fbpixel

Search icon
Search
Naomi Campbell: H βασίλισσα του catwalk άλλαξε ριζικά τη ζωή της μετά τον ερχομό της κόρης της
PEOPLE & MOMENTS

Naomi Campbell: H βασίλισσα του catwalk άλλαξε ριζικά τη ζωή της μετά τον ερχομό της κόρης της

Το supermodel ποζάρει στο εξώφυλλο της Vogue UK με την κόρη της


Από τα '90s, η Naomi Campbell έχει καταφέρει να συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τον χώρο της μόδας, μετρώντας τη μία σαρωτική συνεργασία μετά την άλλη και περπατώντας μέχρι και σήμερα στα shows δημοφιλών οίκων. Έχει χαρακτηριστεί ως «μαύρη γαζέλα», και ακούγοντας αυτές τις δύο λέξεις το μυαλό μας πηγαίνει σχεδόν μηχανικά σε αυτήν.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως φιγουράρει συνεχώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με τα φώτα να πέφτουν συνεχώς επάνω της. Στην προκειμένη περίπτωση, φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο και τις σελίδες της βρετανικής Vogue, ποζάροντας με την κόρη της και ανοίγοντας τα χαρτιά για θέμα που αφορούν στη μητρότητα, αλλά και γεμάτη λάμψη καριέρα της.

Η μητρότητα στη ζωή της

273916199-777634873212890-2212932441924417284-n.jpg

Μάιος του 2021. Η Naomi Campell φέρνει στην κόσμο την κόρη της, αρνούμενη της φήμες περί υιοθεσίας. Πρόκειται για τον μήνα στη ζωή της που άλλαξε κυριολεκτικά τα πάντα: Τον τρόπο που βλέπει και αντιμετωπίζει τους ανθρώπους, την καθημερινότητα, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.

«Δεν είναι υιοθετημένη -είναι δικό μου παιδί. Μετρώ στα δάχτυλα τους ανθρώπους που ήξεραν για εκείνη. Αλλά είναι η μεγαλύτερη ευλογία που θα μπορούσα να φανταστώ. Ό,τι καλύτερο έκανα ποτέ», είπε η ίδια χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως προτίμησε να κρατήσει low profile για το καλό του παιδιού της, χωρίς ποτέ να ανακοινώσει την ημερομηνία που το μωρό γεννήθηκε, ούτε να αποκαλύψει το όνομα που του δόθηκε.

Ένα εξώφυλλο τόσο αληθινό, που εκφράζει όλα όσα νιώθει το μοντέλο για τη μικρή της, που αναδεικνύει τον ρόλο της ως μητέρα -τον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής της.

Ο χώρος της μόδας & οι δυσκολίες

273885265-669069941177259-2061377478231638585-n.jpg

Ο χώρος της μόδας αποτέλεσε μονόδρομο για την ίδια. Όταν ξεκινούσε, ποτέ δε θα μπορούσε να φανταστεί πόσο ψηλά θα έφτανε, ενώ μέσα χρόνια έκανε δυνατές φιλίες με συναδέλφους της. Θεωρεί πως τότε τα χρόνια ήταν καλύτερα και όλοι ήταν δεμένοι μεταξύ τους, χωρίς να υπάρχει ανταγωνιστικό κλίμα. Και ο λόγος ήταν γιατί «ήταν με τα κορίτσια της» -τη Linda Evangelista, Cindy Crawford και Christy Turlington. «Χαμογελούσαμε, δείχναμε την προσωπικότητά μας», λέει.

«Ήταν μια υπέροχη εποχή, αλλά δουλεύαμε σκληρά. Όσα outfits κι αν αλλάζαμε, όσα shows κι αν κάναμε, ποτέ δεν είπαμε ότι κουραστήκαμε. Το λατρεύαμε όλες και κρατούσαμε σε εγρήγορση η μία την άλλη. Κάναμε 8 επιδείξεις την ημέρα και μετά βγαίναμε με τους σχεδιαστές τα βράδια, για να το γιορτάσουμε. Μερικές φορές, αναρωτιέμαι αν τα σημερινά μοντέλα θα μπορούσαν να συμβαδίσουν», συμπληρώνει, περιγράφοντας τις δυσκολίες του χώρου αλλά και την αγάπη της γι' αυτόν, που τελικά κέρδισε!

273855905-2078789548942248-4549804080811778341-n.jpg

Τόσα χρόνια μετά, στα 51 της, παραμένει με τις καλές της φίλες, ενώ ηCrawford ήταν η πρώτη που είδε από κοντά την κόρη της. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ετοιμάζουν τη σειρά "The Supermodels", που πρόκειται να προβληθεί στο Apple TV+. Οι ίδιες θα περιγράφουν τη ζωή, τη φιλία, την καριέρα, τη γυναικεία τους φύση και τη μητρότητα. Η Campbell, μάλιστα, σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο με τα απομνημονεύματά της στα οποία θα περιλάβει και την ιστορία του ερχομού της κόρης της.

Ίσως το πιο σημαντικό από όλο της την πορεία, αποτελεί το γεγονός πως πως πήγε κόντρα στα κοινωνικά στεγανά, αποδεικνύοντας πως ένα μαύρο μοντέλο έχει θέση σε έναν χώρο, που μέχρι τότε ήταν στραμμένος στα τετριμμένα. «Όλοι αξίζουν μια ευκαιρία, σύμφωνα με την Campbell. Είμαι περήφανη για την ποικιλομορφία που βλέπω τώρα», εξηγεί.

Φωτογραφίες: British Vogue