fbpixel

Search icon
Search
Naomi in Fashion: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την stylish έκθεσή της Campbell στο V&A
FASHION NEWS

Naomi in Fashion: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την stylish έκθεσή της Campbell στο V&A

Η μοναδική έκθεση μας συστήνει τη θρυλική ζωή και καριέρα του supermodel


Μετά τη συναρπαστική εξερεύνηση της ζωής της Coco Chanel και τις ιστορίες που αφορούσαν τις αιώνιες Ντίβες της καλλιτεχνικής σκηνής, το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κορυφαία έκθεσή του θα υμνήσει τη ζωή και την καριέρα ενός από τα αυθεντικά supermodels της δεκαετίας του '90: τη μοναδική Naomi Campbell.

Η έκθεση "Naomi: In Fashion", χορηγός της οποίας είναι η BOSS, θα αφηγηθεί την ιστορία της εντυπωσιακής καριέρας της Campbell -με διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών- ως ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στην ιστορία. Το μοντέλο δήλωσε ότι ήταν τιμή της που της ζητήθηκε από το V&A να μοιραστεί τη ζωή της μέσα στη μόδα με τον κόσμο. Η ίδια έχει εμφανιστεί σε αμέτρητες πασαρέλες, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες fashion καμπάνιες και έχει συνεργαστεί με τους πιο διάσημους designers και φωτογράφους της βιομηχανίας τα τελευταία 40 χρόνια. 

naomi.jpg

Η καριέρα της ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία: την εντόπισαν στο Covent Garden σε ηλικία μόλις 15 ετών και λίγα χρόνια αργότερα έγραψε ιστορία ως το πρώτο μοντέλο Αφροαμερικανικής καταγωγής που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της παρισινής Vogue σε ηλικία 18 ετών το 1988. Αργότερα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα αυθεντικά supermodels της δεκαετίας του '90, μαζί με σύγχρονες της, όπως η Cindy Crawford και η Claudia Schiffer.

Τα key-points της πολυαναμενόμενης έκθεσης

Το V&A δήλωσε ότι η έκθεση, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Campbell και δίνει έμφαση στη φωνή και την οπτική της, θα «αξιοποιήσει την εκτεταμένη γκαρνταρόμπα του μοντέλου με σύνολα υψηλής ραπτικής και ready-to-wear κομμάτια από καίριες στιγμές της καριέρας της, καθώς και δάνεια ρούχα από αρχεία σχεδιαστών και αντικείμενα από τις συλλογές του V&A.» 

Τα σημαντικότερα σημεία θα περιλαμβάνουν έναν δραματικό κορσέ του 1989, εμπνευσμένο από τη συλλογή του Thierry Mugler, την εμφάνιση της Campbell από την τελευταία επίδειξη της Sarah Burton στον Alexander McQueen, ένα ροζ σύνολο του Valentino που φόρεσε στο Met Gala του 2019 και εκείνο το διάσημο ζευγάρι εντυπωσιακά ψηλών παπουτσιών Vivienne Westwood με πλατφόρμες που φορούσε η Campbell κατά τη διάρκεια της -πλέον εμβληματικής- πτώσης της στην πασαρέλα το 1993.

screenshot-2024-03-13-at-14-03-58-65f1b25a920a9.png
Ένα φόρεμα Azzedine Alaïa εκτίθεται στην "Naomi: In Fashion"

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 100 εμφανίσεις και αξεσουάρ από τα καλύτερα κομμάτια της παγκόσμιας υψηλής μόδας, καταγράφοντας τα χρόνια του μοντέλου στη βιομηχανία. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν designs των Alexander McQueen, Azzedine Alaïa, Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Gianni και Donatella Versace, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Karl Lagerfeld, Kenneth Ize, Torishéju Dumi, Valentino, Virgil Abloh, Vivienne Westwood, Yves Saint Laurent και πολλών άλλων.

Εκτός από τα εντυπωσιακά ενδύματα και αξεσουάρ μόδας, η φωτογραφία μόδας κατέχει εξέχουσα θέση. Εντυπωσιακές εικόνες από κορυφαίους φωτογράφους όπως οι Campbell Addy, Nick Knight, Peter Lindbergh και Steven Meisel θα υπογράψουν μια επιλογή φωτογραφιών στην έκθεση, την οποία επιμελείται ο Edward Enninful OBE.

517360-detailp.jpeg
Mε Hugo Boss

Εκτός από τον ρόλο της στη βιομηχανία της μόδας, το "Naomi: In Fashion" θα θίξει επίσης τον ακτιβισμό και την πολιτιστική πλευτά της Campbell, παρουσιάζοντας εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Nelson Mandela, στον οποίο αποδίδει τα εύσημα ότι της άνοιξε τα μάτια για την κοινωνική αδικία και την ενέπνευσε να χρησιμοποιήσει τη διάσημη ταυτότητά της για να προωθήσει την κοινωνική αλλαγή.

Το μοντέλο εντάχθηκε στο "Black Girls Coalition" το 1989 και από το 2013, μαζί με την Iman και την Bethann Hardison, κάνοντας εκστρατεία για το "The Diversity Coalition", υπερασπιζόμενες την ποικιλομορφία στην πασαρέλα. Το "Naomi: In Fashion" θα θίξει επίσης την ενθάρρυνση των ανερχόμενων δημιουργών, όπως φαίνεται μέσα από την παγκόσμια πρωτοβουλία Emerge, την οποία σύστησε στο κοινό πέρυσι.

Κεντρική φωτογραφία: Dave Benett