Ο κήπος είναι ανοιχτός προς το κοινό και λειτουργεί ως πάρκο αναψυχής για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς.

Upton Wold garden in England

3-Knzhn.jpg

Mια total green όαση εκτείνεται στην Αγγλία και φέρει τη γνωστή ονομασία Upton Wold. Πενήντα ολόκληρα χρόνια πριν, οι Ian και Caroline Bond δημιούργησαν αυτόν τον πανέμορφο κήπο από την αρχή, με γνώμονα την αγάπη τους για τα φυτά. Πέρα από την επιβλητική κατοικία που δεσπόζει σε ολόκληρο το κτήμα και διατηρεί ακόμα τη γοητεία του, εντύπωση προκαλούν οι τα ώριμα δέντρα που ξεπροβάλουν από τους πυκνούς θάμνους, καθώς και οι φυτείες και τα λιβάδια αγριολούλουδων. Το πόσο όμορφα συνυπάρχουν οι πράσινες επιφάνειες με τα τριαντάφυλλα που χαρίζουν extra χρώμα και «ζωή» είναι πραγματικά όλα όσα ορίζουν την ταυτότητα των αγγλικών κήπων.

Mauritius National botanical garden in Mauritius

4-bkKp1.jpg

Πρόκειται για ένα από τους πιο παλιούς και ιστορικούς κήπους στο Νότιο Ημισφαίριο. Το βοτανικό αυτό πάρκο στη Mauritius λέγεται πως ανακαλύφθηκε γύρω στο 1735, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο must σημεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη βόλτα του, ερχόμενος σε απόλυτη επαφή με τη φύση και τη μαγεία της. Ένα ολάνθιστο θαύμα που φιλοξενεί περισσότερες από 650 ποικιλίες φυτών και 86 διαφορετικές ποικιλίες φοινίκων από όλο τον κόσμο -γεγονός που σίγουρα δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού και μας κάνει να θέλουμε εξερευνήσουμε αυτό το περιβάλλον κάποια στιγμή από κοντά.

Humble Administrator's garden in China

5-lCAHc.jpg

O αυτοκρατορικός απεσταλμένος και ποιητής Wang Xianchen, ήταν ο πρώτος που είχε την ευκαιρία να απολαμβάνει την ομορφιά και τις ανέσεις αυτού του κήπου, καθώς φτιάχτηκε για χάρη του. Πλέον, έχουμε να κάνουμε με τον ιδανικό τόπο για την απόλυτη χαλαρωτική εμπειρία και τη σύνδεση με την chinese αισθητική που για χρόνια όρισε με τον τρόπο της την αρχιτεκτονική και τον χώρο του art & design. Πανύψηλα δέντρα, σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών και βραχώδη σημεία για ξεκούραση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη γοητεία αυτού του θεαματικού location στην περιοχή Suzhou, στην Κίνα.

Gardens of Villandry in France

7-VH2vG.jpg

Και ποιος δε γνωρίζει αυτούς τους θεαματικούς κήπους στη Γαλλία, που η ομορφιά τους ξεπερνάει κάθε φαντασία! Ο χώρος όπου φιλοξενείται σήμερα ο θρυλικός πύργος Château de Villandry, έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε μια όαση που μας αφήνει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα, χάρη στη μοναδική διαρρύθμισή τους και της προσεγμένες λεπτομέρειες που του δίνουν χαρακτήρα. Οι κηπουροί του εργάζονται σχεδόν επί καθημερινή βάση, ώστε να έχουν εξασφαλισμένα αυτό το dreamy αποτέλεσμα που θυμίζει λαβύρινθο στην πιο παραμυθένια εκδοχή του.

Nongnooch tropical garden in Thailand

8-FIYpb.jpg

To Nongnooch είναι ένας τροπικός κήπος που εκτείνεται σε περισσότερα από 500 στρέμματα στην παραθαλάσσια πόλη Pattaya της Ταϊλάνδης και περιέχει πάνω από 670 εγγενή είδη φυτών. Ο Pisit και ο Nongnooch Tansacha αγόρασαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη γη το 1954 με την πρόθεση να μετατρέψουν τον χώρο σε μια φυτεία φρούτων, αλλά αργότερα άνοιξαν τον χώρο στο κοινό το 1980 ως τροπικό location λουλουδιών και φυτών. Εκτός από τους τέλεια περιποιημένους κήπους, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ταϊλανδέζικες πολιτιστικές παραστάσεις, ένα μουσείο αυτοκινήτων, μια λίμνη ψαρέματος και shows ελεφάντων.

The New York botanical garden in New York

9-HZnzW.jpg

O βοτανικός κήπος της Νέας Υόρκης δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν τη λίστα, καθώς προσφέρει μια φανταστική εμπειρία απόδρασης 250 στρεμμάτων για τους κατοίκους της πόλης στην καρδιά του Bronx. Το Ωδείο Enid A. Haupt της βικτοριανής εποχής, στο μεταξύ, επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν εσωτερικές ερήμους, καταρράκτες κι ένα τροπικό τοπίο που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συλλογή εσωτερικών φοινίκων στον κόσμο. Ο iconic αυτός κήπος, επίσης, στεγάζει περισσότερες από 650 ποικιλίες αρωματικών τριαντάφυλλων.